hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

TODELLINEN VELKA VAI MAAILMANLUOKAN KAVALLUS?

 

MITEN NORDEA, BJÖRN WAHLROOS, VEROPARATIISIT JA 90-LUVUN UHRIT LIITTYVÄT TOISIINSA?

 

Mitä peliä, Nordea Suomessa pelaa? Tämän toiminnan  kyseenalaistamiseksi, pitää tuntea sekä Nordean historia, että Wahlroosin historia:

Wahlroos toimi Suomen Yhdyspankin (SYP) johtokunnan varajäsenenä, jäsenenä ja varatoimitusjohtajana vuosina 1985 - 1992.

Aivan ensimmäiseksi herää kysymys, miten on mahdollista, että yhdessä yössä SYP:n rekisterinumero muuttui?

30.6.1991 SYP oli numerolla 40 495 

1.7.1991   SYP:n rekisteri numero muuttui 513 752

Tämän yhden yön jälkeen Liikepankki Unitas jatkaa ensimmäisellä numerolla ja sulautuu myöhemmin KOP:n kanssa 14.2.1995 

Uusi Suomen Yhdyspankki jatkaa jälkimmäisellä numerolla, mutta

30.4.1991  samalla rekisterinumerolla on myös merkitty toinen yhtiö, Pohjoismaiden Yhdyspankki, jonka suojiin oli perustettu Mandatum. Mandatumin johtajaksi nimitettiin Wahlroos 1992.

"Björn Wahlroos oli avainhahmoja, kun valuutta- ja korkosäännöstely purettiin, ja toimija niin sanotussa kasinotaloudessa, jossa yhtiöitä vallattiin ja järjesteltiin uudelleen. Wahlroos myi Tampellan säästöpankkiryhmälle, järjesteli Sponsor- ja Spontel-sijoitusyhtiöitä Kansallis-Osake-Pankin (KOP) kanssa ja osallistui KOP:n ja SYP:n fuusioon. Vuonna 1992 hän siirtyi pääomistajana johtamaan SYP:sta lohkaistua Mandatumia." lainaus Wikipediasta

1.6.1995 SYP ja KOP fuusioitiin. KOP:n omaisuus siirrettiin Merita Kiinteistöt Oy:lle. ja KOP:n liiketoiminta SYP:lle, joka edelleen yhdistyy Merita pankiksi

2.6.1995 Merita pankki jatkaa rekisterinumerolla 513 752

5.6.1995 KOP:n pankkioikeudet päättyvät

29.12.1995 Unitaksen vanhan SYP:n rekisteri numerolla  40495 tapahtunut toiminta liitetään nyt Merita OY:n rek.numeroksi

KYSYMYKSIÄ: 

Missä vaiheessa SYP:n vanhoille asiakkaille ilmoittettiin velkojan vaihdoksesta?

Millä oikeudella Kansallis -Osake -Pankki jatkoi edelleen oikeudenkäyntejä kantajana 90-luvun uhreja vastaan. Sitä ei ollut edes enää olemassa pankkina?

Olisi suorastaan herkullista kysyä herra Wahlroosilta erityisesti erään espoolaisrouvan tapauksesta, jossa Kansallis-Osake-Pankki on kantajana esiintynyt vielä 31.7.1995 - miten tämä on mahdollista?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 Tässä vaiheessa 1995 kuvaan tuli Contant velan perijäksi, joka sai 2000 luvun alussa tietääkseni liiketoimintakiellon ja tuomion myös koronkiskonnasta.

1997 Merita muutti nimensä Merita Nordbankeniksi, johon 1998 liitettiin tanskalaispankki Unibank ja vuonna 2000 norjalaispankki ja lopulta 2001 joulukuussa pankkikonserni muutti nimensä Nordeaksi, jonka johdossa on siis herra Wahlroos.Palataanpa Mandatumiin, joka tässä välissä oli ostanut Interbankin 1998.

12/2000 herra Wahlroos myy 52%:n pörssiarvon yliarvostuksella Mandatumin 2,5 miljardilla markalla Sampo-Leonialle -saaden pääjohtajapaikan em. yhtiössä.

31.12.2004 Contant yhdistyy perintäyhtiö Lindorffin kanssa ja  samana päivänä

31.12.2004 Nordea myy 90-luvun uhrien "saatavansa" Lindorffin perintään.

KYSYMYKSIÄ?

Herra Wahlroos, paljonko Nordea merkitsi noista 90-luvun uhreista luottotappioita vähennykseksi tuloksestaan ennen veroja?

Onko Teille koskaan tullut mieleen, että olette pankkina kohdelleet yrittäjä- ja  takaaja-asiakkaitanne väärin 90-luvulla ja härskisti päättäneet kaataa omien pankkienne sotkut asiakkaidenne maksettaviksi? 

Olette sanoneet, että  "80% ihmistä ovat tyhmiä talousasioissa" ja "pikkupennosia tuovat asiakkaat tuovat vain hiekkaa pankin lattialle" Tämänkö takia viimeisin Nordeaa koskeva päätös on, että Norjan, Suomen ja Tanskan -konttereista tulee ns. sivukonttoreita? Oletteko jo saaneet kaiken irti näistä maista?

 

Lindorff jatkaa perintää em. espoolaisrouvan tapauksessa, hävittää alkuperäisen velkakirjan "käytäntönsä mukaan vanhentuneena" vuonna 2010 mutta jatkaa silti perintää ja pyrkii saamaan asiakkaan omasta talostaan maantielle v. 2016. 

Kun tiedämme Nordean käyttävän Lindorffia ja tiedämme ko. perintäyhtiön olevan veroparatiisi yhtiö - herää kysymys, kuinka kauan aiomme katsoa päältä tätä Nordean toimintaa?

JOHTOPÄÄTÖKSET:

Jos tavallisella pk-yrittäjällä olisi Suomessa tällaisia "luurankoja" ja "yritys-himmeleitä" kaapissa, hän olisi jo ajat sitten ollut sekä verotarkastajien, että poliisin silmätikkuna. 

Meillä on kuitenkin helpompi puuttua pitsa gate, hampurilais -gate, sukankudonta -gate tyyppisiin verotarkastuksiin, joissa kurmootetaan aivan tavallisia rehellisiä yrittäjiä ja tehdä heistä syntipukkeja valtion ongelmiin, kuin puuttua todella ison luokan keinotteluun.

Wahlroosille tavallisen ihmisen rahat ovat vain pennosia, koska hän tietää, että Nordean kautta on mm. sijoitustoiminnan varjolla varakkaimpien "tavallisten ihmisten" rahaa onnistuttu huijaamaan tavalliselta talletustililtä ilmeisesti näiden "paratiisiyhtiöiden hyödyksi". Oikeutta on turha hakea, koska olet muuttunut tavallisesta tallettajasta riskisijoittajaksi.

"Nallen" pankissa riski on aina asiakkaalla - myös silloin, jos olet unohtanut, että Sinulla on tili pankissa. Pankin tilinkäyttömaksut juoksevat, vaikka et olisi koskaan tiliä käyttänyt.

Finanssivalvonta on täysin turha laitos, sillä sitä ei kiinnosta mikään muu, kuin pankin vakavaraisuus. Aika mielenkiintoista, että tämän putiikin toiminta perustuu pankkien rahoitukseen, joten "kukas sitä nyt ruokkivaa kättä purisi"?

Onko kaikki muu pankkitoiminta Suomessa vailla ongelmia? - Ei suinkaan. OKO - OP-leirin jäljiltä löytyy hyvinkin epäselviä kuvioita aivan 90-luvulta alkaen. 

Oman lukunsa muodostaa Arsenal, joka ansaitseekin jo täysin oman bloginsa -kaikkine uskomattomine kuvioineen ja joka edelleen toimii velkojana tapauksissa, jotka myytiin jo norjalaiselle perintätoimistolle vuonna 2000.

 

VELKA ON RAKAS VELIPOIKA OTETTAESSA JA  RUOTSALAISNAAPURIMME VELJENPOIKA MAKSETTAESSA!

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Hilkka!

Lisään vielä yhden erikoisuuden, Tampellasta:

Suomen Pankki harjoitti aseteollisuutta.

Käyttäjän MikaKovin kuva
Mika Kovin

Kiintoisaa tekstiä. Lisää tällaisia vaan. Olisiko jo vihdoin aika selvittää tämä täydeksi sirkukseksi ja toisaalta hirvittäväksi draamaksi vedätetty kansan huijaus ja oikeudentajun halveksunta?

Taru Luode

Nimenomaan - kuka valvoo finanssivalvontaa, siinä se kysymys. Suomalaisilla on helposti kuva putipuhtaasta Suomesta, missä ei korruptiota juuri esiinny. Tämä ei ole totta, Suomi on hyvin piilokorruptoitunut valtio ja menossa koko ajan huonompaan suuntaan.

Toimituksen poiminnat