hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

Oikeusministeri Jari Lindström - Ulosotto- ja perintälaki on järkeistettävä!

 

Oikeusministeri Jari Lindström ja ministeriön virkamiehet - Nyt tarvitaan nopeita toimia

1. Tapasimme tammikuussa 2016. Neuvottelussa Velallisten Tuki ry sai käsityksen, että ministeriössä ryhdytään toimiin, jotta laittoman velanperinnän uhrit - ensisijaisesti 90-luvun uhrit -vapautetaan välittömästi ja heidän tilanteensa tutkitaan puolueettoman komission toimesta. Asiassa ei ole tapahtunut yhtään mitään - miksi?

Tilanne menee 90-luvun uhrien kannalta yhä hurjemmaksi, kun rikollinen perintätoimi saa jatkua - yhdenkään viranomaisen puuttumatta. 1,5 miljoonan markan riidaton markkavelka vuodelta 1988 ei 5,5 miljoonan markan suorituksilla jätä velkavastuiksi vuonna 2017 yli 10 miljoonaa markkaa eli 1,6 miljoonaa euroa 16% koroilla - vaan kyse on rikollisuudesta! Näitä tapauksia on tuhansia edelleen ja laitonta järjestelmää sovelletaan yhä uusiin yrittäjiin, jotka laittomasti ajetaan konkursseihin ja yrittäjän laillinen oma omaisuus viedään ulosoton (ks jäljempänä) kautta törkeään alihintaan. Oikeutta et saa, koska olet yrittäjä Suomessa! Satakunnan Käräjäoikeus sotkee välipäätöksessään markat ja eurot keskenään, mutta oli kuitenkin määrännyt pääkäsittelyn. "Hyvät veljet" hoitavat juristeina, että todistaja ja todisteet eivät pääse esiin vahingon kärsineen puolelta. Pankin juristi ilkkuu odotussalissa olevalle todistajalle, joka tuntee koko historian dokumentteineen 28 vuoden ajalta: "Sinähän et pääse todistamaan". 

Millä oikeudella ihmiseltä kavalletaan miljoonaomaisuus ja väitetään, että hän on velkaa nyt euroissa saman, kuin 1988 markoissa - suorituksia huomioimatta? Tilitysvelvollisuuden rikkominen eli asiakkaan varojen tilittämättä jättäminen on RiL 28 luku 4§ 3 mom ja 5§ mukaan on kavallus tai törkeä kavallus, Milloin KRP ja verotarkastajat keskittävät kaikki voimansa todelliseen talousrikollisuuteen Suomessa? Onko odotettavissa Oikeusministeriön ohjeistus harmaantalouden yksikölle puuttua lainvastaiseen toimintaan?

KKO ennakkopäätöksiä on vuodelta 2004, 2006 ja 18.5.2016 - alihintainen kauppa on laiton. Itä Suomen Käräjäoikeus ei halua noudattaa KKO ennakkopäätöstä vuonna 2016? Voudit eivät halua noudattaa KKO ennakkopäätöstä. Onneksi Espoon KäO ymmärsi, että pankin hyväksymä pakkohuutokauppahinta alihintaisena pitää mitätöidä. Kiitos! Pantinhaltijalla on nimittäin velvollisuus säilyttää pantin arvo. Säilyykö se, jos vouti toimittaa saadun alihintaisen kauppahinnan  takaisin huutajapankille täytäntöönpanokiellon aikana? Tästä 90- luvun edelleen jatkuvasta casesta lasku tulee valtiolle 8 numeroisena. 

Mikä oikeusministeriössä on jäänyt tekemättä, jotta lainvastainen omaisuuksien realisointi saa jatkua? Puuttuuko ohjeistus? Laki on olemassa. Miksi ulosottojärjestelmä saa toimia Suomen lain,  Perustuslain, Ihmisoikeussopimuksen ja Eu- lainsäädännön  vastaisesti? Suojellaanko Oikeusministeriössä laitonta toimintaa ja rikollisia? 

 

2. Arsenal kauppakirja 31.3.2000, jonka saimme nähdä pikaisesti aiemmassa neuvottelussa oikeusministeriössä 1.7.2015 on merkinnyt 90-luvun ryöstetyille yrittäjille Ihmisoikeuksien menetystä. Osa heistä ei ollut enää velkaa, kun heidät myytiin kansainväliselle perintätoimistolle velkaorjiksi, Edelleen he maksavat velkaa, jota ei todellisuudessa ole. Perintäketjusta Suvi Anne Siimeksen allekirjoittamasta kaupasta lähtien perijöinä on esiintynyt 6 saman yhtiön yritystä - Yhdysvalloissa laitonta perintätointa - mutta meillä näköjään edes Oikeusministeriö ei ole kiinnostunut, mitä tässä maassa tapahtuu ja mihin meidän suomalaisten rahat päätyvät.  

Mikä oikeusvaltio? 90-luvun alusta lähtien Suomi on Euroopan häpeäpilkku, miten se kohtelee omia kansalaisiaan täysin lain vastaisesti - näistä erityisesti velallisten (vaikka olisi todellinen velka) oikeusturva on täysin olematon. Velallisten Tuki ry:llä ei ole varaa viedä Teitä virkamiehiä lounaille ja esitellä, kuinka "hienosti meillä hoidetaan perintä". Meidän ainoa mahdollisuus, on saada hallitus käsittämään, että Suomen talouden syöksykierteen takia, meillä ei ole enää varaa antaa tämän järjettömyyden jatkua. 

 

3,  Oletteko tietoisia, että olette valmistelleet lainsäädännön, jossa julkisoikeudellinen lasku, kuten terveyskeskuslasku on suoraan ulosottokelpoinen. Tässä ei ole mitään ongelmaa, mutta juridinen ongelma syntyy siinä vaiheessa, kun perintätyhtiö vie em. laskun ulosottoon, lisäten - ilman oikeudenpäätöstä! -omat kulunsa tuon julkisoikeudellisen laskun päälle. Yleensä nämä perintäyhtiöt ovat kansainvälisiä perintäyhtiöitä, jotka vievät tuon ulosoton kautta saadun "perintäkulu" -osuuden "konserniavustuksena" veroparatiisiin. 

Juridinen ongelma on täydellisessä mielivallassa, joilla noita perintäkuluja lisätään tk laskun päälle 18 euron laskusta ei synny 908 euron laskua! Jos ihmisellä on ongelma maksaa muutaman kympin lasku - niin satasissa on vielä suurempi ongelma. Oikeusministeriön virkamiehet  eivät siis ollenkaan ole lakia valmistellessaan tajunneet, että perintäyhtiöt vedättävät Suomen valtiota saadakseen itselleen oikeudetonta etua velallisten ahdingolla - koko Suomen valtion vahingoksi. Kannattaa tutustua Velallisten Tuki Facebook vertaistukiryhmään!

 

4. Arvoisa oikeusministeri ja te virkamiehet, miten on mahdollista, että meillä toimii kansainvälisiä perintätoimistoja, jotka perivät "täysin olemattomia" laskuja. Kun Velallisten Tuki ry haluaa selvityksen velan perusteesta, ilmoittaa perintäyhtiö, joka ei pysty selvittämään velan olemassaoloa, että "tässä tapauksessa voimme joustaa ja merkitä saatavan luottotappioksi" !!!!! Anteeksi, mitä? Siis velka, jota ei ole olemassa, merkitään luottotappioksi! Tällaisesta toiminnasat on moni yrittäjä istunut tuomioita. 

Pyytäisin Oikeusministeri Lindströmiä selittämään, mikä ero on kirjanpitorikoksella ja veropetoksella, jos sen tekee pk-yrittäjä tai jos sen tekee perintäyhtiö tai pankinjohtaja. Kahta jälkimmäistä ei saada syytteeseen, koska järjestelmä suojelee näitä. Miksi?

 

5. Lapin Kansa 19.12.2016. Isä, jolla on alaikäinen poika säästi julkisista tukirahoista poja luistimiin ja omaan hammashuoltoonsa- menetti rahat, koska vouti ulosmittasi ne. Sosiaalilainsäädännön mukaan tukirahoista voi - jos pystyy - säästää hankintoihin, kuten pesukone, hammashuolto, alaikäisen tarpeelliset hankinnat, mutta ulosotto voi tehdä tämän lain tyhjäksi viemällä tilin tyhjäksi. Käsitätteko Te Oikeusministeriössä, että meillä viedään nuorelta mahdollisuudet, ennen kuin hän on edes saanut niitä? 

"Vaadin Valtakunnanvouti Juhani Toukolan eroa em. artikkelin yhteydessä annettuun lausuntoon perustuen, koska se ei perustu ulosottolainsäädäntöön. Hän toteaa sanatarkasti:

Valtakunnanvouti Juhani Toukola vahvistaa lehdessä, että ulosottomiehellä on nykyisin oikeus tarkastella velallisen tilitietoja.

Viranomaisen täytyy kuitenkin tiedustella niitä joka kerta erikseen. Velalliselle ei asiasta tarvitse kertoa, ulosmittauksesta taas ilmoitetaan jälkikäteen.

Toukola vahvistaa myös, että tuista tilille kertyneet säästöt voi ulosmitata.

– Tuki on tarkoitettu elämiseen, ja se on suojattu vain siltä ajalta, mille sitä maksetaan, Toukola toteaa Lapin Kansalle"

Tämän lisäksi hän toteaa, että uo.viraston tulee pitää huoli velkojan oikeuksista!

Mikäli ulosottoviraston korkein virkamies ohjeistaa alaisiaan tällä tavoin, on hän ja johtamansa virasto unohtanut täysin tasavertaisuuden periaatteen ja lainsäädännön tältä osin.  (otan huomioon, että "toimittaja on ehkä ymmärtänyt väärin", mitä jälkimmäistä epäilen vahvasti kokemuksieni mukaan.)  Velallisten Tuki ry:n ja vertaistukiryhmän kokemuksien kautta, on tullut täysin selväksi, että ulosotto toimii vain ja ainoastaan velkojan vaatimuksien kautta - vaikka velallinen tekee tiettäväksi, että perintä on aiheeton. 

Mitä oikeusministeriö aikoo tehdä ulosotto- ja perintäjärjestelmän palauttamiseksi vastaamaan Ihmisoikeussopimusta, Perustuslakia, kansainvälistä lainsäädäntöä ja Suomen voimassa olevaa lainsäädäntöä?

6. Huomautamme, että laiton perintä aiheuttaa Suomen valtiolle miljardien verotulojen menetykset ja on aiheuttanut 90-luvusta alkaen. 

 

Pyydämme kunnioittaen Oikeusministeri Lindströmin ja Oikeusministeriön tueksi hallituksen muut ministerit, sillä velanperintäloukku, jossa yhä uusia ihmisiä ajettaan velkaloukkuun tahallisesti, aiheuttaa Suomen valtiolle joka vuosi miljarditappiot. 

Kuten Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö totesi puheessaan: " Sinulla menee hyvin, jos meillä kaikilla menee hyvin" Tehdään siis yhdessä 100 vuotisesta historiastamme juhlavuoden arvoinen - nyt se ei ole sitä. 

Herra Tasavallan Presidentti, otamme kopin. Tehdään yhdessä 100 vuotisesta Suomesta kaikille suomalaisille hyvä paikka elää ja yrittää. Täten uudistamme audienssipyyntömme.

Velallisten Tuki ry

Hilkka Laikko Varapuheenjohtaja, tiedottaja

hilkkamlaikko@gmail.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat