hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

14 500 UHRIA - EIKÖ SE RIITÄ SSS -HALLITUS?

   

TÄNÄÄN PYHÄINPÄIVÄNÄ OTAMME OSAA NIIDEN OMAISTEN SURUUN, JOIDEN LÄHEINEN TEKI ITSEMURHAN 1990 LUVUN LAMAN TAKIA!

Olette meidän jäljellä olevien 90-luvun uhrien mielessä ja Teidän muistonne ei unohdu. Erehdyit yrittämään Suomessa, sait kenties vanhempasi tai sisaresi takaamaan, 80 luvun lopulla luotit sokeasti pankinjohtajaan....

Tuli 1991 devalvaatio, kaikki muuttui. Aikaisemmin kelpasit pankin mainokseen esimerkilliseksi ja vastuulliseksi yrittäjäksi, jotta kauttasi saadaan lisää yrittäjiä, jotka luottaisivat pankkiin. Nyt valtakunnan korkein johto teki Sinusta syyllisen valuuttakeinotteluun. Maan korkeimmat päättäjät moukaroivat julkisuuteen "Velalliset pitää tuomita". Tuomarit moukaroivat päätöksiä velasta - ilman velkakirjoja, vouti moukaroi pakkohuutokauppoja jopa niin, että kolmessa päivässä meni kaikki läpi; ulosmittaus, velkojainkokous ja pakkohuutokauppa...jopa täytäntöönpanokiellon aikana toimitettiin omaisuus pilkkahinnalla pankille, joka myi välittömästi käyvällä hinnalla eteenpäin....

Yrittäjälle ei oikeusturvaa herunut, koska häneltä oli viety rahat, jotta hän ei voi saada oikeutta. Hänen läheisensäkin pyrittiin tuhoamaan. Päättäjät pyyhkivät jalkansa ja polkivat lokaan Ihmisoikeussopimuksen, Perustuslain ja Suomen Lain.

Teille konkurssi - häpeän leima, oman omaisuuden menetys ja kenties jopa vanhempien omaisuuden menettäminen, oli liian kova pala. Omaisuutenne kelpasi - vain velat jätettiin Teille. Levätkää rauhassa, sillä Teidän kunnianne palautetaan ja syyttömyytenne 90-luvun lamaan tullaan todistamaan. Se toivottavasti helpottaa edes omaistenne tuskaa ja kaipausta.

Edelleen sydän kylmänä pelkään, vieläkö joku uupuu kesken matkan.

Häpeä ei ollut Teidän - vaan päättäjien ja pankkien.

Presidenttimme Sauli Niinistö julkaisi kuvan Raatteentien vaikuttavasta kaatuneiden muistomerkistä: "Kivi jokaista kaatunutta kohden"

Te, jotka ette jaksaneet, ansaitsette myös muistomerkin, parhaalle paikalle joko Valtioneuvoston, Presidentin linnan tai Eduskunnan eteen, jotta jokainen vaaleilla valittu päättäjämme voi muistaa töihin mennessään:

"Ei koskaan enää uutta 90-lukua! Tehtävänne on puolustaa koko kansaa ja sen enemmistöä -ei pientä eliittiä"

OSA MEISTÄ ON VIELÄ HENGISSÄ ja TAISTELEE OIKEUKSISTAAN!

Pari kuukautta enää ja olemme taas eläneet yhden vuoden toivossa - että me vielä elossa olevat 90-luvun uhrit saamme oikeutta, velkakirjat pois kierrosta -vahingoittamasta valtiontaloutta ja korvaukset vahingoista, jotka meille on aiheutettu ja ennen kaikkea oikeutta. 

-Odotimme suuria, kun Presidentti Sauli Niinistö alkuvuodesta antoi CNN uutiskanavalle haastattelun, kertoen, että meitä 90-luvulla ei kohdeltu oikein ja me tarvitsemme kompensaation.

-Odotimme paljon, kun Juha Sipilä pyysi anteeksi, vaikka hän ei ollut edes mukana 90-luvun päätöksissä.

-Odotimme paljon, kun Timo Soini ja arkkipiispa Kari Mäkinen puhuivat kauniisti 90-luvun uhreista.

Me olemme odottaneet 20 - 25 vuotta oikeusturvamme palauttamista. Kun lähestymme päättäjiä, joku muistaa toivottaa jaksamista - nykyään. Suurin osa ei edes vastaa - meitä kohdellaan, kuin emme olisi edes olemassa. 

Pekka Haavisto ohjasi kirjeemme erään pankin toiminnasta Finanssivalvonnalle, mutta sieltä tuli kylmä kirje -he eivät puutu - eivät, vaikka näytimme toteen erään pankin rikkovan luottolaitoslain kuittausta koskevaa pykälää. Haavisto toimi, kuten kansanedustajan pitää toimia, jos hänen tietoonsa saatetaan lain vastaista toimintaa, joka kuuluu viranomaisvalvonnan piiriin. Finanssivalvonta ei halua nähdä tai puuttua, vaikka se on heidän virkavastuullaan. Sillä seikalla, että pääasia on käsittelyssä oikeudessa, ei ole mitään merkitystä em. asiassa, josta vahingon kärsineellä on lainvoimainen päätös.

Poliisilta tai Valtakunnansyyttäjän virastosta saamme ihan yhtä vähän apua, vaikka kuinka näyttäisimme dokumentein, että tiettyjen pankkien tulos on tehty lainvastaisesti, asiakkaan varoista tehtävää tilitysvelvollisuutta noudattamatta. 

VTV puuttui hallitusten saamattomuuteen harmaan talouden torjunnassa. En ihmettele, miksi tuloksia ei ole saavutettu, jos keskitytään eläkeläismummojen villasukan kudontaan tai pitsan hinnoitteluun. Samaan aikaan valuu miljoonia "mustaan talouteen". Tulen mielelläni provisiopalkalla töihin talousrikostutkintaan. Pätevyys on saavutettu 22 vuoden aikana. 

Me kuulemme kerta toisensa jälkeen - Suomi on oikeusvaltio. 

Mitä mieltä Sinä - hyvä lukija olet? 

Mitä mieltä olette Juha Sipilä, Timo Soini ja Aleksander Stubb?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Yksi vaikuttavimmista blogeista, joita olen täällä saanut lukea. Tuo järkyttävä luku ei ole edes koko totuus, sillä vieläkin, vuosi sitten yksi lamanuhri tuttavani teki itsemurhan, hautuumaita täytetään velallisilla, jotka eivät saaneet, ja eivätkä vieläkään saa oikeutta.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Tuo luku on Stakesin tilastosta. Tämän jälkeen on tilastoitu kaikki itsemurhat yleisesti, eikä enää kohdistettuna 90-lukuun, vaikka näistä kohtuuttomista velkavankeuteen verrattavissa olevista tilanteista kärsivät edelleen tekevät itsemurhan, koska toivo ja usko on mennyt parempaan tulevaisuuteen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

H.L.> Mitä mieltä Sinä - hyvä lukija olet?

ooo

Arvoisa blogisti, suoraan kysymykseen, lukijan suora vastaus:
Kun ei ota velkaa. ei tarvitse maksaa takaisin.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Arvoisa J.M. 90-luvun uhrit ryöstettiin. Kysymys kuului onko Suomi oikeusvaltio?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Arvoisa HL, JM kirjoittaa, JM ei ajattele.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Kieli, sen sanat ovat lahjomattomia paljastuskoneita. Olen jo vuosia seurannut julkista sanankäyttöä siitä näkökulmasta, että käytetäänkö velka- asioissa käsitettä ”ottaa velkaa” vai ”velkaantua”

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

....tai velkaannutetaan....kuten tapahtui 90-luvulla.
Täytyy aina muistaa, että ei velkaa saa ilman turvaavaa vakuutta...
Toisaalta myös velan antajalla täytyy olla vastuu velan annosta.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Upea bloki, todella arasta aiheesta.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

31.10.2015 15:55 Hilkka Laikko. Kauniisti - ja ahdistavasti - kirjoitettu blogi, mutta valitettavan totta. Tosin et ehkä ole tietoinen niistä kaikista rikoksista, joita valtiovalta eli johtavat poliitikot ja suuret pankit tekivät?

Kirjoitin juuri niistä jutun, jonka pääosassa on Kjeld Möller. Tämä juttu julkaistaan seuraavassa Karjalan Kuvalehden numerossa, joka ilmestyy joulukuun alussa. Laita minulle viestiä ja fyysinen osoitteesi, niin laitan lehden tulemaan: toimitus@karjalankuvalehti.com.

Minusta JM:nkin pitäisi alkaa ajatella. Ei ole rikos ottaa lainaa, mutta on rikos tehdä tahallaan rikoksia ja toimia vastoin lakia.

Myös ns. summaarinen menettely oli todella törkeää. Sillä perusteella pankkien ei koskaan tarvinnut näyttää alkuperäisiä velkakirjoja esim. ns. oikeudessa eli tuomiolaitoksessa. Pahimmassa tapauksessa velka siten perittiin neljä kertaa.

Peittääkseen jälkiään ja lainvastaisia toimiaan velat piti myydä halvalla EU:n ulkopuolelle, Norjaan.

Enemmän mainitsemassani jutussa. On todella aika, että valtiojohto alkaa tehdä asialle jotain, eikä vain pese käsiään tai pyytele anteeksi. Ei se ole todellista, jos siihen ei liity korjaavia toimenpiteitä.

Käyttäjän IrmaLatokartano kuva
Irma Latokartano

Lisäksi tulevat ne, joilta firma meni, mutta sinnittelivät täysin muissa tehtävissä, kuten tuttu rakennusmestari sijaisopettajana hänet tuntien käytånnössä pätevänä! Mutta menehtyi yhtäkkiseen sydämen täystukokseen, jota omaiset epäilevät sen stressin aiheuttamaksi. Minua isäni oli jo ammoin varoittanut menemästä ikinä takaamaan mitään, eikä se tuossa tapauksessa tullutkaan esiin. Tuli kuitenkin myöhemmin, jolloin kieltäydyin. Isä kertoi, että se voi olla vaikea tilanne, jos kyseessä on läheinen ystävä, mutta neuvonsa oli siirtää asiaa eteenpäin...Niin tässä tuntuvat päättäjätkin tekevän jatkuvasti!

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Irma Latokartano 1.11.2015 00:36. Kyllä se koko kärsijöiden joukko oli vielä paljon suurempi. Professori Arto Lahti on laskenut, että noin 60 000 yritystä tapettiin ja noin 500 000 ihmistä jäi työttömäksi.

Velkojen jatkuva perintä vuodesta toiseen on ollut monelle kauhea paikka. Ei ihme, jos joku menehtyy sydämen tukokseen tai muuhun jatkuvan, kovan stressin aiheuttamiin tauteihin. "Luonnollinen" kuolema!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kuten Veikko totesit, Arsenal sopimus 3/2000 on varmaan, yksi karseimmistä esimerkeistä. Poimin sieltä ainoastaan kohdan, jossa norjalainen perintäyhtiö sanelee Suomen toiselle valtionvarain ministerille, minkälaisia lakeja 57 000 uhrin helpottamiseksi ei saa Suomen vapailla vaaleilla valitun, itsenäisen Suomen eduskunnassa tehdä. Mainitiin oikein erikseen mm. ulosottolainuudistus. Tuosta sopimuksesta päätti alle 10 ihmistä Suomessa myyden, kuin karjan nuo uhrit ja heidän 76 000 velkaansa.

Tunnen myös Kjeld Möllerin ansiokkaan työn, jota hän on tehnyt jo neljännesvuosisadan. Olen tuntenut hänet 2000 luvun taitteesta asti.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Ylivieskan käräjätuomari johti "oikeutta" tämän jutun käsittelyssä. Lopullinen tuomio oli sitä luokkaa, ettei hän ilmeisesti osannut lukea asiakirjoja tai jos hän osasi lukea niin hän ei ymmärtänyt sisältöä tai jos hän osasi lukea ymmärsi lukemansa niin hän teki tahallaan vielä kuultuaan henkilötodistajia väärän, totuuden vastaisen eli "knullituomion tahallaan ja tietoisesti vastoin kaikke totuutta. Me Konekersantti Oy:n vastuuhenkilöt hävisimme tämän "oikeudenkäynnin" ja vielä saimme roimat kulut niskoillemme. Toisaalta tähän vain osoittaa, että "elämme hyvinvointioikeusvaltiossa", eiköö vain?.. "".....""

http://www.promerit.net/2011/01/valehtelun-kulttuuri/

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hyvä kirjoitus, kiitos siitä. Suvi-Anne Siimeksen rooli taisi olla aika merkittävä. Muistaakseni pääarkkitehti kun näitä luottoja myytiin Norjaan urakalla ja reippaasti alle torihintojen. Aika kylmää kyytiä tarjosi silloinen Vasemmistoliiton puheenjohtaja.

Tosin on palkittu moneen kertaan.....

Arsenalin johtoon tupsahti sukkelaan epäonnistuneita pankkiireja. Keskustan ministeri tämä Juhantalo sai valtakunnan syytteen.

Veikkaisin, että tätä kupattua rahaa on pinokaupalla kasvamassa korkoa rajojen ulkopuolella.

Haaskalinnut ovat saaliilla vieläkin. Lindorff esim. kyttää aktiivisesti napatakseen paloja sieltä sun täältä. Pääasiassa terveyskeskusmaksuista ja vastaavista on aika peto ottamaan osansa.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kirjanpitäjämme totesi 1992: " Mitähän siitäkin tulee,kun laman todelliset aiheuttajat eli pankinjohtajat, laitetaan siivoamaan omat jälkensä?"

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Hilkka Laikko 1.11.2015 14:12. Ehkä on hyvä täsmentää, että ne korkeimmat pankinjohtajat ja poliitikot. Kyllä he itseään osaavat suojella.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Miten tämä nyt oikeasti on? Pimittääkö valtio/tilastokeskus vai mistä on kyse?

http://www.findikaattori.fi/fi/table/10

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

90-luku ja sen itsemurhat jaottuvat usealle vuodelle. 14500 on Stakesin laskema ja Suomen Mielenterveysseura on laskenut 11 500 - oli kumpi tahansa -se on huomattavasti liikaa silloin, kun se aiheutetaan hylkäämällä täysin oikeusvaltion periaatteet ja päätetään ajajaa ihmiset velkavankeuteen verrattavaan tilanteeseen sallimalla lainvastaiset omaisuuden siirrot tietyille pankeille ja vain velat jätettiin asiakkaille. Dokumentteja on ihan kirjasarjaksi asti -kymmeniätuhansia tapauksia.Arsenal sopimus niittasi lopullisesti 90- luvun mielivaltaiseksi omaisuuksien ryöstöksi, jossa ei ollut enää mitään tekemistä minkään voimassa olevan lainsäädännön kanssa.

Toimituksen poiminnat