hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

SUOMEN TIE ON TUHON TIE - OLEMME PANKKIEN VELKAVANKEJA KOKO KANSA!

 

PANKKIEN TUKEMINEN ON SUORAA TUKEA SIJOITTAJILLE JA PÄÄOMAPIIREILLE

Suomalaisena, jotain talouselämän lainalaisuuksista ymmärtävänä, alkaa näyttää vahvahti siltä, että koko EU:n tarkoituksena on haalia jokaisen jäsenvaltion ja sen kansalaisten omaisuus finanssisektorin haltuun. 

"Poliittisen eliitin tavoitteena ei ole pelastaa Kreikan kansaa vaan finanssisektori, sanoo Itävallan Attacia edustava Lisa Mittendrein Süddeutsche Zeitungille" Tämä lausunto on aivan tuore kannanotto Attacin edustajalta. 

Pöyhitäänpä vähän julkista keskustelua syvemmältä, mistä syntyy mm. Suomen ylisuuri 105 miljardin valtionvelka, jossa jokainen suomalainen, vauvasta -vaariin, on jo lähes 20 000 euroa velkaa ja lisää otetaan:

 

MIKSI PANKIT AIKANAAN PERUSTETTIIN JA MIKÄ ON TILANNE NYT

Ensimmäinen pankki perustettiin jo 1800 luvun alkupuolella ja siitä tuli myöhemmin Suomen Pankki. 

"Osuuspankit ja säästöpankit alkoivat menestyä 1960- ja 1970-luvuilla, sillä palkkatilit ja omistusasuntojen ostaminen vetivät tavallisiakin ihmisiä pankkien asiakkaiksi. Kun 1900-luvun alussa ohjautui yleisön talletuksista 70-80 % liikepankkeihin, 1950-1970-luvulla niiden osuus oli enää 35-40 %. Varsinainen pankkikilpailu alkoi kuitenkin vasta 1980-luvulla, kun ulkomaisen rahan maahantuonti sallittiin. Investointipankiksi pyrkinyt Säästöpankkien Keskus-Osake-Pankki (SKOP) alkoi tällöin pelata rohkeaa riskinottopeliä. HOP sen sijaan joutui vaikeuksiin valuuttakeinottelussa ja SYP sulautti sen itseensä. (Lähde: Wikipedia)'

_____________________________________________________________________________________

Tarkastellaan tarkemmin 90-luvun pankkikriisiä. Oliko todella niin, että SKOP oli ainoa syyllinen valuuttahuumassa, jonka maksajiksi syyllistettiin Säästöpankkien johtajat ja asiakkaat - vaikka syylliset istuivat SKOP:ssa. Tästä muodostettiin Arsenal omaisuudenhoitoyhtiö ja kiitokseksi veronmaksajien miljardien tuesta, Suvi Anne Siimes myi nämä entiset Säästöpankki asiakkaat, jotka oli jo kynitty rahasta ja omaisuudesta puhtaiksi - norjalaiselle perintäyhtiölle velkaorjiksi uudelleen 30.2.2000. Tässä Ihmisoikeussopimus ja Perustuslaki unohtui täysin. Lukiessani pykälää 4.2.3.2 sen aikaiset vajaa 10 ihmistä taisivat tehdä vähän muutakin - vai, miten tulkitaan: "vieraan valtion perintätoimiston vaatimuksesta allekirjoittajat ja asiasta päättäneet, veivät Suomen itsenäisen valtion, vapailla vaaleilla valituilta Eduskunnalta lainsäädäntövallan 10 vuodeksi" Kun huomattiin, mitä tuli tehtyä, sen sijaan, että uhrien auttamiseksi olisi tehty päätöksiä - salattiin paperit 25 vuodeksi. Tunnetuin ryöstö lienee Katinkulta, jonka SKOP kieroili lailliselta omistajalta.

_____________________________________________________________________________________

Jokainen Keskuspankki (OKO, SYP, KOP ja SKOP) toimivat aivan samalla tavalla - täysin vastuuttomasti ja koko valtion ja kansan vahingoksi. Aika harva tietää, miten esimerkiksi SYP ja Unitas liittyvät toisiinsa. Vain yhdessä yössä vaihtui vanha SYP Unitakseksi - tätä toki ei kerrottu asiakkaille, jotka edelleen luulivat, että heidän tekemänsä lainasopimus oli edelleen vanhan "tutun ja turvallisen" SYP:n kanssa. Tällä Unitaksella "Nalle" teki tulosta itselleen 2 miljardin edestä myymällä valtiolle koko Unitaksen. Uuteen SYP:iin ajetut asiakkaat sen sijaan ajettiin ahdinkoon ja heidän luottonsa irtisanottiin ja heidän omaisuuten realisointiin alihintaan - välittämättä mistään lainsäädännöstä -kotimaisesta tai kansainvälisestä.

KOP "tosi on -oravapankki" yhdistyi tuon uuden SYP:n kanssa 1994 ja syntyi Merita 5.6.1994. Asiakkaiden laillisesta, vakuutena olevasta omaisuudesta tehtiin pankin omaisuutta - yleensä alihintaan - asiakkaille jätettiin vain velat. Asiakkaat ajettiin perintäyhtiö Contantin syliin. Eihän sitä nyt "rupusakkia" haluta pankkien lattioita likaamaan. Myöhemmin Merita yhdistyi Nordeaan ja  Contant sai liiketoimintakiellon. Mitä tapahtui ahdingossa oleville asiakkaille. Nordea myi asiakkaat 31.12.2004 Lindorff veroparatiisiperintäyhtiölle ja samana päivänä Contant yhdistyi Lindorffiin. Edelleen 2016 osa asiakkaista yrittää epätoivoisesti saada oikeutta, kun heitä edelleen yritetään saada omasta asunnosta kadulle 90-luvun velkojen takia - joiden velkakirjat on hävitetty vanhentuneina 2010.  Jokainen veroparatiisiyhtiöön maksettu euro virtaa Suomesta ulos ja meidän maamme köyhtyy.

Nordea ei halua enää tavallisia asiakkaita Suomessa konttoreihinsa, koska Suomen kansa on lypsetty tyhjäksi. Nyt on seuraavat valtiot vuorossa ja Nalle haukkuu suomalaisia laiskoiksi ja olisi yksityistämässä jopa veden jalkojemme alla. 

______________________________________________________________________________________

OKO - OP leiri, onko edes heidän toimintansa tarkemman tarkastelun kestävää. Valitettavasti ei, sillä tämän "suuren ja rikkaan" pankkiryhmän pankit käyttäytyivät aivan samoin, kuin edellä mainitut muut pankit. Jopa puhtaalla 0 markalla, valtion virkamiehen avustuksella, siirtyi asiakkaan miljoonaomaisuus pankin omaisuudeksi. Asiakas ajettiin vaikeuksiin 1992 devalvaatiosaatavalla, joka on myöhemmin osoittautunut, että valuuttavelka ei ollut asiakkaan - vaan pankkikonttorin. Näin 1,5 miljoonan markan velasta, lähes 5 millin suorituksilla on pankin mukaan 10 miljoonaa velkaa 2016 - eli 1,6 milj.euroa.  Takaajan palkkarahat ovat pankin hallussa luottolaitoslain vastaisesti. Maksaisitko itse lisää vai taistelisitko? Tämä yrittäjä on taistellut 23 vuotta, sillä pankin on tehtävä saamastaan omaisuudesta tilitys velan ja saadun rahan välille - lain mukaan.

Vastaavia tapauksia syntyy edelleen. Yrittäjän oikeusturva on laissa - niin kansainvälisessä -kuin Suomen laissa, mutta Suomessa yrittäjän oikeusturva on todella heikko. Järjestelmä yrittää keinolla, millä hyvänsä pelastaa sijoittajat ja pääomapiirit - miksi? Ovatko pääomapiirit koskaan välittäneet yhteiskuntavastuusta ja kansasta- eivät. 

______________________________________________________________________________________

ALIHINTAISET PAKKOHUUTOKAUPAT - KOKO SUOMEN VALTION VAHINKO

Meillä on ennakkopäätöksiä KKO:sta alihintaisten kauppojen osalta, että niistä on asianosaisella valitusoikeus. Silti niitä tehdään jatkuvasti voutien toimesta, jotka saavat palkkansa valtiolta eli meiltä ja lisäksi "tulospalkkauksen". Tämä on järjettömintä laskentataitoa, mitä minä tiedän valtion harjoittavan. Jokainen jäljelle jäävä velka, joka syntyy alihintaisen kaupan takia, on tuolle pankille paitsi perintäkelpoista - myös luottotappioiden ja niiden korkojen vähennysoikeuteen oikeuttava heidän omassa verotuksessaan. Järjestelmähän on pankin kannalta loistava; Asiakkaan omaisuus omaksi liikevoitoksi, velat jäävät köyhyyteen ajetulle asiakkaalle ja valtio eli me veronmaksajat maksamme joka vuosi lisää rahaa tälle pankille. 

Joka kerta, kun tuhotaan elinkelpoinen ja työllistävä yritys, se on myös yhteiskunnallinen vahinko työpaikkojen menetyksenä ja tätä kautta taas syntyy lisää pankkien panttivankeja. 

Hyvät suomalaiset kansanedustajat ja kansalaiset - hyväksyttekö Te tämän, että maamme kansantalous ajetaan kurjuuteen, jotta pääomapiirit kerta toisensa jälkeen saavat ryöstää meidät?

Seuraava ryöstömme on jo ovella, koska olemme EU:ssa ja yhteisvastuussa Deutsche Bankin vaikeuksista. Paljon hehkutettu EU -pankkivalvonta petti ja vaikka vakuutettiin, että valtiot eivät joudu vastuuseen enää pankkikriiseistä - se jopa kiellettiin, niin totuus tulee taas olemaan toinen.

Oletteko valmiit? Kohta huudetaan taas veronmaksajia pelastamaan holtiton saksalaispankki. Taustalta löytyy epäselviä johdannaiskauppoja ja Kreikan holtitonta luottottamista. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomen valtionvelan vakuutena on eläkerahastot, joten Suomen tulevaisuus on todella vaakalaudalla.

Jokainen voi kuvitella mitä tapahtuu, jos velkojat vaativat saatavansa nopeammin kuin on suunniteltu.

Tai emme pysty niitä maksamaan ja korot nousevat esim. 5%. Silloin on pelkät korkomenot n. 6 miljaria vuositasolla.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kovat ajat koittavat, jos totuutta ei tunnusteta.

Valtionvelan lisäksi on sovittu vaikeuksissa olevien euro-pankkien vastuiden siirtämisestä Euroopan vakausmekanismilla (EVM) euromaiden yhteisesti kannettavaksi.

Euroopan velkaanuttaminen on kauan kuulunut suunnitelmiin. Sitaatti Suomen EU-liittymislakiesityksestä HE 135 - 1994 vp löytyy sivujen 48 ja 49 taitteesta:

  ”Vaikka uudistus suoranaisesti koski vain rakennerahastoja, pyrkimyksenä oli saattaa myös muut EY:n rahoituslaitokset saman yhteensovittamisen piiriin."

Kyseisessä rakennerahastouudistuksessa oli kysymys E-Euroopan eurokriisimaiden saattamisesta euro-kuntoon esim. Saksan Deutsche Bankin rahoituksella.

Olen siteerannut ja kopioinut asiakirjatekstejä kotisivulleni
http://jormajaakkola.fi/kunta-%20ja%20sote-uudistus

EVM
https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_vakausmekan...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

EY-jäsenyysneuvottelutavoitteissaan Suomi hyväksyi EY-direktiivin luottolaitosten suurten vastuiden seurannasta ja valvonnasta

Suomen eduskunta tuli hyväksyneeksi Maastrichtin sopimuksen hallituksen luottamuslauseäänestyksessä jo 18.3.1992, vaikka Maastrichtin sopimus oli suomeksi luettavissa vasta vuotta myöhemmin.

Dokumentti Suomen EY-jäsenyystavoitteista:

  ”KPO 20/kv 8.2.1993 LUOTTAMUKSELLINEN
  SUOMEN EY-JÄSENYYSNEUVOTTELUTAVOITTEET
  Palveluiden vapaa liikkuminen
  Rahoituspalvelut”

  Otsikko em. asiakirjan asiakohdasta 2:

   ”2. Direktiivi luottolaitosten suurten vastuiden seurannasta ja valvonnasta”

  --

  Miksi Deutsche Bankin toimitaa ei ole valvottu?

  Direktiivi oli, mutta valvontaa ei ole ilmeisesti noudatettu muualla kuin Suomessa 1990-luvun alussa, jolloin yrittäjien omaisuudet ryöstettiin pankkien taseisiin.

  Ja Suomessa direktiiviä noudatetaan edelleen pankkien taseiden vuoksi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #7

Jorma: Miksi Deutsche Bankin toimintaa ei ole valvottu?

Näyttäisi siltä, että pankit pyörittävät mafiahengessä piiriä, missä valvonta on lähes mahdotonta. Vilppiä tehdään kaikkialla ja niistä jää kiinni vasta vahingon jo tapahduttua. Silloinkin selvittely ja todistelu vaatii vuosien työn.

On ilmeistä, että ne siirtelevät toistensa taseiden välillä johdannaiskaupoin valtavia määriä kelvottomia velkakirjoja, jotta tase näyttää tilinpäätöshetkellä terveeltä, vaikka pankki olisi todellisuudessa konkurssivalmis.

Subprime-sotkunsa lisäksi Deutsche sai juuri Italiasta syytteet, manipuloituaan maan pahimman kriisipankin Monte dei Peschin kanssa sen kuratasetta kuntoon. Japanilaispankki Nomura on ollut myös auttamassa.

Aivan samaan menetelmää käytettiin tiettävästi Goldman Sachsin opastuksella Kreikassa, jotta sen velat saatiin näyttämään eurokuntoisilta.

Esim. Deutschen johdannaiskaupan nimellisarvo oli vuonna 2014 noin 52 000 miljardia ja vuonna 2015 kymmenisen tuhatta miljardia pienempi, kun taseen loppusumma on ainoastaan 1600 miljardin paikkeilla.

Kun pankkien perinteinen talletus- ja lainaustoiminta on vain murto-osa johdannaisriskeistä, on ne vakavan poikkeustilan sattuessa mahdoton pelastaa. Ja nyt meillä on sellaisia paljon, kuten öljyn hinnan romahdus, maaimankaupan sakkaaminen ja yksittäisinä vaikkapa Volkswagenin päästöjupakka. Kaikkien taustalta löytyy myös linkitys johdannaiskauppaan ja jotkut kärsivät massiivisia tappioita. Johdannaisverkostoa pitkin tauti tarttuu kaikkiin muihinkin.

Systeemisesti tärkeät pankit eivät siis ole liian suuria kaatumaan, vaan liian suuria pysymään pystyssä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Silti poliitikot vaativat heittämään lisää rahaa tuulen, Pekkarisen syöttötariffi tuulivoimalle oli todella paha töppäys. Koko homma perustui laajamittaiseen huijaukseen joka saatiin oikea-aikaisella lobbauksella äkkiä eduskunnassa läpi, niin ettei kukaan ymmärtänyt mitä seurauksia siitä syntyy.

Nyt se nähdään, kaikki meni päin helvettiä, aina ei tuule edes jossain, kuten väitettiin. Ja rahaa kuluu aina enemmän mitä enemmän tuulee, eikä tuulivoima koskaan vastaa kysyntään. Haittoja tehtiin enemmän kuin mitään hyötyä.

Asiantuntijat olivat heti alussa jo vastaan tätä mieletöntä rahankeruu suunnitelmaa, kaikki maksaa, mutta vain pieni jengi kerää voitot taskuihinsa valtion takuulla. - Tähän on tultu, rahaa ei ole enää, mitä vielä halutaan, lisää velkaa vai.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Hilkka kirjoituksesta!

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Ensimmäinen pankki perustettiin jo 1800 luvun alkupuolella..."

Hämärästi muistuu mieleen koulun historiantunnilta jotain sellaista kuin Laina-, waihetus- ja depositionicontori.

"Hyvät suomalaiset kansanedustajat ja kansalaiset - hyväksyttekö Te tämän, että maamme kansantalous ajetaan kurjuuteen, jotta pääomapiirit kerta toisensa jälkeen saavat ryöstää meidät?"

Omalta osaltani en hyväksy, mutta vaikutelmani on se, että kansan suuri enemmistö ei pelkästään hyväksy sitä, vaan jopa pitää sitä välttämättömänä ja kiirehtii pyytämään lisää ja kovempaa ruoskaa vallanpitäjiltään.

Käsittääkseni tuo kansan enemmistön kanta johtuu siitä, että median harjoittamalla aivopesulla viimeisen noin 30-40 vuoden aikana ihmiset on saatu uskomaan, että kapitalismille ei ole vaihtoehtoa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomessa kauhistellaan valtion velan suurutta, joka ylitti jo 100-miljardin, mutta todellinen nettovelka on vain noin puolet tästä, valtiolla kun on myös osakesijoituksia ja muuta varallisuutta. Jos eläkerahastot otetaan huomioon, niin nettovelka on plussan puolella. Velkaantumisvauhti on ongelma, ei velkaantumisaste. Esim. Saksan saati Ranskan velka bkt:a on huomattavasti korkeamalla tasolla kuin Suomen.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Arto, nettovelka on vain laskennallinen suure, eikä kerro oikeastaan mistään mitään.

Velkasopimuksesta erääntyy vuosittain maksettavaksi tietty osuus. Jos se saadaan katetuksi kassavirrasta ja varallisuudesta saatavasta sijoitustuotosta, niin kaikki on silloin hyvin ja nettovelkakäsite aivan relevantti.

Mikäli kassavirta ja sijoitustuotot eivät riitä, joudutaan joko a) pikavippikierteeseen, tai b) myymään varallisuutta, jolloin myynnissä saatava hinta ei ole välttämättä lähelläkään tasearvoa.

Nyt meillä keikkuu valtion budjettialijäämä viiden miljardin paikkeilla vuodessa, työttömyysvakuutusrahasto 0,6 miljardia pakkasella ja eläkerahastot maksavat runsaat kaksi miljardia maksukertymää enemmän vuosittain.

Samaan aikaan varallisuudeksi merkittyjen velkakirjojen tuotto on nollassa tai negatiivista ja sitä mukaa kun osakkeiden kirjanpitoarvo nousee, niistä saatava osinko hiipuu lähes kautta linjan. Siellä ei taida olla kuin vanhoissa kiinteistösijoituksissa enää tuotot normaalitasoilla.

Niinpä tosiasiallisesti lähestytään pistettä, missä velanmaksuun ei kyetä, vaikka nostettaisiin vuokrat ja verot 100 prosenttiin ansiotuloista ja eläkeikä 100 vuoteen. Vaikka velka olisikin peräisin keskuspankin taseesta, ei se sieltäkään itsekseen häviä, vaan rasittaa kansantaloutta ihan yhtä lailla. Edes olematon korko ei auta, kun inflaatiota ei ole.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kun tähän Timon esittämään faktaan, lisätään vielä se, että osa pankeista ja perintätoimistoja kiertää virtuaali- eli olemattomilla velkakirjoilla, Suomen valtion veroja huomattavilla summilla - päädymme konkurssiin nopeammin, kuin tajuammekaan.

Ainoa järkevä vaihtoehto on kriminalisoida valtion vahingoksi tapahtuva pankki- ja perintätoiminta ja hakea sieltä valtiolle kuuluvat lailliset saatavat.

Pekka Iiskonmaki

#6
Arto on varakas eläkeläinen. Ei nämä velkasiat Artoa koske siellä Ranskan rivieralla.

Välillä on kiva käväistä Baijerissa oluella ja makkaraa puraisemassa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

On käsittämätöntä että valtiot lainaavat rahaa yksityisiltä liikepankeilta, jotka ovat luoneet rahan tyhjästä. Kun valtio voisi itse luoda vastaavan määrän rahaa, eikä valtion tarvitsisi velkaantua. Rahan tyhjästä luominen tulisi olla valtion keskuspankin yksinoikeus ja rahanluontioikeus pitäisi ottaa pois yksityisiltä liikepankeilta.

Rahatalous on yksi merkittävimmistä asioista ja siksi on täysin käsittämätöntä, että rahatalous on annettu yksityisten pankkien pelikentäksi. Jotkut näistä pankkiireista ovat niin rikkaita että he voivat kaataa kansantalouksia, eli aiheuttaa miljoonille ihmisille valtavat haitat ja tällainen toiminta on täysin sallittua.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Markku Laitinen

Ei pidä täysin paikkaansa. Suomen Pankista on tullut Suomen valtion velkakirjojen suurin ostaja.

Suomen Pankki ja euroalueen muut keskuspankit aloittivat viime vuoden (2015) maaliskuussa ennen kokemattoman laajat tukiostot eurovaltioiden velkakirjamarkkinoilla. EU maiden keskuspankit ovat ostaneet eurovaltioiden velkakirjoja 40–50 miljardin euron kuukausivauhtia.

Euroalueen keskuspankit ovat sopineet, että kyseisessä osto-ohjelmassa kukin keskuspankki ostaa vain oman kotivaltionsa velkakirjoja. Suomen Valtio on lainannut Suomen Pankista näiden seurauksena vuodesta 2015 alkaen 7 miljardia euroa.

Ensi vuoden maaliskuussa Valtion velka Suomen Pankille ylittää 18 miljardia euroa.. Juridisesti asia on nyt niin, että suomalaiset veronmaksajat ovat Suomen Pankin omistajia ja me vastaamme Suomen Pankin veloista. Valtion velka yksityispankeille on siis pysähtynyt. Velkaannumme vain itsellemme.

Ensi maaliskuuhun mennessä, johon osto-ohjelma näillä näkymin ulottuu, Suomen Pankki omistaa jo 20 prosenttia markkinoilla olevista Suomen velkapapereista.

Niiden rikkaiden omaisuus ei riitä kaatamaan ainuttakaan taloutta, mutta talouden romahtaminen kaatavat kaikki rikkaat, koska heidän omaisuutensa on kiinni arvopapereissa joidan arvo voi olla huomenna 0.

Kaikki mitä minä muistan ns. valtion omistamasta pankista on Postipankki joka konkurssin estämiseksi myytiin Björn Wahlroosille. Nyt Sampo Pankki on myyty Danske Bankille.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

On eri asia lainata suoraan keskuspankiltaan, kuin se, että ensin laina on otettava liikepankilta, joka voi sitten halutessaan myydä velkakirjan vaikkapa Suomen Pankille. Tuottoisat paperit (80%) voi liikepankit pitää kirjanpidoissaan ja muut joutavat (hyvällä hinnalla?) pois (20%).

Kyllä Suomen veloista liikepankeillekin vastaavat veronmaksajat. Käsittääkseni Suomen Pankki on osa Euroopan keskuspankkia ja niiden sisäisiä sääntöjä on siten noudatettava.

En usko, että valtion velkapaperin arvo menee helposti nollaan. Takaamasssa ovat kaikki veronmaksajat ja EU:ssa muidenkin maiden veronmaksajat.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #12

Takaamassa ovat kaikki veronmaksajat - niinpä - Suomessa tilanne alkaa vaan olla todella paha.

360 000 työtöntä (luku on suurempi, kun otetaan mukaan kaikki tilastoista kikka kolmosilla poistetut) ,

540 000 ulosottoasiaa (2015),
maksuhäiriöisiä 371 800, Kaikkiaan 1 miljoonaa kansalaistamme on tavalla tai toisella kärsivät maksuvaikuksista

nuoria alle 15 v. on n. 16% kansasta,

n. 24% kansasta on eläkeläisiä,

n. 33 000 pakolaista, jotka hekin ovat veronmaksajien vastuulla -

Näyttääkö vielä hyvältä tuo Suomen velkataakan maksuvalmius - noin veronmaksajan kannalta?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #18

Eihän se hyvältä näytä. Paljon ongelmia tulee siitäkin, että ollaan sidottu kädet ja muut tahot määrittävät toimenpiteiden rajat. Rahapolitiikka yhtenä merkittävimmistä.

Osalla menee edelleen ihan hyvin, osalla hyvin ja suurella ja kasvavalla osalla menee yhä huonommin. Kun vaakakuppi kääntyy tarpeeksi alaviistoon, niin kaikki paska lävähtää tuulettimeen yhtä aikaa.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva
Olli Toivo Olavi Puolitaival Vastaus kommenttiin #18

Ei näytä hyvältä, näyttää erittäin pahalta.

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Komppaan Arto Granlundin esiintuomaa tosiseikkaa ja lisään, että velkaantumisvauhtia tuleekin olla laskukautena toimeentulemiseksi yhteiskuntavastuitten mukaisesti sekä pääomittamiseksi nousukautta varten.
---
Ruotsinkielisten ammatinharjoittamisen ja kaupankäynnin vahvimmat oikeudet turvattiin suomenkielisten kansalaisten EU oikeuksien ja perusoikeuksien vastaisesti s u o m a l a i s e n poliittisrakenteellisen korruption keinoin.

Tulisiko ruotsinkielisten ikimuistoinen nautintaoikeus eli korruptio lopettaa ennen SF exitiä ja päästää suomenkieliset 100 vuotiaan suomen kunniaksi likipitäen maaorjan asemasta yhdenvertaisuuteen?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Jotta nämä asiat päästäisiin perkaamaan asiaan kuuluvalla tavalla, liitän eilen Seppo Hauta-Ahon blogissa tekemäni ehdotuksen tännekin. En usko muuten saatavan yhtään mitään aikaiseksi.

1. Suomen valtio, ei ole valtio, vaan kaupparekisteriin merkitty yritys. Samoin ovat sen kaikki instituutiot, jotka hoitavat sen rahaliikennettä ja muita velvoitteita.

2. Keräämme vaikkapa tuon kansalaispuolueen, tai jonkin muun sopivan entiteetin alle riippumattoman taloudellisen ja juridisen asiantuntijaryhmän, joka käy lävitse valtion likviditeetin, velat, vastuut ja velvoitteet.

3. Sen pohjalta laaditaan esitys Suomen valtion ja kaikkien sen alla toimivien instituutioiden hakemisesta selvitystilaan, jolloin myös niiden omaisuus asetetaan myynti- ja hukkaamiskieltoon. Esitys toimitetaan allekirjoitettavaksi jokaiseen Suomen kuntaan, jolle valtio on asettanut epärealistiset palveluvaateet, kykenemättä enää vuosikymmeniin toimittamaan niihin lupaamaansa rahoitusta. Samassa yhteydessä käydään myös kuntien tilanne lävitse.

4. Erityistilintarkastuksen nähtäväksi vaaditaan myös 90-luvun laman tiimoilta salaisiksi julistetut taloudelliset asiakirjat, koska niistä ilmenee koko tämän konkurssin juuret. Pesänselvityksen jälkeen Suomen valtio joko asetetaan konkurssiin tai palautetaan velkajärjestelyn jälkeen tervehdytettynä seuraavan sukupolven huostaan

Ja vielä toisekseen, asialla on suhteellisen kiire, koska valmiina olisi oltava ennen Deutsche Bankin kaaatumisesta tai Yhdysvaltain sisäpoliittisen kriisin eskaloitumisesta johtuvaa talouskaaosta.

Piikki on saatava kiinni välittömästi tällaisen skenaarion lähtiessä toteutumaan.

Tervakoskella pitäisi myös olla täysi valmius oman valuutan liikkeellelaskuun, koska euromaksuliikenne on nopeasti katkolla. Suomen Pankissa tarvitaan täyssiivous, ennen kuin sille voi luottaa vastuun liikkeellelaskun toteuttamisesta.

Ovathan nämä äärimmäisiä toimia, mutta parempi sekin kuin kohdata äärimmäinen katastrofi housut kintuissa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Timo Isosaari

Saksan valtio tuskin lähtee pelastamaan pankkia, jolloin maksumieheksi jää Euroopan keskuspankki, jonka valvonnassa Deutsche Bank on tappionsa tehnyt.

Pankkien pelastaminen jää EU maiden veronmaksajille.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Onhan se paljon edullisempaa jakaa taakkaa muiden EU-maiden kanssa, tuolloin ei tarvitse itse maksaa koko pottia. Ensin pelastettiin Deutsche Bankin saatavat Kreikasta, joten tästä on hyvä jatkaa.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ilkka Varsio, EKPltä puuttuu käsittääkseni mandaatti ja juuri siksi Euroopan pankit ovat tukalassa tilanteessa. Kun Saksa ei suostu bail outiin, niin sitten se tarkoittaa bail in, eli sijoittajien ja tallettajien ensisijaisesti jakamaa vastuuta tappioista.

Niiden paetessa paikalta DB ajautuu likviditeettikriisiin ja massiivinen johdannaiskupla leviää koko finanssiverkon syliin.

Kun pankkitoiminta on jo kääntynyt omaa tarkoitustaan vastaan, ne joutavatkin kaatua pilaamasta kaikkien elämää.

DBn velkojen lunastamiseen ei Euroopan rahkeet riitä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #25

Tuo tallettajien vastuu tappioista onkin mielenkiintoinen, sillä uskon, että ihan tavallinen tallettaja ei näe talletustaan sijoituksena. Kun tuo "rahvas" sitten isossa määrin lähtee nostelemaan talletuksiaan, niin ensinnäkin pankki on kusessa ja myös Merkel on samassa nesteessä. Haluan nähdä sen poliitikon, joka Saksassa tuolloin sanoo, että kaatukoon.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #27

Tuossa piilee muuten yksi erittäin hyvä syy omalle keskuspankille. On nimittäin aika ihmeellistä ottaa lisälainaa liikepankeilta pelastaakseen liikepankin. Olkoon pankkisektorikin mukana tuossa yhteisvastuussa.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #28

Nimenomaan tästä on kyse. Liikepankkien täytyy kantaa vastuunsa velanannosta. Pienemmässä mittakaavassa on kyse siitä, että jos otat 100 000 investointivelan ja annat sille 150 000 vakuuden -sen pitää riittää pankille.

Nykyinen tilanne on, että otat velan, annat vakuuden, mutta vaikeuksien tullen se realisoidaan alihintaan, jopa 10 000 eurolla, liikepankin omaisuudeksi ja velka jää jäljelle edelleen. Liikepankki kuittaa asiakkaan omaisuudesta itselleen huikean liikevoiton. Ei tämä ole lain mukaikaista pankkitoimintaa,

Suuressa kuvassa valtioiden velkaantuminen lähtee juuri tästä liikkeelle, koska tuon jäljelle jääneen velan takia, pankki saa kuitata myös olemattomia luottotappioita, joita todellisuudessa ei ole syntynyt.

Lopetan paukuttamisen tästä asiasta heti, kun joku perustelee, miten 1,5 milj.mk velasta 1988, 5 milj,mk suorituksilla jää 10 miljoonaa velkaa?

Toiminta on laitonta, rikoslaissa rangaistavaa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #25

Timo Isosaari

Eri asiantuntijat ovat arvioineet, että likviditeettipula voi muodostua kriisiytymisen kynnyksellä olevan Deutsche Bankin suurimmaksi ongelmaksi. Pankit ovat historiallisesti kaatuneet nimenomaan likviditeettipulaan.

Deutsche Pankilla ei tule pulaa käteisestä. Lividiteetti ei tule olemaan ongelma, koska eurooppalaiset pankit saavat Euroopan keskuspankista tällä hetkellä niin halvalla rahaa, että rahan ei pitäisi muodostua ongelmaksi.

EKP:llä ei ehkä ole mandaattia pelastaa yhtäkään pankkia, mutta rahaa EKP voi pankeille lainata.

Pahin skenaario olisi se, että ajauduttaisiin todella sellaiseen tilanteeseen, että Deutsche Bankin osakkeiden arvo nollaantuisi ja myös Deutsche Bankin liikkeeseen laskemien muiden arvopaperien arvosta osa leikattaisiin pois järjestelyssä, jossa sitä pelastettaisiin.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ketoharjun saatavakello kertoo hieman muuta, mitä tästä pitäisi ajatella, vai onko tuo kello vaan jäänny tuonne nettiin ihan hupina pyörimään? > http://ketoharju.info/saatavakello/

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

*15. "Ketoharjun saatavakello kertoo hieman muuta, mitä tästä pitäisi ajatella, vai onko tuo kello vaan jäänny tuonne nettiin ihan hupina pyörimään?"

Julkisyhteisöjen yhteenlasketut nettorahoitusvarat, eli rahoitusvarojen ja velkojen erotus, olivat 110,1 miljardia euroa vuoden 2016 toisen neljänneksen lopussa. Neljänneksen aikana valtion nettorahoitusvarat laskivat 0,1 miljardia euroa. Paikallishallinnon nettorahoitusvarat jatkoivat kasvuaan, nyt 0,9 miljardilla eurolla. Myös työeläkelaitosten ja sosiaaliturvarahastojen nettorahoitusvarat olivat kasvussa, nousten 2,5 miljardia euroa. Yhteensä julkisyhteisöjen nettorahoitusvarat nousivat 3,3 miljardia euroa. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen julkisyhteisöjen rahoitustilinpitoon.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Varallisuuden määrä ei ratkaise edelleenkään, vaan se, miten likvidejä ne ovat suhteessa erääntyvien velkojen ja korkojen määrään.

Varallisuuden todellinen arvo ratkeaa siinä vaiheessa, kun sille ei löydä enää itseään tyhmempää ostajaa ja juuri tältä osin kuppi alkaa läikkyä yli.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pidetään kuitenkin mielessä se, että rahatalous ja reaalitalous ovat kaksi eri asiaa. Vaikka rahajärjestelmä romahtaisi tms., ei tuotantolaitokset silti katoaisi savuna ilmaan.

Raha on luonteeltaan sopimus. Sillä, jolla on rahaa, katsotaan olevan reaalista saatavaa siltä yhteisöltä, joka sen rahan tunnustaa päteväksi maksuvälineeksi.

Sopimuksia voidaan aina muuttaa ja niistä voidaan tarvittaessa luistaa kokonaan, ainakin silloin kun toimijana on kokonainen kansakunta.

Ei siis panikoida. Niin kauan kuin maassamme on riittävästi reaalista tuotantoa ja pidämme siitä fyysisesti kiinni, olemme turvassa. Heikoksi tilanne muuttuu vasta sitten kun "unohdamme" tuottaa reaalisia tuotteita ja keskitymme pelkkään rahan hankintaan siinä toivossa, että voisimme aina ostaa muualta sen minkä tarvitsemme.

Tässä siitä velan pätemättömäksi julistamisesta:

Odious debt

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

65000 tuottavaa ja työllistävää yritystä kaadettiin 90-luvulla - sitä reaalista tuotantoporukkaa tuhottiin - edelleen yrityksiä tuhotaan -ei samalla mittakaavalla, mutta koko ajan perusteettomia konkursseja, milloin verottajan, milloin rahoittajan toimesta.

Juuri tästä on kyse, kuka maksaa, kun velallisia tulee koko ajan lisää alihintaisten kauppojen myötä ja samaan aikaan valtio menettää kaksinkertaisesti sen, mitä se olisi moninkertaisesti saanut yrityksen toimiessa markkinoilla.

Tähän on tultava muutos tai Oy Suomi Ab voi pistää lapun luukulle.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Valtiomme tarvitsisi useita muutoksia välittömästi. Perustuslakituomioistuin joka takaisi kansalaisten perustuslailliset oikeudet, tällä hetkellähän niitä ei takaa kukaan ja siksi olemme EIT:n kärkitilastoissa ihmisoikeustuomioissa. Samoin oma keskuspankki ja sille yksinomainen rahanluontioikeus, koska ei ole mitään järkeä siinä että valtio joutuu lainaamaan rahaa yksityisiltä liikepankeilta.

Jos minulla olisi valta, lopettaisin kaikki nykyiset puolueet ja niitä lähellä olevat säätiöt ja yhdistykset ja takavarikoisin kaikkien edellämainittujen omaisuudet valtiolle. Samalla laittaisin eston politiikkaan kaikille nykyisille istuville kansanedustajille, kuin myös kaikille entiisiille kansanedustajille. Laittaisin vanhojen puolueiden ja poliitikkojen asiat tutkittaviksi 90-luvun alusta lähtien ja tutkituttaisin useita valtion yritysten ja luonnonvarojen myymiset alle torihintojen. Mikäli niistä löytyisi edes viittauksia korruptioon tai lahjontaan, laittaisin tällaiset poliitikot niiin rikosoikeudelliseen kuin taloudelliseenkin vastuuseen.

Näkisin että valtio on siinä tilassa että meidän tulisi uudistaa koko poliittinen kenttä kertaheitolla, samoin myös korkeimmat virkamiehet pitäisi vaihtaa kertaheitolla. Samalla tulisi palata Paasikivi-Kekkosen puolueettomuuslinjalle ja pysyä erossa suurvaltojen keskinäisistä riidoista.

Käyttäjän LeoPatrikainen kuva
Leo Patrikainen

Maailma on vaikeassa tilanteessa, kun velkaa on enemmän kuin rahaa. Kultavarastot ja valuuttojen määrät suunnilleen vastasivat toisiaan. Lisäksi valuutoille on hyväksytty muita vakuuksia joista suurin osa lienee vilpillisiä, kuten myös kultavarannot ovat usein kullalla kuorrutettuja kiviä. Kultaa kaivetaan jatkuvasti ja varannot kasvavat, jolloin maailman rahamäärän ja velan pitäisi olla suunnilleen tasapainossa. Kulta ostetaan piiloon odottamaan finanssisektorin romahdusta ja vakuudettomilla valuutoilla ostettu kulta puhkeaa maailmaa hallitsevaksi omaisuudeksi. Venäjän tulevaisuus elää kullan kimalluksessa ja hyvässä seurassa Kiinan ja Intian kanssa. Euroopan omistus siirtyy muun maailman omistukseen ja Suomi laskeutuu Romania sarjaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kullan välittäjät ovat kovin näreissään, kun sitä lähdettiin paperilla "vivuttamaan" jo 1970-luvulta lähtien. Olen nähnyt arvioita, joiden mukaan jokainen olemassa oleva kultaunssi olisi myyty "arvopaperitodistuksella" ainakin 300-500 kertaan.

Hiljattain joku halusi lunastaa fyysistä kultaa Deutsche Bankista sellaista arvopaperia vastaan, mutta pankki kieltäytyi. Paperi jäi mutta arvo meni.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Joitakin vuosia sitten luin, että kultaa eli kullanomistustodistuksia myydään kahdenlaisia. Toiseen on merkitty kultaharkon sarjanumero ja säilytyspaikka, toisessa paperissa taas kultaa ei ole fyysisesti yksilöity.

En ihmettelisi, vaikka tuo ensinmainittu kulta maksaisi enemmän per unssi kuin tuo jälkimmäinen. Nimellisesti molemmat ovat samaa kultaa, mutta siinä vaiheessa jos/kun sijoittajat tulevat joukolla noutamaan kultaa kotiinsa vietäväksi, niin noiden ensinmainittujen paperien haltijat ovat etulyöntiasemassa.

Käyttäjän MattiHaverinen kuva
Matti Haverinen

Väkevää tekstiä kaikilta! Kiitos ennen kaikkea Hilkalle, meidän rautarouvallemme! Tiedostan, että tulen saamaan ryöpytyksen ja 33 asteen saatananpalvojien vihat kun kommentoin seuraavasti:

Nykyinen tuntemamme rahajärjestelmä ihmiskuntaa ahdistavine huijauksineen ei tule kauan kestämään! Se tukehtuu johdannaisten ja hulluus/ahneuksien vuoksi omaan mahdottomuuteensa.

2007 johdannaiskuplan (Lehman Brothers) puhkeaminen on vain esimakua siitä mitä tuleman pitää.

Kuulemme joka arkipäivässä ihmisten toiveen päästä maaseudulle, ulos tästä kaikesta helvetistä ja yrittää edes osittaista omavaraisuutta.

Kaipa se on sitten niin, että ihmiskunta tulee kokemaan hirvittävät mullistukset ennen selviytymistään. Onko tämän mentävä rankimman kautta, jolloin suurin osa planeettamme ihmispopulaatiosta menehtyy niin kuin huijarit selvästi ovat suunnitelleet?

Käyttäjän MattiHaverinen kuva
Matti Haverinen

Missä virhe oli ihmiskunnan hiekanjyvän kokoinen?
Se oli siinä kun yksityisille huijaripankeille jouduttiin kiristyksen alla antamaan rahanteko-oikeus tyhjästä ja siten avattiin exponentaalinen huijausmahdollisuus velkaannuttaa kansakuntia.

Toimituksen poiminnat