hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

PERUSTUSLAKI JA IHMISOIKEUDET EIVÄT KOSKE SUOMALAISTA YRITTÄJÄÄ!

 

MATEMATIIKKA JA PANKKIMATEMATIIKKA

 

Olen pohtinut viimeaikoina, minkälaisia ovat olleet ne matematiikan opettajat, joiden opeilla tiettyjen pankkien johtajista on tullut asiakkaan omaisuuden kavaltajia ja luottamusaseman väärinkäyttäjiä? 

1,5 miljoonan markan velka, 5 miljoonan suorituksilla, jää pankin mielestä vielä maksettavaa 10 miljoonaa. Tämä on täyttä totta erään yrittäjän tapauksessa. Pankki ei suostu tekemään tilitystä asiakkaan varallisuudesta - ei, vaikka heidät on siihen velvoitettu uhkasakon nojalla - ei, vaikka rikoslaki on aivan aukoton tilitysvelvollisuudesta asiakkaan varoista. Tuo tapaus on vuodelta 1994, kun pankki väkisin vei elinkelpoisen yrityksen omaisuuden ja siinä sivussa 27 työpaikkaa - valuuttavelalla, jota yrityksellä ei ollut - vaan kyse oli taitavasta huijauksesta.

Joudumme siis pohtimaan, miten oli mahdollista, että 90-luvun uhrien omaisuudet saatettiin ryöstää - kenenkään puuttumatta pankkien toimintaan.  Kun yhä uudet uhrit kääntyvät puoleeni ja ihmettelevät, miten he voivat olla vielä velkaa, kun miljoonien omaisuudet ovat siirtyneet pankille. 

Mitä tiedämme jo tänä päivänä?

Me tiedämme, että SKOP otti keskuspankkina valuuttaa Suomeen ja täysin Suomen Pankin ohjeiden vastaisesti, mutta me tiedämme myös, että jokainen keskuspankki toimi samoin. Rahaa otettiin holtittomasti nimenomaan paikallispankeille ja asiakkaista tehtiin maksumiehiä, kun konkurssikypsät pankit pelastettiin -veronmaksajien, yrittäjien, takaajien ja kaikkien, joilla vähänkin oli omaisuutta -selkänahasta.

OIKEUSLAITOS ON VAKAVASSA KRIISISSÄ

Olen pohtinut myös tuomarien koulutusta, koska jossain täytyy olla paha valuvika, kun uhrit joutuvat taistelemaan 25 vuotta oikeusturvastaan, jopa enemmän. 

Suomi saa jatkuvasti langettavia päätöksiä EIT:ltä liian pitkistä, 6 vuoden oikeudenkäynnistä ja puhutaan koko prosessista. Yllä kuvatussa jutussa 7 vuodessa on istuttu pari valmistelevaa istuntoa ja määrätty pankille uhkasakko tilityksen tekemiseksi. Ihan pelkkä laskelma, jossa esitetään velkakirja, selvitetään kaikki suoritukset ja realisoinnit ja viivan alle jää summa - jos rahat ovat riittääneet -ylimenevä osa pitää maksaa takaisin.

Tuomarit ovat lähes poikkeuksetta instituutioiden puolella ja se uhri - vahingon kärsinyt jää häviölle. Missä vaiheessa meille on muodostunut tilanne, jossa meillä kävellään sekä Ihmisoikeussopimuksen että Perustuslain yli 6-0. Alkaa olla täysin selvää, että oikeuslaitoksen uudistus ei toimi ja taatusti ei toimi, jos pelkkä käräjäoikeusvaihe täyttää 7 vuotta.  Alkaa myös olla täysin selvää, että Peruslakituomioistuin on välttämätön, joilla voidaan korjata räikeimmät oikeusloukkaukset. 

ARMAHDUS

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö totesi 2015 tammikuussa, että 90-luvun uhreja kohdeltiin väärin ja he ansaitsevat korvaukset. Tämän jälkeen muutama politiikkomme surkutteli tilannetta, jotkut pyysivät anteeksi ja toiset eivät nähneet mitään tarvetta anteeksipyyntöön. 

Omaisuuden suoja on varsin kattava Perustuslaissa, joka yksiselitteisesti toteaa: "Keltään älköön omaisuutta mielivalloin vietäkö" 

Kun virkamies eli kaupunginvouti unohtaa kokonaan lain ja täytäntöönpanokiellon aikana siirtää miljoonaomaisuuden pankin omaisuudeksi pelkällä pyöreällä nolla markalla, on tämän maan 90-luvun politiikka todella kaukana ihmisoikeuksista ja perustuslaista. 

Nyt kuulemme joidenkin politiikkojen suusta; 90-luvun uhrit pitää armahtaa! Siis MITÄ? On täysin ennenkuulumatonta, että laittomasti toimineet vapautetaan ja uhrit armahdetaan - MISTÄ?. Islanti, Viro, Englanti ja Yhdysvallat ovat saaneet pankit tuomioille -mutta ei Suomessa. Mikä tätä maata vaivaa?

 

LASKU VALTIOLLE

Edellä kerrotulle yrittäjälle ei jää vaihtoehtoja, jos hän aikoo olla hengissä niin kauan, että hän edes jollain tasolla saa korvaukset 90-luvun täysin laittomasta toiminnasta hänen yritystään ja luomiaan työpaikkoja kohtaan. Valtionkonttori on korvausvastuussa, koska virkamies teki useita virkavirheitä, jonka takia yrittäjän omaisuutta ei saada takaisin pankista. 

Yrittäjä on tehnyt kaikkensa, mitä juridisin keinoin voi tehdä - tehnyt tutkintapyyntöjä, vedonnut kansanedustajiin, ministereihin, Finanssivalvontaan, syyttäjälaitokseen jne jne. Rahat tiedetään kenen hallussa ne ovat, mutta ilmeisesti valtio on halukas maksamaan virkamiehensä aiheuttaman miljoonalaskun. 

Velallisten Tuki

Hilkka Laikko

Tiedottaja

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat