hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

MITÄ SUOMESSA OIKEIN TAPAHTUU?

 

MINKÄ TAKIA YLI VIIDETTÄ OSAA KANSASTA (yli 1 miljoonaa kansalaistamme) KOHDELLAAN SUOMESSA IHMISOIKEUSSOPIMUKSEN VASTAISESTI?

 

VELKAORJUUS

Velkaorjuus tarkoittaa sitä, että lainanottaja tai hänen läheisensä joutuu tekemään velan lyhentämiseksi työtä, mutta velkaa ei silti lyhennetä työn kohtuullisen arvon mukaan, tai työn kestoa tai luonnetta ei ole määritelty.[1] Velkaorjuus on orjuuden yksi muoto, ja siten virallisesti rikos Suomessa ja kaikkialla maailmassa (Wikipedia)

Miten velkaorjuus syntyy Suomessa? Miksi yrittäjyys ei kiinnosta? Miksi Suomen talous ei lähde kasvuun?

Syy on yksinkertainen: velanperintäjärjestelmä tuhoaa valtion talousjärjestelmän kivijalkaa - on tuhonnut jo 25 vuotta! Suomi samalla rikkoo kansainvälistä Ihmisoikeusospimusta ja Perustuslakia, kohdellessaan yrittäjiä, takaajia ja muutoin velkaantuneita ihmisiä, kuin he olisivat pahimpia rikollisia, kuin murhaajat. 

YRITTÄJYYDEN YLISTYS

Kuinka politiikot kilvan ylistävätkään; " ryhtykää yrittäjiksi". Halpaa rahaakin on tarjolla EKP:n kautta, jota Katainen markkinoi taannoin Suomessa laajalla kiertueella. Jopa kouluissa opetetaan yrittäjyyttä jopa peruskoululaisille. Politiikot puhuvat juhlapuheissa kauniita sanoja, kuinka he arvostavat pk - yrittäjiä, mutta käytäntö on täysin toinen.

Neuvottelupöydissä etujärjestöt runnovat KIKY -sopimusta, mutta Suomen suurimman työllistäjän etujärjestöä ei ole neuvottelupöydissä, vaatimassa oikeusturvaa yrittäjälle, joka omilla rahoillaan, omalla työpanoksellaan pitävät tätä maata pystyssä. 

MITEN INVESTOIVAA YRITTÄJÄÄ KOHDELLAAN?

Sinulla on koulutusta, osaamista ja olet jo saanut itsellesi omaisuutta - kenties oman kodin -saattaa olla jo perhettäkin. Uskot vakaasti, että yrittäjyys on juuri Sinun juttu.

Ajattelet perustaa yrityksen ja tarvitset hallia ja koneita varten 100 000 euroa lainaa. Menet lippalakki kourassa pankkiin, jossa mairea pankin luottoneuvottelija tai jopa pankinjohtaja tarjoaa kahvit. Selvitellään luottotietojasi, omaisuuttasi, tulojasi ja todetaan, että Sinun ja perheesi koti pitää kiinnittää lainan vakuudeksi. Epäilet, jos en sentään kotiamme, mutta pankinjohtaja uskottelee, että ei siinä mitään riskiä ole. Niin siirtyy 240 000 euron omakotitalo 100 000 yrityslainan pantiksi - lisäksi pankki haluaa veljesi takaajaksi.

Pari vuotta menee hienosti, asiakkaita käy rengasliikkeessäsi ja kaikki on hyvin -elämä hymyilee -vaimo odottaa kaksosia. Alkaa lama. Pari erää lainasta jää maksamatta. Pankinjohtaja ilmoittaa, että ne on maksettava heti tai vaadimme talosi pakkohuutokauppa. "Ei kai nyt 1000 euron rästeillä voi taloa viedä" ihmettelet. "Me tehdään aivan mitä me halutaan, eihän tuo sinun röttelösi arvo ole kuin 10 000 euroa" sanoo pankinjohtaja ja kieltäytyy keskustelemasta kotisi arvosta enempää. Kylmä hiki nousee ihosi  pintaan, kun mietit, mitä me nyt tehdään?

Pankki toimii nopeasti. Talo pakkohuutokauppaan ja 10 000 eurolla, itse rakentamasi omakotitalo siirtyy pankinjohtajan kaverille nettihuutokaupassa, vaikka se lainan otto hetkellä kelpasi pankille täysimääräiseksi vakuudeksi. Myöhemmin kuulet, että pankinjohtaja oli myynyt sen heti huutokaupan jälkeen 200 000 eurolla pankin lukuun. Olihan Sinulla pankin oman kiinteistöfirman arviokin, että sen arvo velkaan nähden oli kaksinkertainen. Sinulta on nyt siis viety "Sinun omaisuutesi mielivaltaisesti"

Saat haasteen Käräjille, jossa Sinulta vaaditaan tuota 100 000 euroa velkaa korkoineen. Missään eivät näy enää suorituksesi - eivät omakotitalosta saadut rahat - vaikka laki sanookin, että tilitys velan, vakuuksien ja realisointien välille on tehtävä. "Joka saa toisen varoja haltuunsa, on velvollinen tekemään tilityksen" Yrität selvitä rahattomana ilman asianajajaa oikeudessa - ilmaista oikeudenkäyntiä et saa -Sinähän olet yrittäjä, jolle sitä ei kuulu. Sinulla ei siis ole "Oikeudenmukaista oikeudenkäynti", koska et edes saa juristia avuksesi. Oikeudessa ei taas saa esiintyä, kuin lainopin koulutuksen saanut henkilö avustajana.

VELKAVANGIT

Nyt Sinusta ja veljestäsi on tullut velkavankeja, joka on Suomessa kielletty lakikirjan sisällysluettelon mukaan

1. Te molemmat alatte maksaa yhden ja saman velan korkoja. Koska pääoma ei lain mukaan lyhene ennen kuin korot on maksettu kokonaan pois - te maksatte ja maksatte. Pahimmassa tapauksessa ulosotto vie Teiltä lopunkin omaisuuden. Olette molemmat työttömiä, joten vouti toteaa Teillä olevan auton ja sitähän ei työtön tarvitse -ei auta, vaikka vetoat vaimoon ja lapsiin. Pankki haluaa omansa - olethan heille velkaa! Te ette saa mistään töitä, koska Te olette molemmat luottohäiriöisiä luusereita, joihin ei voi luottaa. Nyt Sinulta ja veljeltäsi vietiin siis vapaa elinkeinon ja toimeentulon hankkimisen mahdollisuus

Yrität saada asunnon perheellesi - et saa sitä, koska Sinä olet velkaa pankille ja Sinä olet luottohäiriöinen. Vaimon nimiin se ehkä onnistuu tai vanhemmat saattavat auttaa -silloin voit kiittää onneasi, että Sinulla on perhe.

Yrität saada puhelimen, vakuutuksen, lainaa, vuokra-asunnon - joka puolella on seinä vastassa. Olet muuttunut Yrittäjästä - epäihmiseksi, joka on jättänyt jälkeensä velkaa. Sinua kohdellaan kuin II maailman sodan Siperian vankeja -kukaan saa olla ystäväsi, auttaa Sinua, antaa Sinulle asuntoa, puhelinta, edes ruokaa....paitsi Heikki Hursti. Sinua kohdellaan, kuin Seilin saaren mielisaita tai spitaalista - olethan entinen yrittäjä.

2. Ette veljesi kanssa ammattimiehinä saa töitä mistään, koska olette entisiä yrittäjiä ja velkaantuneet - syrjäydytte yhteiskunnasta. Jos onnistutte 3-4 vuoden kuluttua lopulta vakuuttamaan TE-toimiston punakyntisen virkailijan, että ette ole enää vuosiin olleet yrittäjiä, alat saamaan työmarkkinatukea. Tuossa vaiheessa pankki toteaa, että eivät ne enää Sinulta ja veljeltäsi mitään saa, joten pankki -maksimoidakseen liikevoittonsa -myy Sinut ja veljesi velkaorjiksi perintäyhtiölle 5% arvosta velkasi määrästä (190 000 euroa) - juuri ennen, kun lainasi olisi mennyt vanhaksi 15 vuoden säännöllä. Tuon erotuksen pankki merkitsee luottotappioksi.

Posti alkaa muistaa Sinua harva se päivä Lindorffin tai Intrum Justitian kirjeellä. Velka kasvaa joka kerta kuluilla ja koroilla ja vaimosi puhelin alkaa soida kerran viikossa, jossa Sinulle tarjotaan vapaaehtoista maksusuunnitelmaa. Veljesi saa samanlaisia kirjeitä ja puheluita. 

Lapsenne tarvisi kouluvaatteita, mutta ne joudutaan hankkimaan kirpputorilta, koska rahaa ei yksinkertaisesti ole. Tyttäresi paras kaveri harrastaa musiikkia, mutta Sinulla ei ole varaa kustantaa tunteja tyttärellesi, vaikka hän on musikaalinen - hän joutuu koulukiusatuksi. Poikasi haluaisi pelata jalkapalloa joukkueessa, mutta Teillä ei varaa siihen - olettehan velkaa. 

VELKAJÄRJESTELY - LOPULTAKIN OLJENKORSI

Veljesi on jostain saanut tietää, että Teillä voisi olla mahdollisuus päästä velkajärjestelyyn. Olet ehkä päässyt varaston apumieheksi ja saat vähän palkkaa, joka  oikeuttasi Sinut ja veljesi, joka pääsi samaan työpaikkaan - pääsemään velkajärjestelyyn. Siispä hakemus sisään - ja toiveikkaana odottamaan....

Turhat luulot häviävät oikeusvaltiosta, kun Lindorff ilmoittaa, että he vastustavat velkasaneerausta, koska olette velkaantunut kevytmielisesti yritystoiminnassa - aikomattakaan maksaa velkaasi

Nyt koko perheenne alkaa voida huonosti, miten näin voidaan ihmisiä kohdella? Ihmettelet, mitä Suomen valtio kostuu siitä, että Sinä ja veljesi perheinenne pidetään yhteiskunnan ulkopuolella? Saat selville, että pankkisi on merkinnyt em. velan luottotappioiksi, joka on vähennyskelpoista tuloksesta ennen Suomen valtiolle maksettavaa veroa. Saat myös selville, että saman velan perusteella myös Lindorff kuittaa luottotappioiden korkoja joka vuosi tuloksestaan -ennen verojen maksua - jotta ei tarvitse maksaa edes yhteisöveroa Suomeen. Muhkean liikevoiton voi siirtää konserniavustuksena Norjan pääkonttoriin, josta se häviää veroparatiisiin. 

VOISIKO VALTIONVARAINMINISTERI  STUBB,

SISÄMINISTERI ORPO,

ELINKEINOMINISTERI REHN,

PÄÄMINISTERI SIPILÄ,

OIKEUSMINISTERI LINDSTRÖM

SELITTÄÄ SUOMEN KANSALLE, MITÄ JÄRKEÄ ON PITÄÄ YLI MILJOONA IHMISTÄ TÄSSÄ TILANTEESSA?

VELALLISTEN TUKI JOHTORYHMÄN JÄSEN, TIEDOTTAJA

HILKKA LAIKKO

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Hyvä, Hilkka! On välttämätöntä tuoda tätä mädännäisyyttä esille. Ja sitä, valitettavasti, riittää niin historiassa kuin nykypäivänäkin!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Hilkka!

Suomi lakkasi oikeusvaltiona olemasta 6.5.1992 Koiviston konklaavilla. Tuomiosit

Pankit saatettiin euro-kuntoon ryöstämällä yrittäjien omaisuudet.

Suomen pankkien vakavaraisuuden nostamista varten tuomioistuinlaitos lakkasi olemasta riippumaton, sillä ETA-sopimus edellytti pankeilta 8 %:n vakavaraisuustasoa.

Ks. kotisivuni
http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Koska kotisivuni ei ole keskustelublogi, on keskustelu on tässä osoitteessa
http://www.promerit.net/2015/01/koiviston-konklaavi/

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos peukutuksista (#2), vaikka tekstissäni on irrallinen outo sana;
"Tuomiosit".
Tuomioistuinlaitoksen riippumattomuuden häviämisestä oli varmaankin ajatuksessani kyse, kun tekstiini tuli joku muutos. En huomannut edes editoimalla korjata.

Kirjoitin:
Pankit saatettiin euro-kuntoon ryöstämällä yrittäjien omaisuudet.

Lisään:
Samojen yrittäjien perusteeton perintä jatkuu yhä edelleen. Lamavelkainen yrittäjä on velkaorjana edelleen.

Ja pankki jättää tilitykset tekemättä, kuten Hilkka on kertonut.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

ai niin ja kun ulosotto vie rahaa Lindorffille - sosiaalitoimi maksaa erotuksen eli vielä täältäkin häviää valtion rahaa - ja täysin turhaan, jos pankki- ja perintätoimi laitetaan polvilleen ja kunnon valvontaan, jotta ne todella noudattavat jatkossa lakia

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Hilkka. Kiitos. Kyynel vierähti poskelle, sillä näin on tuhottu valtava määrä yrittäjiä, yrityksiä ja muita velallisia. Kukaan päättäjistä ei ole pannut tikkua ristiin, ei ole edes suutan aukaissut. Näin on menetetty Suomen yrittäjyyden perusta ja tuettu monopoloitumista ja pankkeja verovaroin ja lainsäädännöllä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Pertti Lindeman 5.6.2016 23:25.Puhut totta. Kukaan päättäjistä ei ole tehnyt asian hyväksi yhtään mitään. Ehkä eniten velallisia ja uhreja on murehdittanut se, ettei yksikään päättäjistä ole koskaan suutaan aukaissut.

Muuten, yritin eräässä vaiheessa haastatella Ahti Hirvosta. Hän ei koskaan vastannut maileihini. Minusta se oli tyypillistä huonoa käyttäytymistä ja ylimielisyyttä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvää ja todenmukaista tekstiä. Kiitos !

Missä poliitikkojen kommentit ??

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Poliittinen "ilmapiiri" on Suomessa epävakaa sijoittaa pk-sektorille ja ollut jo pitkän ajan, juuri kuten Hilkka kuvailee. Siksi omapääoman osuus pankin osuuteen on alhainen n.20/80 prosenttia, kun se on esim. USA:ssa toisin päin 80/20 prosenttia.

Yritysriski koetaan suureksi joten ei uskalleta pitää pääomaa yrityksissä ja yrityksen kärsivät pääoman puutteesta läpi koko toimintakaarensa. Tästä on seurannut:

- Markkinoinnin panostuksen riittämättömyys. Myynti ei mahdollistu kunnolla.

- Tuotteiden ylikallis markkinahinta. Ylisuuret katteet yhdestä kaupasta, kun ei ole myynnin volyymia.

- Kun kauppa ei käy kunnolla on seurannut alhainen työllistäminen ja kassakriisit jopa jo 1kk myyntiheilahduksella ylös tai alas.
(Siis aivan sama kumpaan suuntaan).

- Yritykset eivät pysty itse luotottamaan omia hankkimiaan asiakkaitaan. Maksu tarvitsisi saada mieluummin heti käteisellä.

- Kaupan jatko eli uushankitut asiakkaat valuvat yrityksistä pankeille, Lindorffeille. Ja pelimerkit sisätaloudestamme vuotaa veroitta paratiisipankeille.

"Sosialismia rikkaille ja kapitalismia köyhille" Siinä se on poliitikkojemme todellinen slogan.

Käyttäjän tjhoikkala kuva
Tatu Hoikkala

Kyynel tuli silmäkulmaan, kun tätä luin. Mitä pahaa me työllistävät yrittäjät olemme tehneet, kun mikään ei riitä ahneille pankkiireille ja yksikään ministeri ei halua ratkaista koko Suomen taloutta tupajumin lailla nakertavaa laitonta toimintaa. Valvoville virkamiehille voi antaa potkut - ne eivät hoida hommiaan. Valtiolaiva on ajamassa karille ja lujaa. Islanti ja Viro ovat uskaltaneet panna järjestelmänsä kuntoon - milloin Suomi? Laittomasti toimivat pankinjohtajat kuuluvat tuomiolle. Blogi kuvaa hyvin, miten laittomaksi toiminta on paisunut - kun valvonta pettää täysin.

Pekka Niemela

Minulla on ilo ja kunnia tuntea Hilkka Laikko ja keskustelimme juuri sitä mitä kautta tapasimme ensimmäisen kerran. Noin 1½ vuotta sitten tapasin ystäväni, joka 90-luvulla pyöritti Suomen Luottotietojen Uhrien Tuki Ry:tä. Otin esiin aiheen, miten nyt voisimme hyödyntää Somea velkaantuneiden ja luottotietonsa menettäneiden hyväksi?

Kesti vuorokausi ja perustimme Facebookiin Velallisten tuki-ryhmän ja sen toiminta on lähtenyt huimaan kasvuun. Heti alussa lähti mukaan myös promerit -sivusto, joka on lähes parikymmentä vuotta käsitellyt mm. velkaantuneiden, takaajien ja luottotietonsa menettäneiden asemaa pankkien, perintäyhtiöiden ja ulosottovirastojen puristuksessa.

Hilkan ystävä Liisa Mariapori tuli pian mukaan "talkoisiin" ja nyt velallisen ja takaajien 25-vuoden piina alkaa tulla julkisuuteen ja kannattaa katsoa mm. 13.6. klo 20 MOT:in "Pankkivangit" -ohjelma.

Velallisten tuki-ryhmän tavoitteena on mm. selvittää 90-luvun lamavelat, jossa mm. ryöstettiin 65.000 yrityksen omaisuus sekä sadoilta tuhansilta vietiin kotia alta, parantaa yrittäjän oikeusturvaa, selvittää velkojen vastuukysymykset yms.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Pekka tästä etukäteisinfosta:

13.6. klo 20 MOT:in "Pankkivangit" -ohjelma

Käyttäjän MattiHaverinen kuva
Matti Haverinen

Kiitos Hilkka, Pekka, toinenkin Pekka, Liisa, Pertti, Jorma, Erkki, Armi, Sari, Timo, Kalevi ja tuhannet muut! Teette kaikki niin hienoa työtä että kyynel poikineen on ehtinyt vierähtää näiltäkin vanhentuvilta kasvoilta.

Kuten Pekka mainitsi, tämä taistelu lähti 90-luvun alusta kun huomasin mitä oli tekeillä. Silloinen taistelu oli lopulta viedä hengen. Taistelu ei kuitenkaan päättynyt. Se alkoi uudelleen, varsinaisesti tämän ryhmän perustamisesta Kalevin alustalle.

Nyt olemme jo pitkällä monessa. Työ ei mene hukkaan.
Lisää voimaa tulemme saamaan...

Käyttäjän 111111111111111111111111 kuva
Anu Huusko

Keskustelin eilen puhelimessa erään Velallisten tuki -ryhmäläisen kanssa. Häneltä on viety kaikki vedoten velkoihin, joita ei ole edes olemassa. Ulosotto on tyhjentänyt tilit muutamaa kymppiä lukuunottamatta moneen kertaan - mikä "puolitoistakertainen suojaraja"? Valtakunnanvoudin virastoa myöten suhtautuminen on ollut äärimmäisen ylimielistä "velat vaan pitää maksaa" -sontaa, vaikkei mitään velkoja eikä todisteita niistä edes ole!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Montako sataa tai tuhatta tapausta on kun pankki on perinyt koko velan korkoineen jokaiselta takaajalta.

Toimituksen poiminnat