hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

OIKEUSMINISTERI LINDSTRÖM - OMAISUUKSIEN KAVALLUKSET ON LOPETETTAVA

 

Oikeusministeri Lindström ja Sipilän hallitus - Ei enää lisää uhreja -niitä on jo liikaa.

Olemme pelänneet Velallisten Tuki ryhmässä ja jopa varoittaneet, että pinnan alla on paljon 90-luvusta lähtien patoutunutta katkeruutta ja vihaa. Järjettömään, Ihmisoikeuksia polkevaan, ja laittomaan velanperintäjärjestelmään on pikaisesti puututtava ja uudistettava koko velanperintäjärjestelmä nopealla aikataululla. Velkojien, perintätoimistojen, pankkien ja ulosoton mielivaltaiseen toimintaan on luotava Perustuslain ja Ihmisoikeussopimuksen mukaiset säännöt.

Teillä on oikeusministeriössä keinot puuttua viranomaisten ja oikeuslaitoksen toimintaan niin, että Rikoslain 28 luku 4§ ja 5§ noudatetaan. Kyseinen pykälä edellyttää velkojalta ja keneltä tahansa taholta, joka saa TOISEN VAROJA haltuunsa, tekemään tilityksen. Tämä lakipykälä on ollut lakikirjassa jo vuosisatoja, mutta sitä ei noudateta edes viranomaisten toimesta. Tilityksen tekemättä jättäminen on kavallus - miksi siis ministeriössä sallitaan, että arvokkaan ministeriön valmistelemia, eduskunnan hyväksymiä lakeja . eivät edes viranomaiset noudata?

Teillä on valta ohjeistaa virkakoneisto noudattamaan voimassa olevaa Suomen lakia - siihen ette tarvitse oikeusministerinä kenenkään hyvksyntää.

Hyvä veronmaksaja Suomessa!

Tiedän, että on niin helppo sulkea silmät ja todeta, että itsepä olet velkasi ottanut. Syyllistää se yrittäjä, takaaja, mutta asia ei ole aivan näin yksinkertainen. Jokaisen velan vakuudeksi annetaan tuon yrittäjän OMAA MAKSETTUA OMAISUUTTA VAKUUDEKSI - usein jopa kaksinkertaisesti.

Tunnet varmasti jonkun yrittäjän tai takaajan lähipiiristäsi, jonka omaisuus meni pilkkahintaan ulosoton nettihuutokaupassa. Mitäs otti velkaa...tuohan on ihan normaalia ulosotossa -näinhän se menee. Asia ei ole ihan näin yksioikoinen. 

Jos et nimittäin tiennyt- tuon alihintaisen kaupan jälkeen sinäkin välillisesti maksat tuon alihintaisen kaupan aiheuttamaa velkaa. Tuo pankinjohtaja tai perintätoimisto myy epäonnisen yrittäjän omaisuuden taas käypään hintaan bulvaaninsa kautta eteenpäin ja voitot valuvat veroparatiisiin tai pankin liikevoitoksi. Velka jää ja kiitokseksi Suomen valtion päättäjien tyhmyydelle - pankin- tai perintätoimistojen johtajat merkitsevät nyt tuon asiakkaansa "velan" luottotappioksi ja sitä aletaan periä ulosoton kautta 18% koroilla velalliselta. Luottotappioiden korot vähennetään joka vuosi valtionverotuksessa - näin Sinäkin maksat tuota alihintaista kauppaa.

Me siis maksamme edelleen pankinjohtajien aiheuttaman 90 -luvun laman seurauksia - nyt on tullut lopultakin aika vaatia päättäjiltä toimia tämän hulluuden lopettamiseksi. Ne, jotka eivät suostu tekemään lain vaatimaa tilitystä kuuluvat tuomioistuimien eteen -eivät pankkitoimintaa johtamaan.

LAITTOMAN VELANPERINTÄJÄRJESTELMÄN UHREJA ON LIIKAA 

Montako uhria PK-yrittäjäsektori tarvitsee vielä lisää, ennen kuin Oikeusministerinä ymmärrätte tilanteen vakavuuden? 14 500 (Stakes) tai 11 000 (Suomen Mielenterveysseura) itsemurhaa 90-luvun takia ja nyt alkaa tulla uusia uhreja. Maatalousyrittäjiä häädetään jo satoja vuosia vanhoilta tiloiltaan....katkeruus kasvaa jo monessa sukupolvessa.

Vihdin tapauksen taustalla, alihintainen omaisuuden myynti ja laiton pankkitilin tyhjennys. Lopputulos on karmea ja vain siksi, että viranomaiset eivät millään tavalla auttaneet yrittäjää -vaan laiton tilin tyhjennys vaimon tililtä vei 71 000 euroa perheeltä. Tuloksena: Yrittäjän itsemurha, 1 kuollut poliisi ja toinen vakavasti loukkaantunut. Nämä uhrit olivat täysin turha uhraus, vain sen takia, että kukaan ei kuunnellut yrittäjää.

Velallisten Tuki -ryhmän puolesta välitän osanottomme uhrien omaisille.

Pyydän, että Te kaikki ministerit tutustutte tapauksen taustoihin ja pyydän, että kuuntelette meitä -vihdoinkin. Ongelma koskee satojatuhansia ihmisiä - heidät ryöstetään puti-puhtaaksi, omaisuudet aliarvostetaan ja myydään pilkkahintaan, estetään työnteko, puhelin, asunto, vakuutukset, sosiaaliturva - jopa lapset otetaan huostaan, jos olet velkaa. Epäoikeudenmukaisuus synnyttää katkeruutta ja vihaa. PK-yrittäjiä on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti jo 25 vuotta - älkää antako sen jatkua.

Velallisten Tuki johtoryhmä pyrkii vaikuttamaan kaikin mahdollisin keinoin, jotta lopultakin 25 vuotta jatkuneeseen, PK-yrittäjien oikeusturvan loukkauksiin puututaan ja järjestelmä luodaan tukemaan työllistävää yrittäjää. Olemme surullisia - jälleen uusia uhreja - täysin tarpeettomasti. Saamme jatkuvasti epätoivoisia viestejä, epätoivoisilta perheiltä - auttakaa - me emme jaksa enää.

Tämän perheen tilanne tuli tietoomme vasta, kun pahin oli jo tapahtunut. Minä rukoilen, että tämä tapaus taustoineen herättää koko hallituksen.

Ei enää yhtään uhria järjettömän velanperintäjärjestelmän takia!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän PerttiLindeman kuva
Pertti Lindeman

Suomessa on lainsäädännön periaatteet, joiden täytyisi suojella velallista

Heikomman suoja, Kohtuusperiaate, Lojaliteettivelvollisuus ja tiedonantovelvollisuus, Hyvän tavan vastaisuus, Julkisuusperiaate ja Vilpittömän mielen suoja. Miksi ”Luotettavan median” ammattitaitoiset toimittajat eivät reagoi, kun näitä kaikkia oikeusvaltion periaatteita rikotaan?

Onko hyväksyttävää, että taloudellisesti vahvemman oikeuksia suojellaan ja oikeuviranomaisten taholta tuetaan Suomen lainsäädännön vastaisesti?

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ja vielä nämä pankkien superbulvaanit:

http://ilkkakakko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84064-l...

Vasemmistoliiton ikuinen häpeä ...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jos kaikki Suomen väärin kohdellut vealliset yrittäjät ryhtyisivät murhaajiksi, olisi täällä vallalla sotatila. Niin suoraa yhteyttä ei ihmisuhrien määrällä ja velallisen kaltoin kohtelulla ei ole, kuin avaaja antaa ymmärtää.

Samaa mieltä olen kuitenkin valvonnasta siten, että velan perijöillä ole oikeutta laittomuuksiin. Kaikilla velallisilla pitää olla oikeuturva. Sitä tarvitsevat nykytilanteessa erityisesti ahdinkoon joutuneet maanviljelijät. He eivät ole itse syypäitä avustusten viivästymisiin ja sen seuraksena maksukyvyttömyyteensä.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Viljo Heinonen! 14 500 itsemurhaa 90-luvun takia ja lisää tulee koko ajan - niistä ei vain puhuta. JOKAINEN ON LIIKAA!

En todellakaan ole väkivallan kannalla, mutta ymmärrän tätä yrittäjää siinä mielessä, että hän todella on yrittänyt saada oikeutta, ja asiansa laillisesti käsitellyksi. Taustalla alihintainen omaisuuden myynti - en yhtään ihmettele, että lopputulos päätyi tragediaan. Nurkaan ahdistettu eläinkin puolustautuu - tässä oli kyseessä ihmisen ahdistaminen niin alas ja nurkaan -että hän ei enää nähnyt muuta vaihtoehtoa.....

Kun pinna palaa - se palaa, Velallisten Tuki ryhmä on auttanut monia, mutta tästä tapauksesta tiesimme vasta, kun oli liian myöhäistä antaa vertaistukea ja estää tapahtuma.

Jos tässä etsitään todellista syytä .- se löytyy järjestelmästä, joka perii jopa 4 kertaan yhtä ja samaa velkaa -kun velkoja vaatii - jopa täysin olemattomia velkoja.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Suomessa on lainsäädännön periaatteet, joiden täytyisi suojella velallista

Heikomman suoja, Kohtuusperiaate, Lojaliteettivelvollisuus ja tiedonantovelvollisuus, Hyvän tavan vastaisuus, Julkisuusperiaate ja Vilpittömän mielen suoja. Miksi ”Luotettavan median” ammattitaitoiset toimittajat eivät reagoi, kun näitä kaikkia oikeusvaltion periaatteita rikotaan?

Onko oikein, että taloudellisesti vahvemmassa asemassa olevaa pankkia suositaan ja oikeusviranomaisten toimesta tuetaan? Heikomman asemassa olevan velallisen oikeuksia loukataan? Se on länsimaisen oikeusdemokratian vastaista.

Käyttäjän AnneliKoivunen kuva
Anneli Koivunen

Kaikki meillä huonotuloiset ovat joutuneet kärsimään. Ja lisää selkkauksia varmaan tulee. MUTTA silti, ei tällaista pidä tapahtua.
Meillä pitäisi mielenterveystyöhön panostaa samaan aikaan kun hallitus leikkaa ja sitähän ei tapahdu, sillä hallitus leikkaa myös hoidoista..... Hallituksemme leikkaukset eivät helpota kenenkään vähävaraisen elämää, on sitten pienyrittäjä, vanhus tai lapsiperhe kyseessä.
Auttakaa meitä saamaan 20.000 allekirjoitusta adressiimme Arvokas Vanhuus Kaikille, jotta saamme edes Suomea aikoinaan rakentaneiden asiat järjestykseen. Alle 1000 euron eläkkeillä kun ei rakkaassa Suomessamme enää pärjää sairaana, vailla hoitoja.
Tutustukaa mitä ajamme adressillamme. Se kattaa koko vanhustenhoidon hoitajia ja omaishoitajia myöten. Entisenä yrittäjänä, nyt PAKOSTA työkyvyttömyyseläkeläisenä tiedän mistä on leikattu. Kun ihminen jää työkyvyttömyyseläkkeelle, vaikka takana on 42 vuotta töitä,RANGAISTAAN ja pudotetaan eläke minimiin.....Ja meitä on paljon.
Allekirjoita ja vaikuta edes täällä:
Suomeksi; http://www.adressit.com/arvokas_vanhuus_kaikille
På Svenska; http://www.skrivunder.com/arvokas_vanhuus_kaikille

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Suomessa on aina valmiina lauma hieman paremmassa asemassa olevia pöhköjä hyökkäämässä välittömästi epäonnista syyllistämään. Aliminä sanoo kuulemma heille "Paina kaveria syvemmälle suohon, niin näytät itse olevasi paremmissa asemissa."

Pohjoismaista tehtiin taannoin tutkimus josta kävi ilmi, että vain suomessa köyhyydestä syyllistetään yksilöt. Kolmannes suomalaisista sosiaaliyöntekijöistä osoittautui siinä asennevammaisiksi.

Tuon asennevammaisuudenkin vuoksi ko. laittomuuden tila on mahdollistunut. Huomioitavaa on tutkimuksessa se seikka, ettei muissa Pohjoismaissa ilmennyt syyllistämistä lainkaan. Muilta voisikin saada jotakin tukea tai ainakin malleja.

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas

esimerkiksi paavo lipponen loistava esimerkki kansan kyykyttäjästä,oli pääministeri kun arsenalin lainat myytiin norjalaisille 5% hintaan,ei ole anteeksi pyydellyt,ainut rangaistus mitä on saanut on avioliitto päivin kanssa.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Tuo Arsenal sopimus on purettava kokonaisuudessaan. Siinä nimittäin vajaa kymmenen ihmistä sattui "puoli huolimattomasti/ vallattomasti" viemään Itsenäisen Suomen, vapailla vaaleilla valitulta Eduskunnalta lainsäädäntövallan -vieraan vallan perintäyhtiön vaatimuksesta 10 vuodeksi ja tuomiten 56 000 yrittäjää ikuiseen velkavankeuteen ja vieden heiltä oikeusturvan.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Hyvä kirjoitus Hilkka.

Ei ole mitään järkeä ajaa ihmisiä laillisen yhteiskunta toiminnan ulkopuolelle.
Yleensä toivottoman suurista ulosotto veloista seuraa joko passivoituminen yhteiskunnan elätiksi tai siirtyminen harmaan talouden harjoittajaksi.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Moni on joutunut pankkien juonittelujen takia ryöstetyiksi, mutta yhtä lailla tulee kiinnittää huomiota verottajan virkavirheisiin sekä ulkomaisten perintäfirmojen "liiketoimintaan" joka on pahimmillaan täysin mielivaltaista!

Väitetään että Suomi on oikeusvaltio, miksei siis näihin rosvoiluihin puututa?

Anteeksi pyydellään jälkikäteen kaikenlaista kuten esim. Suomen osallisuutta juutalaisten keskitysleirille passituksiin (?), mutta sitten kun kymmeniä tuhansia työtätekeviä ryöstetään valtiovallan toimesta niin "ymmärtäväinen media" hyväksyy hiljaisesti?!?

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Aiheellinen kirjoitus.

Vieläkö pankit käyttää Koiviston ohjeita hyväkseen? Sille on saatava loppu.

Vihdin tapauksen taustoja tarkemmin tietämättä vaikea kommentoida vaimon tililtä vietyä summaa. Miten se raha oli sinne päätynyt? Isohko summa 71000 euroa.

Käyttäjän 111111111111111111111111 kuva
Anu Huusko

Mies oli voittanut arpajaisissa, ja maksoi vaimollensa takaisin miehen liiketoiminnalle vaimon antaman lainan. Oikeus oli sitä mieltä, että kyseessä on varojen piilottaminen ja velallisen epärehelisyys.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tarkoitatko noilla itsemurhien määrällä kaikkia Suomessa tehtyjä itsemurhia? Löytyykö Stakesilta tai mielenterveysseuralta jostain erikseen juuri laman ja velallisuuden aiheuttamat itsemurhat? En itse löytänyt sellaista. Tilastojen mukaan itsemurhat Suomessa kääntyivät jyrkkään laskuun juuri 90-luvun alussa.
http://www.findikaattori.fi/fi/10

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Jussi, jos katsot Tilastokeskuksen Findikaattoria, et sinä sieltä oikeaan tietoa löydä. Niiden taso on samaa, kun väitetään, että työllisyysprosentti on vähän yli 9%. kun asiaa raapaisee pintaa syvemmältä -laskelma perustuu täyteen harhaan, sillä työvoimaksi lasketaan kaikki 15-74 vuotiaat....

90-luvun velat ja niiden vaikutukset jatkuvat edelleen - aivan viime vuonna saimme tietoomme kaksi 90-luvun velkataakan takia lopulliseen ratkaisuun päätyneen. Samoin itsemurhat pitää laskea pidemmälle aikavälille - 10 vuotta oli em. tutkimuksissa perusteena.

Tiedot löytyvät Jaakko Kianderin lamatutkimuksesta ja Suomen Mielenterveysseuran saman aikakauden tutkimuksista. Tarvittaessa tule FB kaveriksi, niin laitan sulle tiedot yv.nä

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tämä tutkimusko:
https://www.vatt.fi/file/vatt_publication_pdf/j27-...

En löytänyt sieltä mitään varsinaista viitettä noihin määriin. Tuo 14500 kuulostaa vain aika isolta luvulta, jos kyseessä on pelkästään pk-yrittäjät.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #18

Siinä ovat kaikki velkaongelmien takia itsemurhan tehneet.

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala

Minäkin olen 90-luvun onnettomia velkavankeuteen tuomittuja,mutta sairastan myös hermovauriokipua. Siis jatkuvaa kovaa kipua, jota ei saa edes lääkkeillä kokonaan pois. Jos haluaisin itseltäni hengen pois, arvatkaapa kumman vuoksi? Jos onnistuisin, kumpaan ryhmään minut laskettaisiin?

Eli minä vain sitä, että syy itsemurhaan voi olla muukin kuin ilmeinen eli talousvaikeudet. Myös sillä velkavankeudessa olevalla.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#14

Kyllä, kyllä ..... lisäksi itsemurhat pitäisi jakaa kahteen pääryhmään (kun niiden ehkäisyä ajatellaan); 1) alkoholin tai lääkkeiden vaikutuksen alaisina tehdyt ja
2) muut

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Itsemurhien määrä johtuen pankkikriisistä on valtava. Niitä taphtuu vieläkin ja suurimmalle osalle kuolintodistukset väärennetään.

Lue tämä blogini, niin ymmärrät mistä on kyse.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207366-p...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#21

Hyvä ystävä, linkissä sanotaan:

"Presidentti Sauli Niinistö totesi 17.11.2015: ”Jos ei kykene elämään riskin kanssa, on turha ryhtyä yrittäjäksi.... "

Tähän voisi lisätä vielä sen että on kyettävä elämään jopa täydellisen tappion kanssa.
-----

Monet tietävät tämän: "Missä on paljon rahaa, siellä on myös väärinkäytöksiä."

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Kyllä sitä asiallisten riskien kanssa on joutunut elämään. Ne hyväksyy yrittäjien arkipäivään kuuluviksi, mutta Suomen valtiohallinnon virkavastuullisten taholta järjestetyt "oikeusmurhat" eli tahalliset ja sunnitellut toimet yrittäjän tuhoamiseksi ei voi kuulua näihin riskeihin. Tässäpä konkreettinen esimerkki

http://pankkikriisi.blogspot.com/2009_07_01_archiv...

Toimituksen poiminnat