hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

EDUSKUNNAN SUURIN PUOLUE ON PANKKIPUOLUE!

 

Finassivalvonta valvoo vain pankin vakavaraisuutta - ei sitä, miten pankinjohtaja sen vakavaraisuuden hankkiin!

Suomen laki toki edellyttää pankinjohdon noudattavan lakia kaikissa toimissaan, mutta sitä ei kukaan valvo!

PAIVÄN OPETUS: YRITTÄJÄ ÄLÄ OTA LAINAA PANKISTA = ÄLÄ YRITÄ SUOMESSA!

JOS PANKIN VAKAVARAISUUS LASKEE -ASIAKAS MAKSAA PANKINJOHTAJIEN HUONON TALOUDENPIDON!

Lainaus:

"Pankit ovat Järventauksen (Suomen Yrittäjät) mukaan alkaneet lisätä yritysten lainoihin pykälän, jonka mukaan pankilla on oikeus arvioida lainan ehdot uudelleen kolmen vuoden kuluttua. Joissakin tapauksissa arviointiväli on vain kaksi vuotta. Vuodesta 1995 lähtien pk-yrittäjien lainaehtoihin on Suomessa lisätty pykälä, jonka mukaan "velka erääntyy pankin vaatiessa heti maksettavaksi, kun pankin maksuvalmius ja vakavaraisuus laskee alle lainsäädännön tason. Esimerkiksi Britanniassa yrityslainoissa on päinvastainen ehto, jonka mukaan velallinen ei saa joutua kärsimään, jos pankin toimintaympäristössä tapahtuu jotakin."

Hyvät Eduskuntapuolueet, Te olette antaneet 1990 luvun jälkeen yrittäjän aseman mennä Suomessa vielä huonommaksi, kuin se oli 1990 - luvun alussa. Nyt asiakas yritys maksaa pankinjohtajan itsensä tekemät talousvirheet. Pankinjohtaja voi tehdä esim. kavalluksen ja aiheuttaa näin pankin vakavaraisuuden heikkenemisen. Pankinjohtaja ei joudu vastuuseen -vaan asiakas asetetaan konkurssiin tai ryöstetään, jotta PANKINJOHTAJA VOI JATKAA KYSEENALAISTA PANKKITOIMINTAA.

90-luvun tapauksia on edelleen oikeudessa - ja nämä isot puolueet sallivat kaiken tämän tapahtua edelleen. 

Miksi yrittäjyys ei kiinnosta - eikä pidä kiinnostaa Suomessa, niin kauan, kuin tilanne on tämä! 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Finanssivalvonta jonka käytänössä kuuluisi valvoa pankkeja saa rahoitukestaan 95% pankeilta....

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Brasiliassa pankin ylin johto, pankin hallituksen jäsenet ja jopa suuret osakkeenomistajat voivat joutua vastaamaan pankkinsa tappioista jopa koko omaisuudellaan.

Jos pankin tappioita katetaan julkisilla varoilla = veronmaksajien kustannuksella, käyttävät pankkivalvojat tappioiden tilkkeeksi ensin pankin toiminnasta vastanneiden johtajien omaisuuden tarvittaessa kokonaisuudessaan asuntoja, autoja ja koko henkilökohtaista sijoitusvarallisuutta myöten.

Brasiliassa vaakalaudalla eivät ole siis ainoastaan pankinjohtajien palkat tai bonukset, vaan koko henkilökohtainen omaisuus.

Arvatkaa montako pankkia on tarvinnut julkista tukea...

Mika Sevón

Tämä on järjetön vääryys!!

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Luuleko joku oikesti että nämä samat puolueet ratkaisevat ne massiiviset ongelmat jotka ovat itse aiheuttaneetkin??

Eduskuntaan on saatava uusia voimia. Sellaisia voimia jotka eivät suostu tanssimaan nykyisten päättäjien mukaan vaan tuovat sinne todellisen vaihtoehdon ja kansan äänen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tämä on edes talouden alkeet ymmärtävälle itsestään selvyys. Yritän tehdä äärimmäisen yksinkertaistuksen siitä, mikä aiheuttaa ongelman. Niin yritysten kuin julkisen sektorin taseessa varallisuuden ja velkojen loppusumma on aina yhtä suuri. Velat ovat kylläkin yleensä absoluuttisen varma luku, mutta varallisuuden arvo enemmän tai vähemmän mielikuvituksen tai markkinatilanteen tuote.

Kun yritys ottaa velkaa investointiin, merkitään omaisuus "vastaaviin" ja "vastattaviin" puolestaan yrityksen velat pankille ja omistajille. Velka omistajille on yrityksen omaa pääomaa ja riskisijoitus, jonka voi menettää. Oman pääoman menettäminen johtaa automaattisesti selvitystilaan.

Jos myynti alkaa tökkiä, liikevaihto supistuu ja jossakin pisteessä varallisuuden tuottoarvo laskeekin niin alas, ettei tuotannolla pysty kattamaan velkojen lyhennyksiä.

Silloin varallisuutta realisoitaessa ei suinkaan saada taseeseen merkittyä hintaa, mutta sitä vastaava velka on edelleen yrityksen omistajien ja takaajien vastuulla. Omaisuuden markkinatilannetta vastaava arvo voi siis olla 10, vaikka taseeseen on merkitty 100. Konkurssitilanteessa pankki myy siis yrityksen varat hintaan 10 ja perii omistajilta + takaajilta 90.

Yksityistaloudessa aivan sama tilanne on asuntovelallisilla, kun asuntojen hinnat alkavat laskea tai myynti ei onnistu lainkaan (kuten nyt on tilanne). Velkojen määrä voi jossain vaiheessa ylittää varallisuuden arvon reippastikin ja sitten mennään kuin 90-luvulla. Tällä kertaa tosin paljon pahemmin, koska ilmaa arvoissa on paljon enemmän suhteessa ostovoimaan ja velanmaksukykyyn.

Ei niin yllättäen, sama koskee valtiota ja kuntia, koska ne ovat nykyään tulosvastuullisia yksiköitä, eli käytännössä yrityksiä. Kun liikevaihto, eli BKT alkaa supistua, velkojen maksaminen varallisuudesta tai verotuksella saatavista tuotoista käy yhä vaikeammaksi.

Kulutuksen supistaminen on tehokkain tapa poistaa rahaa kierrosta, luoda työttömyyttä ja maksuvaikeuksia läpi koko toimijakentän. Kreikassa toimittiin juuri näin ja Suomessa tullaan toimimaan juuri näin.

Tuntuu karmivalta, että yrittäjäjärjestö on ensimmäisenä vaatimassa pankeille oikeuksia ampua pienyrittäjää päähän, kun järjestö itse on ensin ampunut molempiin jalkoihin.

En ihmettele lainkaan, että lähes kaikki kohtaamani pienyrittäjät ovat jo harkinneet tai peräti päättäneet muuttaa pois Suomesta, joka ei ole oikeusvaltio, vaan totalitaristinen lainkäyttöjärjestelmä vahvimpien poliittisten ja taloudellisten kartellien puolesta.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Se, mikä unohdetaan on, että yrittäjä laittaa oman, työllä hankitun omaisuuden, (kenties maatiloilla on kyse sukupolvien omaisuudesta) velkojen vakuudeksi. Samoin tekee asuntovelallinen.

Jos pankinjohtaja tekee virhearvion pankin taloudessa ja se aiheuttaa pankin vakavaraisuuden heikkenemisen, sen
MAKSAA PANKIN ASIAKAS -ITSE HANKKIMALLAAN OMAISUUDELLA.
HEI! minä sain idean -perustetaan pankki, joka ei toimi noin, vaan toimiikin rehellisesti!

Nyt pankit ja perintätoimistot on pakko saada kuriin ja 90-luvun velkakirjat pois kierrosta. Oikeutta on annettava niille, jotka ryöstettiin ja kunnian palautus 90-luvun

Sain tänään muutaman soiton eri yrittäjiltä, että jos pankkeja ja perintätoimistoja ei saada kuriin, laitamme kaikki ovet kiinni, vaikka päiväksi. PK yrittäjät menevät lakkoon!

Toinen ehdotettu vaihtoehto oli laajamittainen ALV maksulakko, jolloin kerta kaikkiaan lopetetaan tämän korruptoineen järjestelmän tukeminen.
Siinähän politiikot ihmettelisitte, miten te saatte korkeat palkkanne.

Nämä isot puolueet väittävät, että vain he osaavat hoitaa asiat -ei siltä näytä -ainakaan lukujen valossa

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Meillä on tosiaan nyt niin katkera tilanne, että pienyrittäjät voivat esittää enää kannanottoja kansalaistottelemattomuuden muodossa tai sitten lähteä vapaaehtoisesti muuttokuorman kanssa kilpailukykyisemmille ja ihmisystävällisemmille areenoille.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Voisin väittää, että Ipu on tällä hetkellä Suomen yritteliäin puolue, varsinkin suhteessa käytettävissä oleviin resursseihin!

http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/191396-ipu-...

Toimituksen poiminnat