hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

Oikeusministeri Jari Lindström - Ulosotto- ja perintälaki on järkeistettävä!

 

Oikeusministeri Jari Lindström ja ministeriön virkamiehet - Nyt tarvitaan nopeita toimia

1. Tapasimme tammikuussa 2016. Neuvottelussa Velallisten Tuki ry sai käsityksen, että ministeriössä ryhdytään toimiin, jotta laittoman velanperinnän uhrit - ensisijaisesti 90-luvun uhrit -vapautetaan välittömästi ja heidän tilanteensa tutkitaan puolueettoman komission toimesta. Asiassa ei ole tapahtunut yhtään mitään - miksi?

Tilanne menee 90-luvun uhrien kannalta yhä hurjemmaksi, kun rikollinen perintätoimi saa jatkua - yhdenkään viranomaisen puuttumatta. 1,5 miljoonan markan riidaton markkavelka vuodelta 1988 ei 5,5 miljoonan markan suorituksilla jätä velkavastuiksi vuonna 2017 yli 10 miljoonaa markkaa eli 1,6 miljoonaa euroa 16% koroilla - vaan kyse on rikollisuudesta! Näitä tapauksia on tuhansia edelleen ja laitonta järjestelmää sovelletaan yhä uusiin yrittäjiin, jotka laittomasti ajetaan konkursseihin ja yrittäjän laillinen oma omaisuus viedään ulosoton (ks jäljempänä) kautta törkeään alihintaan. Oikeutta et saa, koska olet yrittäjä Suomessa! Satakunnan Käräjäoikeus sotkee välipäätöksessään markat ja eurot keskenään, mutta oli kuitenkin määrännyt pääkäsittelyn. "Hyvät veljet" hoitavat juristeina, että todistaja ja todisteet eivät pääse esiin vahingon kärsineen puolelta. Pankin juristi ilkkuu odotussalissa olevalle todistajalle, joka tuntee koko historian dokumentteineen 28 vuoden ajalta: "Sinähän et pääse todistamaan". 

Millä oikeudella ihmiseltä kavalletaan miljoonaomaisuus ja väitetään, että hän on velkaa nyt euroissa saman, kuin 1988 markoissa - suorituksia huomioimatta? Tilitysvelvollisuuden rikkominen eli asiakkaan varojen tilittämättä jättäminen on RiL 28 luku 4§ 3 mom ja 5§ mukaan on kavallus tai törkeä kavallus, Milloin KRP ja verotarkastajat keskittävät kaikki voimansa todelliseen talousrikollisuuteen Suomessa? Onko odotettavissa Oikeusministeriön ohjeistus harmaantalouden yksikölle puuttua lainvastaiseen toimintaan?

KKO ennakkopäätöksiä on vuodelta 2004, 2006 ja 18.5.2016 - alihintainen kauppa on laiton. Itä Suomen Käräjäoikeus ei halua noudattaa KKO ennakkopäätöstä vuonna 2016? Voudit eivät halua noudattaa KKO ennakkopäätöstä. Onneksi Espoon KäO ymmärsi, että pankin hyväksymä pakkohuutokauppahinta alihintaisena pitää mitätöidä. Kiitos! Pantinhaltijalla on nimittäin velvollisuus säilyttää pantin arvo. Säilyykö se, jos vouti toimittaa saadun alihintaisen kauppahinnan  takaisin huutajapankille täytäntöönpanokiellon aikana? Tästä 90- luvun edelleen jatkuvasta casesta lasku tulee valtiolle 8 numeroisena. 

Mikä oikeusministeriössä on jäänyt tekemättä, jotta lainvastainen omaisuuksien realisointi saa jatkua? Puuttuuko ohjeistus? Laki on olemassa. Miksi ulosottojärjestelmä saa toimia Suomen lain,  Perustuslain, Ihmisoikeussopimuksen ja Eu- lainsäädännön  vastaisesti? Suojellaanko Oikeusministeriössä laitonta toimintaa ja rikollisia? 

 

2. Arsenal kauppakirja 31.3.2000, jonka saimme nähdä pikaisesti aiemmassa neuvottelussa oikeusministeriössä 1.7.2015 on merkinnyt 90-luvun ryöstetyille yrittäjille Ihmisoikeuksien menetystä. Osa heistä ei ollut enää velkaa, kun heidät myytiin kansainväliselle perintätoimistolle velkaorjiksi, Edelleen he maksavat velkaa, jota ei todellisuudessa ole. Perintäketjusta Suvi Anne Siimeksen allekirjoittamasta kaupasta lähtien perijöinä on esiintynyt 6 saman yhtiön yritystä - Yhdysvalloissa laitonta perintätointa - mutta meillä näköjään edes Oikeusministeriö ei ole kiinnostunut, mitä tässä maassa tapahtuu ja mihin meidän suomalaisten rahat päätyvät.  

Mikä oikeusvaltio? 90-luvun alusta lähtien Suomi on Euroopan häpeäpilkku, miten se kohtelee omia kansalaisiaan täysin lain vastaisesti - näistä erityisesti velallisten (vaikka olisi todellinen velka) oikeusturva on täysin olematon. Velallisten Tuki ry:llä ei ole varaa viedä Teitä virkamiehiä lounaille ja esitellä, kuinka "hienosti meillä hoidetaan perintä". Meidän ainoa mahdollisuus, on saada hallitus käsittämään, että Suomen talouden syöksykierteen takia, meillä ei ole enää varaa antaa tämän järjettömyyden jatkua. 

 

3,  Oletteko tietoisia, että olette valmistelleet lainsäädännön, jossa julkisoikeudellinen lasku, kuten terveyskeskuslasku on suoraan ulosottokelpoinen. Tässä ei ole mitään ongelmaa, mutta juridinen ongelma syntyy siinä vaiheessa, kun perintätyhtiö vie em. laskun ulosottoon, lisäten - ilman oikeudenpäätöstä! -omat kulunsa tuon julkisoikeudellisen laskun päälle. Yleensä nämä perintäyhtiöt ovat kansainvälisiä perintäyhtiöitä, jotka vievät tuon ulosoton kautta saadun "perintäkulu" -osuuden "konserniavustuksena" veroparatiisiin. 

Juridinen ongelma on täydellisessä mielivallassa, joilla noita perintäkuluja lisätään tk laskun päälle 18 euron laskusta ei synny 908 euron laskua! Jos ihmisellä on ongelma maksaa muutaman kympin lasku - niin satasissa on vielä suurempi ongelma. Oikeusministeriön virkamiehet  eivät siis ollenkaan ole lakia valmistellessaan tajunneet, että perintäyhtiöt vedättävät Suomen valtiota saadakseen itselleen oikeudetonta etua velallisten ahdingolla - koko Suomen valtion vahingoksi. Kannattaa tutustua Velallisten Tuki Facebook vertaistukiryhmään!

 

4. Arvoisa oikeusministeri ja te virkamiehet, miten on mahdollista, että meillä toimii kansainvälisiä perintätoimistoja, jotka perivät "täysin olemattomia" laskuja. Kun Velallisten Tuki ry haluaa selvityksen velan perusteesta, ilmoittaa perintäyhtiö, joka ei pysty selvittämään velan olemassaoloa, että "tässä tapauksessa voimme joustaa ja merkitä saatavan luottotappioksi" !!!!! Anteeksi, mitä? Siis velka, jota ei ole olemassa, merkitään luottotappioksi! Tällaisesta toiminnasat on moni yrittäjä istunut tuomioita. 

Pyytäisin Oikeusministeri Lindströmiä selittämään, mikä ero on kirjanpitorikoksella ja veropetoksella, jos sen tekee pk-yrittäjä tai jos sen tekee perintäyhtiö tai pankinjohtaja. Kahta jälkimmäistä ei saada syytteeseen, koska järjestelmä suojelee näitä. Miksi?

 

5. Lapin Kansa 19.12.2016. Isä, jolla on alaikäinen poika säästi julkisista tukirahoista poja luistimiin ja omaan hammashuoltoonsa- menetti rahat, koska vouti ulosmittasi ne. Sosiaalilainsäädännön mukaan tukirahoista voi - jos pystyy - säästää hankintoihin, kuten pesukone, hammashuolto, alaikäisen tarpeelliset hankinnat, mutta ulosotto voi tehdä tämän lain tyhjäksi viemällä tilin tyhjäksi. Käsitätteko Te Oikeusministeriössä, että meillä viedään nuorelta mahdollisuudet, ennen kuin hän on edes saanut niitä? 

"Vaadin Valtakunnanvouti Juhani Toukolan eroa em. artikkelin yhteydessä annettuun lausuntoon perustuen, koska se ei perustu ulosottolainsäädäntöön. Hän toteaa sanatarkasti:

Valtakunnanvouti Juhani Toukola vahvistaa lehdessä, että ulosottomiehellä on nykyisin oikeus tarkastella velallisen tilitietoja.

Viranomaisen täytyy kuitenkin tiedustella niitä joka kerta erikseen. Velalliselle ei asiasta tarvitse kertoa, ulosmittauksesta taas ilmoitetaan jälkikäteen.

Toukola vahvistaa myös, että tuista tilille kertyneet säästöt voi ulosmitata.

– Tuki on tarkoitettu elämiseen, ja se on suojattu vain siltä ajalta, mille sitä maksetaan, Toukola toteaa Lapin Kansalle"

Tämän lisäksi hän toteaa, että uo.viraston tulee pitää huoli velkojan oikeuksista!

Mikäli ulosottoviraston korkein virkamies ohjeistaa alaisiaan tällä tavoin, on hän ja johtamansa virasto unohtanut täysin tasavertaisuuden periaatteen ja lainsäädännön tältä osin.  (otan huomioon, että "toimittaja on ehkä ymmärtänyt väärin", mitä jälkimmäistä epäilen vahvasti kokemuksieni mukaan.)  Velallisten Tuki ry:n ja vertaistukiryhmän kokemuksien kautta, on tullut täysin selväksi, että ulosotto toimii vain ja ainoastaan velkojan vaatimuksien kautta - vaikka velallinen tekee tiettäväksi, että perintä on aiheeton. 

Mitä oikeusministeriö aikoo tehdä ulosotto- ja perintäjärjestelmän palauttamiseksi vastaamaan Ihmisoikeussopimusta, Perustuslakia, kansainvälistä lainsäädäntöä ja Suomen voimassa olevaa lainsäädäntöä?

6. Huomautamme, että laiton perintä aiheuttaa Suomen valtiolle miljardien verotulojen menetykset ja on aiheuttanut 90-luvusta alkaen. 

 

Pyydämme kunnioittaen Oikeusministeri Lindströmin ja Oikeusministeriön tueksi hallituksen muut ministerit, sillä velanperintäloukku, jossa yhä uusia ihmisiä ajettaan velkaloukkuun tahallisesti, aiheuttaa Suomen valtiolle joka vuosi miljarditappiot. 

Kuten Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö totesi puheessaan: " Sinulla menee hyvin, jos meillä kaikilla menee hyvin" Tehdään siis yhdessä 100 vuotisesta historiastamme juhlavuoden arvoinen - nyt se ei ole sitä. 

Herra Tasavallan Presidentti, otamme kopin. Tehdään yhdessä 100 vuotisesta Suomesta kaikille suomalaisille hyvä paikka elää ja yrittää. Täten uudistamme audienssipyyntömme.

Velallisten Tuki ry

Hilkka Laikko Varapuheenjohtaja, tiedottaja

hilkkamlaikko@gmail.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

35Suosittele

35 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (109 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Onko näitä 90 -luvulla laillisesti ryöstettyjä enään edes elossa tai työkykyisenä Suomessa?

Jos heitä ei olisi ryöstetty, niin asiakirjat eivät olisi 100 -vuotta salaiset.

Onneksi tässä asiassa rekyyli lyö valtiota niin raakasti takaisin, että valtion velkaantumiselle ei loppua näy.

Minä pelkästään olen ohjannut kymmeniä ryöstettyjä yrittäjiä Viroon, jossa ilmastokin on parempi ja mannereurooppalainen elämäntapa.

Kauempaa katsottuna Suomi näyttää melko säälittävältä tapaukselta. Suksi ei vaan luista.

Suomi ei ole länsimainen demokratia. Ei sitä muuten jatkuvasti vakuuteltaisi kansalle.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Meitä 90-luvun taistelijoita on vielä iso joukko ja osan tapaukset ovat edelleen kesken. Periksi emme anna, joten Suomen valtio voi repiä siitä ja jälkikasvu on päättänyt jatkaa - joten, vaikka meistä aika jättäisi....syliin tulee 90-luku ennemmin tai myöhemmin.

Pekka Iiskonmaki

#12
Jokainen talousoppinut tietää, että Suomi on talouskasvussa jumbona EU:ssa juuri 90 -luvun törkeän ryöstön seurauksena.

En edes uskalla ennustaa, milloin velkaantuminen loppuu. IMF ja velkojat tulevat sen katkaisemaan aikanaan.

Kyyti tulee olemaan silloin todella kylmää.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

”Näitä tapauksia on tuhansia edelleen ja laitonta järjestelmää sovelletaan yhä uusiin yrittäjiin, jotka laittomasti ajetaan konkursseihin ja yrittäjän laillinen oma omaisuus viedään ulosoton (ks jäljempänä) kautta törkeään alihintaan. ”

Asiaa Hilkka! Tätä informaatiota täytyy pitää näkyvillä ja toivoa että jonain päivänä ilmaantuisi sellainen poliitikko jolla olisi valta ja voima ja joka pistäisi kansan edun oman urasuunnitelmansa edelle ja jolla olisi sitten munaa tehdä myös jotain muuta kuin nauttia huippuliksaansa!

Nyt ne ei uskalla tehdä muuta kuin hännystellä!

Pistän sulle Hilkka yhden stoorin lisää siitä miten työtä tekevä Suomessa ryöstellään että saadaan elätettyä taas joku s&#&tanan virkamies hetken aikaa...sitten otetaan seuraava ryöstettävä listalle!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kokoomus vastustaa, on suurin jarru tässä asiassa ja aiheuttaa siten lisää kustannuksia veronmaksajille.

Olin eräässä tilaisuudessa, jossa oli Lindström puhumassa. Juuri näistä ulosottoon liittyvistä lain muutoksista käytiin keskustelua. Lindström ei suoraan sanonut, mutta vastustaja kävi selväksi. Sen sitten joku yleisöstä sanoi ääneen.

Velallisten asioita ajavien järjestöjen pitää lobata suoraan puolueita ja etenkin Kokoomusta. Kokoomuksen asenne kääntyy, kun ymmärtävät yhteiskunnalle koituvat hyödyt. Ei olisi uskonut, että sellainen hallitus kokeilee perustuloa, jossa Kokoomus istuu. Ehkä ymmärsivät idean.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Järjestöjen pitäisi opetella paremmin lobbaamaan ja neuvottelemaan monilla politiikan tasoilla. Pitää käydä puoluetoimistoissa, tavata piirien puheenjohtajia, kansanedustajia, valtuutettuja jne.

Vaikeammin tavoitettavissa olevia saa kiinni puolueiden järjestämissä tapahtumissa.

Minun ehkä pitäisi ruveta lobbariksi, on kokemusta miten puolueorganisaatio toimii. ;-)

Pekka Iiskonmaki

#3
Hilkka Laikko on hieno ihminen ja haluaa vain oikeutta ryöstetyille. Mutta se ei käy.

Ei rikollinen koskaan tunnusta tai palauta saalista. Päinvastoin pyrkii lisäryöstöihin.

Minä äänestin jaloillani kuten tuhannet muut ryöstetyt. Tämän seurauksena valtio ottaa velkaa kaiketi maailman tappiin saakka. Yrittäjiksi ei ole tunkua.

Kesko laittaa pihalle 600 ihmistä ja Hong Kong tavaratalot on heikossa hapessa.

Ryöstetyt olivat sidosryhmineen n. 10% aktiiviväestöstä ja hyvin se näkyy purevan valtion talouteen, jota kuntien kanssa hoidetaan korkeintaan välttävästi.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Tervetuloa Velallisten Tuki ry:n ja vertaistuen tiimiin. hilkkamlaikko@gmail.com

Eero Mattila

Hyvä ajatus - postia Kokoomuksen edustajille... ja tietysti myös julkisuuteen. Miksi Kokoomus suojelee rikollisia virkamiehiä?

Pekka Iiskonmaki

#4
Suomessa on käytännössä virkamiesdiktatuuri. Ei korppi korpin silmää noki.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #6

Olen juurikin samaa mieltä. Virkamiesdiktatuuri poliittisilla virkanimityksillä hyvään pakettiin kääritty.
- Mutta ilman sen paketin avaamista ja rikollisten virkamiesten tuomiolle panoa tämä maa ei tule nousemaan.
- Eikös siellä Eestissä ollut joku totuuskomissio tutkimassa Neuvostomiehityksen aikaisia rikollisia virkamiehiä...
- Miltä ajalta Suomessa täytyisi alkaa perkaamaan poliittisia virkanimityksiä ja lainvastaisia päätöksiä? Koiviston ajalta vuodesta 1982 tähän päivään... siinä olisi juristeille töitä. Löytyykö tästä maasta rehellistä juristia??? (he he vitsi vitsi)

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

#8
Ei virkamies saa Suomessa koskaan muuta tuomiota kuin vakavan varoituksen.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #10

Hyi hyi ei oikein nyt riitä. Nyt on kaappituomioita tarjolla ja me äidit, isoäidit ja isoisoäidit olemme päättäneet, jos ei kevääseen mennessä systeemi palauta 90-luvun uhrien oikeusturvaa - me ajamme hallituksen ulos ja vaadimme "muurarivelijärjestön lakkauttamista Suomessa ja sen toiminnan kriminalisointia". Me, meidän lapsemme tai lapsenlapsemme eivät maksa poliitikkojen lainvastaista toimintaa ja Suomi ei suojele rikollisia - ei kansainvälisiä eikä omia

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #15

Itse en ole kaappituomioiden kannalla, vaan esim. Sipilä, Berner, Stubb, Katainen jne. tekojensa vakavuuden perusteella tietyömaille peruspäiväraha + 9 euroa päivältä. Komennuksen kesto 2-10 vuotta, räikeimmissä tapauksissa elinkautinen.

Näin hekin voisiva olla jotenkin hyödyksi yhteiskunnalle, joka heidän koulutuksensa on maksanut. Oppi on valitettavasti kaatunut rikollisen hyödyn tavoitteluun.

Käyttäjän ValluNovanto kuva
Vallu Novanto

Niin. -90 luvulla muistelen tämmöistäkin. Sundqvisti, SDP. puheenjohtaja suhmuroi pankinjohtaja veljensä kanssa miljoonien tappiot. Joutui korvausvelvoliseksi oikeuden päätöksillä. No uusi SDP:n puheenjohtaja määräsi alaisensa ministerin antamaan anteeksi oikeudessa määrätyt korvaukset. Itkien teki tämän ja ura oli siinä. Siis vaan käveli oikeuden päätösten yli. Koko punapääoma hävitettiin , hukattiin ja kavallettiin, loput valtion piikkiin. Ilman seuraamuksia. Oikeudenmukaista olisi ollut , verrattuna vaikka yrittäjiin, että nämäkin taistelisivat perintätoimistojen ja ulosottojen kanssa maailman tappiin. Ei jäisi tapeltavaa perinnönjaossakaan, kun perinnötkin menisivät perintäyhtiöille veroparatiiseihin , ilman perintöveroja.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #36

Nimet on tärkeitä pääministeri oli Paavo Lipponen (SDP) käski ja valtiovarainministeri Arja Alho (SDP) toteutti Sundqvistin armahduksen.

Sama kaksikko yritti suojella myös verohallituksen johtaja Jukka Tammea (SDP) veropetossyytteeltä, mutta jonkinlainen tuomio siitä sitten tuli... laittomia ALV-palautuksia tosin ehdittiin kerätä miljoonia ja kotiuttaa osinkoina.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #39

Jukka Tammen tapaus oli törkeydessään vertaansa vailla.

''Syksyllä 1996 julkisuudessaan kerrottiin, että turkulaisen Nostokonepalvelu Oy:n epäiltiin kiertäneen suunnitelmallisesti veroja. Verohallituksen pääjohtaja Tammi oli osakkaana yhtiössä ja nostanut siitä osinkoina huomattavia summia.

Keskusrikospoliisi aloitti esitutkinnan, jossa yhtiön johtoa epäiltiin verorikoksista ja Tammea sen avustamisesta.

Syyttäjä Tommi Teuri teki Nostokonepalvelun jutussa syyttämättäjättämispäätöksen – perusteltuaan ensin yksityiskohtaisesti, miksi jutussa hänen mielestään tulisi nostaa syyte verorikoksesta.

Päätöksen jälkeen Teuri kertoi julkisesti tulleensa asiassa painostetuksi korkealta taholta. Teuri erotettiin myöhemmin virastaan sillä perusteella, että hänen käsittelyssään olevia juttuja oli päässyt vanhenemaan. Hän palasi Kankaanpään poliisipäälliköksi.''

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #43

Voi tsiisus, niinkö siinä loppujen lopuksi kävi!!
- Lipponen konsultoi Venäläistä maakaasuputkiyhtiötä ja nostaa eläkettä.... käy varmaan luennoimassa opiskelijoille.

SDP:n rooli näissä 90-luvun taloussotkuissa on todella kuvottava.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #36

Osa Sundqvistin uhreista maksaa edelleen 80- luvun velkoja ..siis vuonna 2017!!!

Tuomioille joka akka ja ukko, joka suojelee rikollisia, jotka ottivat ohi Suomen pankin valuuttaa Suomeen ja maksajiksi tuomittiin rehelliset suomalaiset.

HÄVETKÄÄ!

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Ei oikeusvaltiossa tarvitse lobata tai vaatia julkisuutta asialleen, sillä oikeusvaltiossa oikaistaan epärehellisyydet ja annetaan oikeutta asianomaisille. Koneiston pitää toimia, kuten oikeusvaltiossa kuuluu. Kansalaisille on kerrottava, että miksi nyt ei oikeusvaltion periaatteita noudateta ja miksi toimitaan (ei toimita) kuten toimitaan. Mikäli väitteitä pidetään väärinä, niin ne on perusteltava vallitsevien lakien mukaan niin, että asianomaiset voivat tarvittaessa haastaa väitteet.

Eero Mattila

Periaatteessa näin, mutta jokainen tietää että käytännössä tämä ei ole toteutunut miesmuistiin..

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Sitä suuremmalla syyllä asiaa on vaadittava. Sinunkin kommenttisi osoittaa, että eihän Suomessa oikeutta saa, joten unohdetaan koko asia. Suomalaiset ovat liian hyviä työntämään kädet syvälle taskuun ja tokaisemaan, että saata... Kaiken hyväksyminen vain lisää väärinkäytöksiä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #11

#11
Suomessa on 700.000 virkamiehiin rinnastettavaa henkilöä, jotka elävät muiden veroista.

Miksi heidän kannattaisi ajaa sellaisia asioita, joista voisi olla vaarana heidän valtansa ja toimeentulonsa?

Korruptio on Suomen valtarakenteissa ja sitä ei saa sieltä pois millään.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #13

http://yle.fi/uutiset/3-8627524

Taas on kansalainen niin väärässä, sillä linkin mukaan Suomi on mitä vähiten korruptoitunut maa. Elääköhän nuo verrokkimaat pelkästä korruptiosta?

Mikä tätä kansaa vaivaa? Kyllä ennen pystyttiin seisomaan selkä suorassa, mutta nyt ei pystytä edes katsekontaktia ottamaan. Eduskuntakin on pelkkä valehtelijoiden-klubi. Kyllä tässä menossa alkaa sappi kiehumaan.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #11

Unohtaminen ei auta, mutta ei valittaminenkaan Suomen oikeusasteissa. Olen parissa käytännön casessa testannut tämän. Toinen hyvinkin selvä rajansiirto ja toinen laiton jäteveden purkuoja toisen maalla. Molemmat täysin lainvastaisia, mutta niinpä vaan asiat hautautuu eri oikeusasteisiin, toinen Vaasan hallinto-oikeuteen toinen oikeusasiamiehelle. Loppupelissä et ikinä saa päätöstä, jonka voisi viedä esim. EU-tuomioistuimeen, asian annetaan vanheta... millään ilveellä ei kadunmies Suomessa saa oikeutta. Hilkka Laiholla on useita esimerkkejä näistä pankkien junailemista petoksista...

- Liisa Mariaporin kirja "Verottaja tappolinjalla" on hyvin valaiseva suomalaisesta todellisuudesta ja mitä tapahtuu sinulle henkilönä jos ryhdyt vaatimaan oikeutta. Asiasta täytyy vaan pitää yhteisesti niin paljon meteliä, että kansanedustajat ryhtyvä toimeen. Virkamiesten rikolliset toimet on saatava oikeuteen ja niistä tulee määrätä asianmukaiset rangaistukset ja vahingonkorvaukset. Mariapori sivuaa kirjassaan Verohallituksen johtaja Jukka Tammen (SDP) tapausta ja siinä ymmärtää tyhmempikin miten tässä maassa puolueaktiivit suojelevat toisiaan ja toistensa laittomia bisneksiä.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #14

Ihan pakko laittaa kevennyksenä, kun eestiläiset varasti mun veneen. Näin tapahtumat autosta ja soitin poliisit. No mitä poliisi teki? Ne vahti, että minä en tee mitään varkaille tai estä heidän poistumistaan... se oli siinä.

Mutta asiaan.
Hilkka Laiholle kysymyksenä, kun olette velallisten asioita yrittänyt nostaa oikeusasteisiin niin mitä teille vastataan? Kieltäydytäänkö käsittelemästä? Mihin homma käytännössä tyssää? Miksi laittomia päätöksiä ei saada purettua?

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #18

...siis Hilkka Laikolle! Käsittelyt jatkuvat edelleen. Laitas sähköposti, niin vastaan 25 vuoden oikeustaistelun vaiheet ....jos ei puhallus elokuvaa olisi tehty - sen olisi voinut tehdä Suomen 90 luvun oikeuslaitoksen rappiotilasta, jossa yrittäjät puhallettiin miljoonaomisuuksista petoksilla keppikerjäläisiksi

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #42

Minäpä laitan. Palataan asiaan.

Mukavaa Loppiaista ja kiitos hyvästä blokikirjoituksesta!

Sori, siittä nimen väärinkirjoituksesta-)

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #54

Eipä hätää Eero! Loikko,Leikko, Läikkö, Luikko jne kaikki on kuultu 58 vuoden aikana...tähän tottuu, mutta Laikko on myös kylä Parikkalan ja Imatran puolessa välissä ja Venäjän Karjalassa on myös samanniminen paikka. Sieltä sukuni juontaa juurensa. Palataan ja oikein Hyvää Loppiaista

Käyttäjän JariNiskanen kuva
Jari Niskanen Vastaus kommenttiin #42

Suosituista elokuvistahan tehdään usein kakkos- ja kolmososia. Joku ehkä vielä tekee Puhallus II:n - Suomen tuhoajat.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

Verottajana olevan virkamiehen rajaton valta toisen omaisuuteen ei edusta länsimaista demokratiaa.

Tässä on suurin syy, miksi suomalaiset perheyritykset myyvät firmansa ulkomaalaisille.

Suomi vielä kehuu, että missään muualla maailmassa ei saada kerättyä veroja niin tehokkaasti kuin Suomessa.

Ps. Saitko Eero veneesi takaisin. Suomalaiset ovat varastaneet minulta veneen kolme kertaa ja heitä ei ole saatu kiinni, koska minulla oli vakuutus.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #19

Joo, kyllä ne to veneen rantaan takas kun haettiin - mukanaan kolme perämoottoria. Oli varmaan suunnitelma viedä useampi vene. Kysyivät vielä poliisilta kantoapua, josta nämä suoraselkäisesti kieltäytyivät.
- Varmaan olisi ollut sama tilanne jos tekijät olisi olleet suomalaisia, mutta jäi mieleen, että poliisit seisoivat minun vieressäni ja varmisitvat että en tee mitään...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Todellisuudessa valtiot eivät taida olla sellaisia oikeusvaltioita, kuin ajattelet.

Pekka Iiskonmaki

#46
Julius Caesar totesi: ''Minä olen valtio''

Useimpien valtioiden kolmio on: ''Vittuilu, uhkailu ja katteettomat lupaukset.''

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #50

Julius tuumi: "Arpa on heitetty" kun taas "Valtio, sehän olen minä" tuumi Ludvig XIV!
Liian kova vauhti nyt Pekalla ;)

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #85

#85
Martti vetoaa Ludvigiin, joka houraili kuolinvuoteellaan '''État, c'est mo''

Totta sekin, mutta Julius C. oli ensimmäinen valtio.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Perintälakia on pakko muuttaa. Varsinkin tällaisina aikoina, kun köyhät jo ennestään joutuvat maksamaan suurimman osan "säästöistä", ja leikkauksista. Hyvä kun pidät tätä ihmisten mielissä, Hilkka.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ei tämä ole menossa parempaan suuntaan, vaan paljon pahempaan. Laillistettu ryöstäminen ilman oikeuden päätöstä on viety aivan uusiin ulottuvuuksiin. Ainoat syyt, miksi emme kuule tästä enempää, ovat velallisen häpeä ja varattomuus hakea itselleen oikeutta. Kynnystä nostaa myös se, että laki (eri asia kuin oikeus) on lähtökohtaisesti perijän puolella.

Otetaan muutama esimerkki.

1. Niin yksityiset kuin julkiset yhteisöt ovat siirtyneet automatisoituihin laskutusjärjestelmiin, jotka eivät tunne minkäänlaista joustoa eräpäivissä. Samoin erääntyneet laskut myydään välittömästi perintäyhtiöille, jotka lisäävät todella rasvaisen osuuden velan päälle. Maksuaikaa on kyllä neuvoteltavissa, mutta järkyttävällä korolla. Perintä onkin tämän hetken tuottavin bisnes.

2. Mikäli perintäyhtiön tai valtion viranomaistahon kanssa ei päästä sopuun, siirretään velka ulosottoon ja lähtökohtaisesti asiakas on aina väärässä. Palkoista tai sosiaalietuuksista viedään päältä automaattisesti niin suuri osuus, että pääsääntöisesti velalliselle jää käteen suojaosuus, joka vastaa Kelan minimipäivärahaa, eli käteen jää alle 700 euroa kuukaudessa. Kun käytännössä velallisella on aina myös muita velkojia ja laskuttajia, on aivan selvää, ettei tuolla summalla selviä elinkustannuksistaan mitenkään ja kierre on valmis. Maksuhäiriötilastot ovatkin karmeaa luettavaa.

3. Tietooni on tullut, että taannoinen lakiuudistus, missä auton myyjän vastuulla ei ole ilmoittaa omistajan vaihdoksesta, vaan ostajalla, on poikinut tuhansittain ulosottoja vanhalle omistajalle. Rekisteri-ilmoitusta ei voi tehdä takautuvasti, vaan myyjän verovelvollisuus lakkaa vasta ilmoitusta seuraavana päivänä. Vastuuton uusi omistaja voi siis ajella huoletta siihen saakka, kunnes virkavalta vie kilvet, mutta sekään ei pysäytä vanhan omistajan verovelvollisuutta, ei edes auton romuttaminen, jos ilmoitusta ei ole tehty. Kaiken kruunuksi Trafi on todistettavasti ohjeistanut ulosottoa, ettei se ryhdy ulosmittaamaan veron kohteena olevaa autoromua (yleensä ne ovat juuri niitä). Näin pihteihin saatu velallinen itkee ja maksaa, kunnes suostuu ilmiantamaan itsensä teosta, johon ei ole syyllistynyt.

4. Tietosuoja. Sen nojalla on syntynyt tilanne, missä varsinkin uudistuneita järjestelmiä ja tietotekniikkaa ymmärtämättömiä vanhuksia vedätetään todella raskaasti, eikä kukaan voi hoitaa tilannettä heidän puolestaan ilman valtakirjaa. Olen joutunut useamman kerran tilanteeseen, missä velkoja tai perintäyhtiö kieltäytyy keskustelemasta kanssani, vaikka istun velallisen kanssa samassa huoneessa. Suullinen valtuutus ei riitä, vaan tarvitaan kirjallinen. Kun sellainen on sitten toimitettu, jatkavat velkojat edelleen valtuuttajan pommittamista, kunnes tämä luovuttaa tai hankkii juridista apua. Samaiset vanhukset ovat vielä tottuneet kulttuuriin, missä kaikki laskut maksettiin nitisemättä, olivat ne aiheellisia tai ei. Epäonnistumisen häpeä estää usein hankkimasta apua, eikä monella edes löydy auttajaa. Siksi vanhusten osuus maksuhäiriömerkinnöissä on kasvanut eniten.

Näitä kaikkia yhdistää vielä se, että perittävä summa saattaa olla lopulta moninkertainen alkuperäiseen laskuun nähden ja korjaaminen todella vaivalloista, ellei mahdotonta. Olemme esim. yrittäneet lähes kolme kuukautta saada oikaisua aivan järjettömään sähkölaskuun, joka kilahti vanhukselle sähkömittarin rikkoutumisen vuoksi. Tapahtuma on todennettu mittarin virallisella tarkastuksella. Tällä hetkellä perintä on keskeytetty, mutta vanha ihminen ei pääse stressistään eroon millään, kun automaattiset järjestelmät muistuttavat edelleen aiheettomasta laskusta viikon parin välein.

Ellei tähän kieroutuneisuuteen puututa välittömästi, meillä on kohta käsissä jopa suurempi loppulasku kuin 90-luvun lamasta. Se ei ole mikään ihme, että olemme olleet de facto lamassa vuodesta 2009 lähtien. Osaa tämä on koskenut jo paljon pidempään. Ilman Nokiaa emme olisi päässeet vieläkään irti edes 90-luvun lamasta.

Saatanallista vastuunpakoilua koko touhu! Näyttää vielä ikävästi siltä, ettei oikeusministeri ole tehtäviensä tasalla, vaikka onkin muuten mukava mies. Se nyt ei vain riitä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#21

"Saatanallista vastuunpakoilua koko touhu! Näyttää vielä ikävästi siltä, ettei oikeusministeri ole tehtäviensä tasalla, vaikka onkin muuten mukava mies. Se nyt ei vain riitä."

Kiitos. Eli kukaan 90-luvun lamasta asti istunut oikeusministeri ei ole ollut tehtäviensä tasalla? Muutenhan asia olisi JO kunnossa, eikö niin? Miksei näin siis ole tapahtunut jo aikoja sitten? Voisitteko kertoa miten voisin olla "tehtävieni tasalla"? Ja niin, että se myös menee hallituksessa ja eduskunnassa läpi. Kas kun yksittäisen ministerin tai puolueen halu/esitys ei ole sama kuin koko hallituksen, eihän...

Teen kyllä ihan itse johtopäätökseni siitä olenko tehtävieni tasalla vai en.. uskokaa pois.

Pekka Iiskonmaki

Uskon kyllä ministeri Jari Lindströmiä tässä asiassa. Oli miehen työ tulla itse kommentoimaan.

Kiitos!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #26

Kiitos. Kommentoin hieman samaa asiaa sivuten Tolppasen blogiin, koska hän syyttää minua "muunnellun totuuden" puhumisesta eli valehtelusta:

"Arvoisa kansanedustaja Tolppanen. Ulosoton suojaosan negatiivinen kannusteloukkuvaikutus on tunnistettu ja sitä ollaan parhaillaan selvittämässä miten asiaa voidaan helpottaa. Näin hallitus on päättänyt.

Myös kansanedustaja voi löytää tietoa niin halutessaan http://www.oikeusministerio.fi/fi/index/ajankohtai...

Minun päälleni voi toki kaataa koko ongelman, mutta silloin tuntuu unohtuvan(tarkoituksellisesti) ainakin kaksi asiaa: Miksei edustajan nykyinen puolue on tätä ajanut kuntoon ollessaan hallitusvastuussa? Ja toiseksi, hallituksen esityksiin tarvitaan kaikkien hallituspuolueiden tuki."

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #29

Kiitos osallistumisesta.

Tiivistänpä omat ajatukseni:

1. Toimeentulotuki

Toimeentulotuen pitäisi olla sellainen viimeinen tuki kun ei pysty mitenkään enää edes syömään ja asumaan. On selvää, että hyvin hoidetussa yhteiskunnassa voi olla 1% väestöstä sellaisessa tilanteessa, että tällaista tiläpäisapua tarvitsee.

Toimeentulotukea saa parhaillaan tai saa ainakin pian jotain 9% väestöstä. Ihan käsittämätön määrä ihmisiä olisi niinkuin jotain juuri vankilasta päässeitä kodittomia tai muuta vastaavaa poikkeustilannetta. Ei käy mitenkään järkeen! Tuosta joukosta pitäisi tehdä perusteellinen selvitys, että miksi ihmiset eivät pysty edes ruokkimaan itseään.

Toimeentulotuki on erittäin tuhoisa koska laki käytännössä estää vaurastumisen toimeentulotuen saajalta. Ja jos ihminen ei voi vaurastua, ei se myöskään käytä rahaa. Jokainen toimeentulotuen saaja on noin periaatteessa kuluttavan väestönosan ulkopuolella ja siinähän se talous kyykkää kun sisämarkkinoillakaan ei ihmiset osta muuta kuin nuudelia ja maksaa vuokraa.

2. Velka & ulosotto

Ulosottokierteeseen joutuneelle, suomessa velka on suunnilleen ikuinen. Kaikennäköiset korot, maksut ja velan vanhenemisaika pitää velkaa ikuisena. Etenkin nyt kun on ollaan eurossa jossa inflaatiokaan ei syö velkoja pois.

3. Lainojen köykäinen myöntäminen

Minua on pikavippifirma lähestynyt sähköpostilla jossa sellainen linkki jota vaikka erehdyksessä klikkaamalla olisi tililleni tupsahtanut tonneja rahaa, 60% korolla ilman että olisi sen kummemmin selvitelty takaisinmaksukykyä. Onko tämä jo liian löperöä?

4. Työnteon rankaisu

Työtön jos tekee vaikka 20h työtä, se ei saa rahaa Kelalta eikä välttämättä työnantajaltakaan aikoihin. Kaupungistuneessa yhteiskunnassa jossa ihmisten pitää maksaa syömisestä ja asumisesta, tarvitaan jonkin verran rahaa riippumatta siitä kuinka paljon onnistuu työllistymään. Kuukaudet ilman mitään tuloa (tai pienyrittäjien tapauksessa jopa vuodet) velkaannuttavat ihmisiä. Ihan kuin pienyrittäjillä olisi aikaa hoidella yhtään enempää ylimääräistä paperityötä kirjoittelemassa joka tuntia varten erillisiä työsopimuksia. TE-toimistotkin voivat mielivaltaisesti katkaista työmarkkinatuen jos vaikka tekee vapaaehtoistyötä, että työllistyisi.

---

Ratkaisumalleja mitä tulee mieleen olisi vaikka nämä:

-Henkilökohtainen konkurssi
-Kaikki perintäkulut, ulosottokulut ja lainan korot pois jos ihminen ajautuu maksukyvyttömään tilaan tai saa maksuhäiriömerkinnän. Maksaa sitten vain pelkkää velkaa.
-Ihmisille pitää saada enemmän rahaa tai asumisen kuluja vähemmälle niin paljon, että toimeentulotukea saa vain 1% väestöstä.
-Tulojen pitää olla katkeamattomia. Se on ihan ok jos maksaa etuuksia takaisin päin vaikka 50% jokaisesta tienatusta eurosta mutta se ei toimi, että Kela jää odottamaan kaikesta kirjallista selvitystä.

Olennainen pointti on se, että ihmisillä tulee olla mahdollisuus vaurastua ja erityisesti työtä tekemällä. Vaikka olisin sosialisti niin silti mielestäni ihmisten pitäisi voida vaurastua ja olla mahdollisuus parantaa omaa elämänlaatuaan.

Huomioi myös se, että työllisyysaste tulee laskemaan tulevaisuudessa nykyisellä mallilla. Helposti laskee 15% nykyisestä kun työnteko vie leivän suusta ja ajaa velka & ulosottokierteeseen.

Ehkä ainoa keino nostaa työllisyysastetta olisi tehdä jokaisesta suomalaisesta automaattisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja mikäli ei ole jossain palkollisena. Ja rahaa automaattisesti tulonsiirrolla silloin jos ei euroja tule työtä tekemällä.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #26

Velallisten tuki ry ja vertaistukiryhmä kiittää ministeri Lindströmiä, että Te tulitte kommentoimaan itse tähän viestiketjuun, Kuitenkin toivoisin, että ministerin kallista aikaa ei käytetä "eipäs-juupas" keskusteluun. Hän on kuitenkin 90-luvun uhrien ja laittoman velanperinnän uhrien ainoa toivo ja todella toivomme, että hän jättää Suomen oikeusjärjestelmään "puumerkkinsä" ministerinä, joka muutti laittoman velanperintäjärjestelmän. Pesti ei ole helppo.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva
Olli Toivo Olavi Puolitaival Vastaus kommenttiin #64

Kun pestin ottaa vastaan niin itsestään selvää, että on myös ollut tietoinen sen vastuullisuudesta ja vaativuudesta. Nyt kun tosiasia-aineistoa on monipuolisesti ja riittävästi sen havaitsemiseen ja ymmärtämiseen, että nyt on viivyttelemättä ryhdyttävä toimeen niin arvoisalla ministerillä on aivan ainutlaatuinen mahdollisuus jättää nimensä historiaan henkilönä, joka muutti ja korjasi suunnan, joka oli viemässä Isänmaatamme yhä "ahtaammalle ja ahtaammalle" ja kansalaisia toivottomuuteen.

Arvoisalla ministerillä on mahdollisissa tulevissa toimissaan "mahtava kansalaisten tuki" ja myös luottamus, että kaikki onnistuu kääntää parempaan suuntaan, vaikka ponnistuksia se vaatiikin. Lähes miljoonan kansalaisen tuki antaa vahvan ja varman pohjan ja motivaation ministerin toimille ja ponnistuksille. Voimia ja kaikkea hyvää ponnisteluillenne.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Voitko Jari kertoa omin sanoin, että miten Hilkan esittämien asioiden tila voi olla tällainen. Ulkopuolisesta nuo esitetyt asiat eivät voi/saa olla noin. Miksi asioita ei selvitetä oikeusvaltion arvolle kuuluvalla tavalla? Ei noissakaan asioissa voi olla monta totuutta, joten selvitätkö sen oikean.

Historiaan ja tulevaisuuteen on turha huudella, nyt on nyt ja nyt on aika toimia.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Miksei näin siis ole tapahtunut jo aikoja sitten? Voisitteko kertoa miten voisin olla "tehtävieni tasalla"? Ja niin, että se myös menee hallituksessa ja eduskunnassa läpi"
Pääosin siksi, että teidän tehtävässänne on aiemmin ollut henkilö jolla on ollut sidonnaisuuksia joko henkilökohtaisesti tai verkostonsa kautta näihin selvitettävissä asioihin. Puolueena olette myös nyt vasta todellisessa vastuussa sanojenne takeeksi. Se, että tekee ehdotuksen vaikka asia ei etenisi, osoittaa selkärankaa seistä sanojensa takana, antaa mahdollisuuden käydä asiasta keskustelua. Keinoja kyllä löytyy kun on todellista halua ja tahtoa. Maantapa on toki teitä vastassa jos lipsutte rivistä, mutta jos mitään ei tee niin mikään ei muutu.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Hienoa, ja kiitos vastauksesta oikeusministerille. Huomattavan suoraselkäistä toimintaa!

Johtopäätös lienee sitten se, että oikeusministerillä ei ole toimintaedellytyksiä eduskunnan tai hallituksen kokoonpanosta riippumatta, eli koko instituutio on käytännössä toimintakyvytön.

Se on kyllä ollut ilmeistä jo pitkään. Ehkä hallituksen olisi mitä kiireimmin syytä asettaa toimikunta selvittämään, miten maahan saataisiin toimintakykyinen hallinto?

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #34

Kuten jo totesin, vain yksimieliset tai vähintäänkin kompromissiesitykset menevät eteenpäin hallitukselta eduskuntaan. Jokaisella puolueella on omia, juuri heille tärkeitä asioita, jotka eivät aina välttämättä innosta muita. Se, että niitä sitten tuodaan aika ajoin myös julkisuuteen on toki yksi keino. Mutta sen olen ollut huomaavinani, että julkisuuden kautta toimiminen ei välttämättä edesauta oman asian edistämistä.
Eikä ainakaan jos muut tulevat yllätetyiksi eli kuulevat asiasta 1.kerran median välityksellä.

Eikö tarkoitus ole kuitenkin edistää asiaa eikä ajaa sitä juntturaan?

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #35

Lainaus Timo Isosaari: "Johtopäätös lienee sitten se, että oikeusministerillä ei ole toimintaedellytyksiä eduskunnan tai hallituksen kokoonpanosta riippumatta, eli koko instituutio on käytännössä toimintakyvytön"

Miten asiaa voi ajaa eteenpäin, jos taho jonka tehtäviin asia kuuluu ei sitä vie eteenpäin ?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #35

Miksi me sitten pidämme yllä noin läpeensä korruptoitunutta lastentarhaa???

Kyllä tällaisessa tilanteessa pitää sitten pääministeriltä löytyä munaa todeta toimintaedellytysten menneen ja pyytää presidenttiä hajoittamaan eduskunta.

Valmisteltakoon sitten vaikka virkamies- tai asiantuntijatyönä uudistus, millä saadaan toimintaedellytykset kuntoon. Tässä on vatuloitu jo vuosikymmenet, eikä meillä ole enää hetkeäkään varaa samaan. Vakava aivo- ja pääomavuoto ovat jo pitkällä menossa ja jokainen tällainen lisäpäivä pahentaa asiaa.

Teille se valta on annettu. Käyttäkää perkele sitä!!! Teillä on enemmistö, vai onko?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #35

Olkaa siis hiljaa, sillä emme tiedä asiasta mitään emmekä haluakaan tietää, sillä jos tietäisimme, niin suhtautuisimme asiaan vieläkin kielteisemmin. Ei ihme, että politiikka on outoa touhua.

Tämän asian voi ottaa ihan omana asianaan esittelyyn, lupaan, ettemme kerro muille päättäjille mitään.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #35

Tässä täytyisi edetä useammalla rintamalla. Tarvitaan laajaa yhteistyötä.
1. Ns. virallinen hallitusyhteistyö, jossa lakien noudattamista ja lakimuutoksia edistetään. Määritellään tulevaisuutta.

2. Kansalaisaktiivisuus Hilkka Laihon tapaan, jossa asioita pidetään esillä ja tuodaan yksityiskohtaista tietoa käytännön elämästä. Määritellään nykyhetkeä.

3. Jonkinlainen journalismi, jossa kaivetaan näitä Mauno Koiviston (SDP), Paavo Lipposen (SDP), Ulf Sundqvistin (SDP), Suvi-Anne Siimeksen (vas) tekemisiä ja peräänkuulutetaan vastuuta. Jokaisen kansakunnan pitää pestä oma likapyykkinsä ansaitakseen paikkansa itsenäisten sivistysvaltioiden joukossa. EUn pöytien alla konttaaminen ei auta kansakuntaa. Rikolliset on kaivettava esiin ja tuomittava ja kunniavelka väärien tuomioiden saaneille maksettava. Määritellään mennyttä aikaa ja kirjoitetaan se julki.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #44

Eero, kyllä rappio on jokseenkin täydellinen, kun "journalisteille" maksetaan palkka pääosin siitä, että he jättävät työnsä tekemättä, eivätkä vahingossakaan astu maksajien varpaille.

Trendi oli välittömästi nähtävissä kun suuret mediafuusiot alkoivat. Aivan sama kehitys on tapahtunut kansainvälisesti. Vaihtoehtomedioiden mahdollisuudet kaatuvat resurssien puutteeseen samaan aikaan kun yhtenäistettyä sontaa suoltava kanavapaljous tukkii kaikki aistit.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #48

Näinhän asia on. Jonkinlaisella journalismilla tarkoitan tosiaan mediatalojen ulkopuolella olevia riippumattomia kansalaisjournalisteja. Uskoisin, että juttujen tuottaminen ulkomaisiin verkkojulkaisuihin tuottaisi tulosta. Suomen poliitikot ovat kovasti huolissaan omasta näyteikkunastaan.

YLE rakentaa Suomikuvaa raijaamalla ulkomaiselle medialle kuvia Kux Klux- klaanin lakanasta. Nyt kansalaiset voisivat ryhtyä koostamaan todenmukaista kuvaa mm. YLEstä, Oikeuslaitoksesta ja maamme päättäjistä.

Väitän, että tämän kiven kääntämiseen tarvitaan kansainvälistä ulottuvuutta. Suomen tilanne pitää tehdä näkyväksi maamme rajojen ulkopuolella.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #35

Sanottuna sama (Lindströmin kommentti) Suomeksi tarkoittaa, että ainakin Kokoomus vastustaa. Kuten jo aikaisemmin totesin lobatkaa Kokoomusta.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #35

Me teemme kaikkemme, että myös muut ministeri tajuavat, että laiton velanperintäjärjestelmä syö miljardeja Suomen valtiontaloudesta. On syönyt jo 90-luvusta lähtien ja tästä on faktat

Käyttäjän JariNiskanen kuva
Jari Niskanen Vastaus kommenttiin #35

Herra ministeri. Koska näyttää siltä, että Teillä on vaikeuksia viedä tätä asiaa eteenpäin hallituksessa, koska muut hallituspuolueet eivät ilmeisesti noin vain lähde Teidän tueksenne (mistähän syystä?) ja koska asian julkisuuteenkaan nostaminen ei edistä asiaa, niin vaikutusmahdollisuudet näitä väyliä pitkin lienevät varsin vähäiset. Mutta eikö teillä herra ministeri ole kuitenkin vaikutusvaltaa omassa ministeriössänne? Ettekö voisi nimetä virkamiestiimit vaikka jokaista yksittäistä Velallisten Tukiryhmän esillenostamaa ministeriönne toimialaan ja -valtaan kuuluvaa asiaa selvittämään? Selvitystyössä voisi kuulla asiantuntijoita (myös velallisia). Eri tiimien työ voitaisiin koota yhteen, nostaa niistä esille kaikkein selvimmät korjausta vaativat epäkohdat ja laittomuudet ja ryhtyä korjaamaan ne välittömästi. Moni laittomuus on korjattavissa ehkä jopa viranomaispäätöksillä, koska tulkintakin niissä on viranomaislähtöinen. Ministerinä te voitte antaa myös ministerinohjausta alaisillenne. Velallisten tukiryhmä on koonnut jo tähän mennessä valtavan määrän tapauksia, jotka voisi myös käsitellä näissä ryhmissä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #80

Erinomainen kommentti, täysin samaa mieltä.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Arvoisa oikeusministeri Jari Lindström, olen pahoillani ja pyydän anteeksi komentoijan puolesta sitä, että kommentoija syytti Teitä, sillä Te ette ole vastuussa siitä, mitä tapahtui 90-luvulla. Edeltäjistänne Oikeusministeri Koskinen totesi, että pankin pitää jutussa mainitussa 1,5 miljoonan tapauksessa kuitata laivasta saamansa rahat markkavelkoihin - vuosi oli 2001. Edeltäjänne 2008 Tuija Brax totesi, että tilitysvelvollisuudessa ei ole mitään ongelmaa, joka ei tee asiakkaan varoista tilitystä, syyllistyy pahimmassa tapauksessa kavallukseen tai törkeään kavallukseen, Ann-Maj Henriksson totesi allekirjoittaneelle, että tilitysvelvollisuudessa ei ole mitään ongelmaa. Tässä juuri on se suuri ongelma, joka koskee Teidän ministeriöitänne!

Se mistä Te olette vastuussa, on tämän hetkinen tilanne ja siihen Te voitte vaikuttaa ja me Velallisten Tuki ryhmällä tuemme Teitä tapaamalla ja neuvottelemalla muiden ministerien kanssa.

1. 90 luvun laiton velanperintä on lopetettava hallituksen määräyksellä heti!

2. 90-luvun uhrien oikeustapaukset, on kansanedustaja Maria Tolppasen esityksen mukaisesti käytävä uudelleen läpi case by case puolueettoman tutkintakomisson toimesta. Osa valuuttavelalla kaadetuista yrittäjistä ei ollut valuutta- vaan markkavelkaa.....tästä on nyt faktat oikeuden esittäminä! Eli markkavelka 1,5 miljoonaa vuonna 1988 - ei ole 1,6 miljoonaa euroa vuonna 2017 (eli yli 10 miljoonaa markkaa)!

2. Kaikki 15 vuotta vanhempi perintä on lopettetava heti ulosotossa ja oikeusistuimissa ns. itseoikaisuna, vaikka velallinen itse ei siihen jaksaisi puuttua. Tässä kohtaa lainsäädäntömuutos - viranomaisen tai oikeusistuimen pitää viran puolesta tutkia velan vanhentuminen (vai voiko mielestänne 80 v ymmärtää tai jaksaa taistella oikeuksistaan)

3. Päällekkäinen saman velan perintä on keskeytettävä ja selvitettävä velan oikeellisuus.

4. Julkisoikeudellisten ja ulosottokelpoisten laskujen perintä on kiellettävä perintäyhtiöiltä. Kunta/ kaupunki voi siirtää ne suoraan omilla kuluillaan ulosottoon, jolloin velallinen pääsee nopeammin taas takaisin yhteiskunnan jäseneksi. Nykyisellään pienikin velka on ikuinen

5. Jokainen väärä tuomio on purettava, ks, Maria Tolppasen kirjallinen kysymys Eduskunnassa.

6. Pankilla tai rahoittajalla on pantinhaltijana velvollisuus säilyttää pantin arvo, mutta käytännössä ulosoton ja verottajan tulospalkkaus estää lain toteutumisen ja alihintaiset kaupat aiheuttavat Suomen valtiolle miljarditappiot useaa eri kautta. Yrittäjälle ja velalliselle jätetään vain velat edelleen 2017. Tähän on puututtava - laki on olemassa - käytäntö on väärä! Siihen Te voitte vaikuttaa!

7. Velallisten Tuki ry on yhteistyössä valmis - yhdessä kanssanne - purkamaan vääristyneen velanperintäjärjestelmän ja toivomme lämpimästi, että voimme auttaa Teitä vaativassa työssänne, sillä molempiin pesteihinne voimme antaa hyviä ajatuksia, joilla Suomen rattaat taloudessa saadaan jälleen pyörimään ja palautetaan samalla yrittäjien oikeusturva, joka vietiin heiltä 90-luvulla.

Voisimmeko jälleen tavata Velallisten Tuki ry:n johtoryhmän ja mm. Teidän erityisavustaja Arto Järvisen kanssa?

Me olemme huolissamme, sillä ongelma koskee jo yli 1 000 000 kansalaista,,,,meidän on yhdessä löydettävä ratkaisu, ennen kuin joku "lopulliseen ahdingoon ajettu" menettää päreensä. Me emme halua sitä Suomessa - emmehän?

Toivotamme Teille jaksamista ja hyvää vuotta 2017!

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #61

Ei sinun tarvitse toisten puolesta anteeksi pyydellä. Itse olen aika paksunahkainen mutta jos valehtelusta syytetään, niin pakkohan se on puolustautua.

Suosittelen yhteydenpitoa ja -ottoa ennen kaikkea muihin hallituspuolueisiin. Ja asianne selkeäsanaista esittämistä ja ratkaisumallien esille tuomista myös näille tahoille.

Parempaa uutta vuotta 2017.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #62

Juuri näin! Asia taitaa olla jo Lindströmille tullut selväksi. Nyt pitää vaikuttaa muihin puolueisiin.

Tämä ei ole Soinille niin tärkeä juttu, että PS lähtisi hallituksesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #62

"Suosittelen yhteydenpitoa ja -ottoa ennen kaikkea muihin hallituspuolueisiin."

Eli oikeusministerinä peset kätesi tästä ongelmasta. Näin Suomessa ongelmat lakaistaan maton alle.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström Vastaus kommenttiin #66

Kyllä ja Makkonen voi ihmetellä maailman menoa omassa kuplassaan. Ei mene luetun ymmärtäminen perille, mutta minkäs voit.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #62

En hyväksy sitä, että Teitä syytetään asiasta, jolle ette ole mitään voineet 90- luvulla. Vain Te nyt voitte asialle jotain tehdä ja voin luvata Velallisten Tuki ry.n vpj:nä, että saatte kaiken tukemme myös muihin ministeriöihin nähden, koska tällä velanperintäjärjestelmällä ei voida jatkaa. Te voitte vaikuttaa ulosottojärjestelmään ja oikeusistuimiin ja Te voitte säätää, että esim velan vanhentuminen otetaan huomioon "viranpuolesta".

Nyt avustajanne on oikeusoppinut, joten näiden asioiden ratkaiseminen, joka vaikuttaa yli 1 000 000 suomalaiseen ei liene ongelma. Heitän idean, jonka lanseerasin jo 2000 "Yrittäjän suojalaista".

Toivon samoin oikein Hyvää Uutta vuotta 2017 ja tehdään yhteistyössä 100 vuotiaasta Suomesta parempi paikka suomalaisille elää ja yrittää, kuten Tasavallan Presidentti totesi: " Sinulla menee hyvin - kun kaikilla menee hvin" Nyt liian monella Suomessa menee huonosti. Teillä on keinot puuttua.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kiitos, että vastaatte ja otatte kantaa. Ensimmäinen ministeri, joka uskaltaa näiden 25-vuoden aikana edes kirjoittaa jotain.

Edeltäjänne Hannele Pokka, uskalsi sanoa YLEn toimittajalle Tenho Tornbergille vasta kameran ollessa sammutettuna meidän, Katinkulta tapauksesta, "Oikeusmurhahan se oli", tutustuttuaan Katinkullan aineistoon huolella. Mitään ei tehty, annettiin vääryyden vain tapahtua, ja Suomen historian yhden suurimmista ryöstöistä onnistua.

Teillä näyttäisi olevan rohkeutta, jossa ei ole mitään tekemistä populismin kanssa, vaan kyse on oikeudenukaisuudesta ja valtion edusta sekä Suomen tulevaisuudesta.

Mielläni toimittaisin Teiille KRP:n rikotutkijoiden laatiman tutkinta-aineiston, jossa rikoskomisariot toteavat, että on syytä epäillä rikosta ja suosittelevat syytteiden nostamista, mutta syyttäjä totesi lyhyen ajan sisällää, että syytteitä ei nosteta? KRP teki töitä vuoden ja huolella. Kun teillä olisi edes yksi puolueeton ja riippumaton rikosoikeuden professori tai syyttäjä tiedossanne?

Rikostutkinnasta selviäisi kaikki ne rikolliset tavat ja henkilöt, kuinka meidät ja toiset yrittjät voitin lakien vastaisesti ryöstää ja ryötetään tänäkin päivänä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Lisätään tähän vielä moraalittomat asianajajat, joiden pääteema on pitkittää asioita vain omaksi taloudelliseksi edukseen. Lopputulos ei aikuisten oikeasti kiinnosta, kunhan maksut tulevat ajallaan. Muutamaan täyteen paskaan olen itsekin elämäni aikana törmännyt, valitettavasti. Noita tahoja suojaa myös hyvä veli-verkosto.

Pekka Iiskonmaki

Kun ei ole yrittäjiä, niin ei tarvita tutkijoita. Innovaatiot ei siis ala kukkia Suomessa ja hyvä niin, että rekyyli iskee.

Suomesta tutkijoita lähtee nyt kaikilta aloilta – kokonaisia tutkimusryhmiä muuttaa ulkomaille.

Lähtijöissä on paljon biotieteilijöitä, psykologeja ja tilastotieteilijöitä.

Erityisesti biotieteen tutkimusryhmiä on lähtenyt ulkomaille saadakseen rahoitusta.

Enemmän kaupallista tutkimusta tekevät on jo muuttaneet aiemmin.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

...yrittäjät muuttavat Viroon ja etelään, koska Suomen oikeusturva investoivalle yrittäjälle on puhdas NOLLA! Kaikki, Mitä edellä totesit pitää paikkansa - aivovienti lähtee vie Suomesta huippuosaajat - herätys hallitus - marssijärjestys pitää muuttua ja todella nopeasti.

Pekka Iiskonmaki

#21
''Ellei tähän kieroutuneisuuteen puututa välittömästi, meillä on kohta käsissä jopa suurempi loppulasku kuin 90-luvun lamasta.''

Kyllä se muhii vielä muutaman vuoden. Suomessa on valmiiksi kymmeniätuhansia nuoria miehiä ilman mitään tulevaisuuskuvaa.

Syntyvyys on romahtanut. Kaikki merkit on jo ilmassa, että jossain vaiheessa rysähtää.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Onko tämä mahdollinen syy siihen, kun tähän maahan ei saada millään perustettua perustuslakituomioistuinta. Timo Soini on kannattanut sen perustamista, mutta muissa hallituspuolueissa ollaan oltu asiasta hiljaa.
Ihmettelen sitä, että meillä on pienenä kansana varaa heittää ihmisiä näin ulos yhteiskunnasta. Pitkän päälle ja isossa kuvassa se voi olla vaaraksi jopa maamme itsenäisyydelle tulevaisuudessa.

Domino-efekti:

Moraalin vararikko - yhteiskuntarauhan vararikko - itsenäisyyden vararikko.

Pekka Iiskonmaki

#30
Jukka Mikkolalta loistava kommentti. Kiitos!

''Moraalin vararikko - yhteiskuntarauhan vararikko - itsenäisyyden vararikko.''

Suomi on nyt hyvää vauhtia tulossa tuohon keskimmäiseen vararikkoon ja vauhti kiihtyy.

Kärki on saavuttanut jo viimeisenkin vararikon

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Niin kauan, kuin meillä on näitä "Annika Lapinteitä" tässä maassa ei muutu mikään. Selvät dokumentit nenän edessä, mutta "eihän tässä mitään uutta ole". Ilmeisesti on ymmärrettävä niin, että hän tietää puoluekaveri Suvi Anne Siimeksen tekemän kuprun suomalaisille yrittäjille ja sen takia ei edes 2016 puutu yrittäjien ja kansalaisten ryöstöihin. Tietää helkkarin hyvin perustuslainvastaisen toiminnan, mutta eivät puutu millään lailla.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Tuohan kuulostaa ihan siltä oikeusvaltiolta jossa asumme. Asuuko Maunon perintö maassamme?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #49

Viel' elää kauan meil Maunon työt ja Annikan punainen varjo.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ulosotossa ja vuosien velkavankeudessa oleville jää suojaosuus. Voi muuttaa pois maasta, tai tehdä pimeitä töitä. Pimeiden töiden tekeminen on moraalisesti hyväksyttävä vaihtoehto velkavankeudessa oleville.

Saa kaikki tuet ja vielä lyhytaikaisista töistä rahaa puhtaana käteen. Jos jää kiinni, saa kuitenkin toimeentuloten Kelasta. Asumistuki tulee. Ei pimeät tulot näy missään.

Varmasti moni näin tekeekin. Ei kaikki jää surkuttelemaan tilannetta. Pimeän palkanmaksajan luotettavuutta kannustaa se, kun voi jäädä itse kiinni pimeästä työstä, jos ei maksa palkkaa. Tuleekin verotarkastus.

Hämärähommat ovat oma luku sinänsä, niissä on työhön nähden kovat tulot. Haluaako yhteiskunta näitä? Ilmeisesti haluaa, kun ei hoida asioita kuntoon.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Muistan erään tositarinan 90-luvun lama-ajalta. TV:ssä haastateltiin nuorta naista jolle pankinjohtaja teki pahan "kuprun". Edessä oli tie kohti velkavankeutta. Myöhemmin toimittaja palasi naisen kohtaloon ja selvitti miten oli käynyt.

Naisen veli oli käynyt pankinjohtajan kotona kylässä ja "neuvotellut" siskolleen ulospääsyn vaikeasta tilanteesta.

Arvostan korkealle veljen toimintaa ja huolehtimista. Pankinjohtaja oli lain suojassa, mutta se ei kovin pitkälle ulotu. Se harha näillä yhteiskunnan kaapin päällä keikkujilla on.

Itse toimisin samoin. Ei kannata jäädä avuttomana ihmettelemään.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Tiedän myös kaverin, joka lupasi pankinjohtajalleen haulikosta löytyvän patruunan molemmille osapuolille, mikäli hänen lainansa perusteettomasti irtisanotaan.

Sopu löytyi ja laina maksettiin.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Niin, tämä oikeusvaltio on myös vaihtoehto. Uskon, että yhä useammat vannovat tämän nimeen. Tätäkö meidän päättäjät haluavat?

Pekka Iiskonmaki

Lapissa kaikki on toisin. Siellä on yleisin toteamus: ''Käythä sie marjas joskus''

Käyttäjän MaireMikkola kuva
Maire Mikkola

Tiedän tapauksia jossa nämä 90 luvun laman ryöstämiksi ajautuneet ihmiset ,päätyivät oman käden kautta , mulla alle , hei eivät enään täällä kirjoittele , eikä heitä ole tilastoitu , paperit pyörii varmasti vieläkin jossain koneistossa.koko ulosottololaki on vanhentunut, mitään ei silti tehdä tämän asian eteen ,hengen riistämisestä saa pienemmän tuomion kuin velasta.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Oman käden kautta 90-luvun takia lähti 14 500 Stakesin mukaan ja Suomen Mielenterveysseuran mukaan 11500 - oli kumpi vaan , jokainen kuolema on liikaa ja maksaa 1,9 miljoonaa/ henkilö

Käyttäjän MaireMikkola kuva
Maire Mikkola

Kiitos infosta,oikeaa lukua ei kai tiedä kukaan, samaa mieltä yksikin on liikaa, ollut ja on .

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Liberaalipuolue on käsittääkseni ainoa puolue, jonka puolueohjelma ottaa kantaa tähän ongelmaan:

"Konkurssilainsäädäntöä tulee kehittää. Velallinen ja velkoja on asetettava riskin suhteen tasavertaiseen asemaan. Velallisen velkakierre on voitava katkaista henkilökohtaisella konkurssilla."

Lähde: https://liberaalipuolue.fi/puolueohjelma/

Muiden puolueiden edustajat korjatkoon jos olen väärässä.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Tässä maassa ei ole mitään järkeä investoida, ennen kuin yrittäjän omaisuus turvataan. Menkää Viroon tai länteen - älkää jääkö Suomeen - sanovat suomalaiset proffat, Herätkää nyt hallituksen ministerit vihdoinkin! Näin ei voida jatkaa!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tähän sopii hyvin kokeneen vanhan projektipäällikön sanonta, kun projektiryhmä oli kuin maansa myynyt projektin joutuessa pahoihin ongelmiin: "Tämä projekti päättyy tavalla tai toisella".

Niin käy valtiontaloudessakin. Korjaus tulee vääjäämättä. Sitä ei voi kukaan estää. Yrittäjyydestä tulee kannattavaa ja joustavuus lisääntyy. Se on ajan kysymys. Sitä ei voi mikään hallitus estää. Lopulta se on IMF tms, joka "auttaa" sen joustavuuden ja yrittelijäisyyden löytämisessä.

Pekka Iiskonmaki

#74
Kun velkapiikki on tarpeeksi pitkä, niin velkojat tulevat apuun.

Aletaan purkaa eläkerahastoja ja niillä lyhennetään velkaa ainakin vuosikymmen.

Sitten saattaa yrittäjyys orastaa, jos maasta vielä löytyy ostovoimaa.

Jo nyt ostovoima on melkoisen heikkoa, koska kaupat laittavat porukkaa pihalle tai lopettavat.

Kuitenkin vuosi 2017 on suomalaisille parempi kuin vuosi 2018.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä ja edelleen ajankohtainen puheenvuoro.

Olen kiinnostunut kuulemaan, mikä on Sipilän kanta tähän blogistin esilletuomaan, jo historialliseksi muodostuneeseen vääryyteen ? Entäpä kuka Kokoomuksen puolelta vaivautuu kommentoimaan ?

Käyttäjän MattiHaverinen kuva
Matti Haverinen

Olen taipuvainen uskomaan keskustelun perusteella, että ministeri Lindström on nyt viimeistään sisäistänyt tämän valtavan ongelman ja laittaa ministeriönsä hoitamaan asiaa oikeasti.

Kun tässä viitattiin muihinkin puolueisiin taustatuen saamiseksi, niin heitänpä tässä haasteen kahdelle kokoomuksen vaikuttajalle, joita arvostan: Eero Lehti ja Hjallis Harkimo.

Te ymmärrätte mistä puhumme.
Joten antaisitteko Jari Lindströmille hiukan taustatukea tämän ketjun välityksellä ja suoraan. Tämä saneeraus on todella kiireellinen!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Aiaijai! taisi osua SDP:n salaustyöryhmään, sillä tämän blogini jälkeen tietoturvaohjelmani ilmoitti, että em. puolueen puoluetoimistosta oli tullut tietoturvahyökkäys koneelleni.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Taitaa sielläkin olla tumpeloita, kun oikein noin ilmoittavat läsnäolostaan.

Käyttäjän MattiHaverinen kuva
Matti Haverinen

"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa".
Tämä juna ei laittomilla tietoturvahyökkäyksillä enää pysähdy...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos 5% ulosotossa olevista vaivautuisi eduskuntatalon eteen mielenosoitukseen se olisi 25 000 ihmistä ja se on paljon se. Ulosotossa on noin 500 000 ihmistä.

Jos ulosotossa olevista esim 2.5% liittyisi Kokoomuksen jäseniksi saisivat muutettua nopeasti Kokoomuksen politiikkaa.

Oman kurjuudensa eteen on paljon tehtävissä jos sen tekee yhdessä.

5000 ihmistä muuttaa minkä tahansa puolueen politiikkaa jos liittyvät jäseniksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Itseasiassa ylivelkaisten suurin ongelma on suomalaisille tyypillinen kyvyttömyys yhdessä asioiden hoitamiseen. Eikä se edes vaadi paljoa vapaa-ajasta. Jos ihmiset tekevät esim. Joka kuukausi 2-4 tuntia yhdessä tärkeän asian eteen, saavat paljon aikaiseksi, jos on esim. 5000 ihmistä tekemässä.

Olen itse ollut aikanaan vuosia mukana poliittisessa järjestötyössä. Se vei noin 2 tuntia kuukaudessa ja satunnaisesti joskus hieman enemmän.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Velallisten tuki ei ole kyvytön ryhmä

Käyttäjän JariNiskanen kuva
Jari Niskanen

Todella hyvä idea tuo puolueeseen liittyminen ja vaikuttaminen sisältäpäin. Entäpä jos Velallisten Tuki ry mobilisoisi JOKAISEEN poliittiseen puolueeseen tuon 25 000 uutta jäsentä? Jokaisella liittyjällä olisi vai yksi ajettava asiakokonaisuus - Velallisten Tuki ry:n ajamat asiat. Jo alkaisi liikettä syntyä!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

5000 ihmisen porukka vaihtaa missä tahansa puolueessa koko johdon kerralla puoluekokouksessa. Se on valtava voima, jos sellaisen saa kerättyä.

Ihmiset luulevat, että tarvitaan paljon ääniä. Se pätee eduskuntavaaleissa, mutta ei puolueissa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Onko EU:sta mitään apua? Suomi töpeksii nyt pahemman kerran. Kansa on ajettu ahtaalle ja eliitti juhlii!

Onhan tuo korruptoitunut valtaeliitti ollut tiedossa jo pitkään, eikä täällä tuomioita jaeta kuin tavalliselle tien tallaajalle, jolla ei ole minkäänlaista oikeusturvaa.

Järkyttävintä on suomalainen perintä- ja ulosottolainsäädäntö, joka tuhoaa ihmisoikeuksia ja kaataa hyvää työväkeä kuin rutto.

Pahinta on Suomen 100 -vuotisen historian taipaleen päässä vallitseva jyrkkä polarisaatio. Meidän, täällä kirjoittavien huoli yhteisestä hyvän toteutumisesta on kuin hyttysten kiusallinen ininä vallan huipulle päässeiden korvissa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Suomi oli ymmärtääkseni ennen aika pankkivaltainen maa, "pankkikratia". Nokiankin hallituksessa oli liuta pankkiireja, joista silloinen pääjohtaja halusi eroon. No, ei ole pankkiiriarmeijaa enää siellä.

Yhteiskunnan muutos on kuitenkin vielä kesken. Pankkien ja perintäyhtiöiden valtaa pitää nakertaa tasapuoliseen tilaan. Tässä Suomi on jonkinlainen outo Neuvostoliiton henkinen ottopoika.

Suomi tarvitsee yrittäjyyttä nyt enemmän kuin koskaan ja epätasapuolinen lainsäädäntö jarruttaa, kun pelätään loppuiän kestävää velkahelvettiä ja epäreilua kohtelua. Tilanne ei ole missään suhteessa ja on esimerkki siitä, ettei sitä ole tarkasteltu systemaattisesti ja ammattimaisesti.

Jos toiselle antaa, toiselta ottaa. Kun pankkeja ja perintää suositaan sekä oikeus on korruptoitu, ihmiset reagoivat välttämällä velkaa ja siinä samalla yrittäjyyttä. Nyt on sukupolvi mennyt ysärilamasta ja moni ottaa isoja asuntolainoja. Kuplan puhjettua alkaa taas haaskalintujen onnenpäivät.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Vakavaa asia, mutta sopinee pieni kevennys aiheeseen liittyen. Tämä on tositarina. Eräällä paikkakunnalla oli eräs isäntämies, jolla oli paljon velkoja, ja ne vielä huonolla hoidolla.
Nimismies meni taas kerran lainanperintäasioissa isännän pakeille. Isäntä oli sika-aitausta korjailemassa.
Nimismies patisteli, että pitäisi löytyä rahaa. Isäntä sanoi, ettei ole nyt rahaa. Nimismies totesi, että onhan teillä tuo sika, johon isäntä totesi, että ei sitä ole silläkään rahaa.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Näistä tapauksista on leikki kaukana.

2016 pankki hakee erään nuoren miehen yrityksen konkurssiin. Samaan aikaan se nostaa kanteen, jossa vaaditaan Ville Velallinen maksamaan 150 000 euroa sekä omaisuudellaan että henkilökohtaisesti. Tämän lisäksi myös isä on haastettuna. Missä vaiheessa meillä on tällainen järjestelmä tullut, että velka pitää kolmeen kertaan maksaa?

Kun kysytään perintätoimistolta tilitystä yhden ja saman 90-luvun velan osalta, jossa on 3 takaajaa ja yksi velallinen, perintätoimisto ilmoittaa "emme me sellaista pystytä tekemään". Yksi takaaja pyysi tätä kansainväliseltä perintätoimistolta, koska hän oli maksanut takaajana itsensä kipeäksi 21 vuoden aikana. Hänen oikeusturvansa kannalta hän tarvitsee nuo tiedot, koska hänellä on regressioikeus muihin nähden, mutta hän ei saa niitä. Tämä kansainvälinen laittomasta perintätoimesta Yhdysvalloissa sakkoihin tuomittu yritys ilmoittaa takaajalle, että jatka poika maksamista.....ko. takaaja on Suvi Anne Siimeksen ja Lipposen uhreja....ensin velkajärjestely 2001, lisäsuoritusvelvollisuus 2006 ja lisäsuorituksen lisäsuoritusvelvollisuus 2008....nyt ko yhtiö sanoo taas "hakeudu velkajärjestelyyn!!!" Oikeusministeriössä täytyy järjestää siivoustalkoot, jos tällaista perintäyhtiötä ei saada suitsittua kuriin eli heittää jokainen virkamies työttömyyskortistoon, joka näitä suojelee.

Länsi Suomessa on Osuuspankki, jonka mielestä 1,5 miljoonan markan velasta 5,5, miljoonan suorituksilla on vielä 10 miljoonaa markkaa maksettavaa (eli 1,6 miljoonaa euroa). Taas kyse siitä, että yrittäjän mm. pääomaisuuden myynnistä saatua miljoonapottia ei käytetä velkaan, vaan pankin omaan taskuun. Onko kukaan kuullut "Törkeä kavallus" -sanaa? Mitä sen pitäisi merkitä? Nämä pankinjohtajat kuuluvat tuomioille.

Miten on mahdollista, että matkailuyrittäjän miljoonaomaisuus kaapataan törkeään alihintaan Lammin OP:n toimesta? Koko laiton konkurssimenettely lähti liikkeelle kaivolaskusta 10 000 euroa, koska yrittäjä riitautti laskun. Kaivosta ei tullut kaivoa - vaan vesi oli juomavedeksi kelpaamatonta. Tätä juuri tarkoitan, kun sanon, että yrittäjällä ei ole oikeusturvaa. Tämä rouva sai KKO 18.5.2016 päätöksen, että omaisuuden pakkohuutokauppa oli alihintainen, mutta edelleenkään hän ei saa oikeutta, koska Itä Suomen Käräjäoikeudessa on ilmeisesti jätetty lukematta koko KKO:n päätös joka palautetti asian uudelleen käsittelyyn ja edellytti toisenlaista ratkaisua. Meillä voi hyvin lopettaa oikeusasiamiehen, oikeuskanslerin ja konkurssiasiamihentoimistot, koska ne eivät ole hoitaneet virkavastuullaan olevia asioita sitten 1992 - eivätkä hoida vieläkään.

Samaan nippuun voi työttömiksi ohjata Finanssivalvonnan porukan. Jos pankki toimii Suomen lain vastaisesti, ei yrittäjän tai takaajan ainakaan tuon viraston puoleen kannata kääntyä, sillä selvästä luottolaitoslain rikkomisesta huolimatta, tuo laitos ilmoittaa; "Emme puutu tähän". Pankki pitää hallussaan takaajan koko palkkasaatavaa, vaikka hovi on määrännyt heidät sen maksamaan. Kuittausta ei saa palkan ollessa kyseessä tehdä muuhun, kuin ulosottokelpoiseen osaan eli 1/3 osaan. Oikeutta et saa, viranomaiset eivät puutu ja oikeusministeri toteaa, ettei voi mitään, kun muut ministerit eivät suostu korjaamaan tilannetta. Tuon laittomasti/ rikollisesti toimivan pankin hallintoelimessä istuu yksi keskustavaikuttaja - kansanedustaja. Nimi tulee seuraavaan blokiin, jos ei tätä Länsi Suomessa toimivaa OP:tä saada kuriin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Finanssivalvonnasta on tullut vähän semmoinen vitsi. Nehän rikkoo lakia esimerkiksi liikennevakuutuskeskuksen vakuuttamattomien autojen virhemaksusummissa.

Ja sitten taitaa olla sama taho joka päättänyt sen, että asiasta valittaminen maksaa enemmän kuin se maksu itsessään joten tämä ei nyt ihan kuullosta oikeusvaltiolta vaan siltä, että virkamiehillä on omat lainvastaiset verotusoikeudet.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Tässä Velallisten Tuki vertaistukiryhmän Facebookiin perustaneen Pekka Niemelän komentti ryhmässä. Tiukkaa asiaa ja todellakin nyt on oikeusministeriön puuttuttava hallinon alaansa kuuluvaan velanperintäjärjestelmään ,joka tuhoaa kokonaisia perheitä ja ryöstää yhä uusia uhreja. Tämä tilanne on saanut lainvastaisena jatkua 25 vuotta.

Pekka Niemela: Timo Isoraari: "Ei tämä ole menossa parempaan suuntaan, vaan paljon pahempaan. Laillistettu ryöstäminen ilman oikeuden päätöstä on viety aivan uusiin ulottuvuuksiin. Ainoat syyt, miksi emme kuule tästä enempää, ovat velallisen häpeä ja varattomuus hakea itselleen oikeutta. Kynnystä nostaa myös se, että laki (eri asia kuin oikeus) on lähtökohtaisesti perijän puolella.

Otetaan muutama esimerkki.

1. Niin yksityiset kuin julkiset yhteisöt ovat siirtyneet automatisoituihin laskutusjärjestelmiin, jotka eivät tunne minkäänlaista joustoa eräpäivissä. Samoin erääntyneet laskut myydään välittömästi perintäyhtiöille, jotka lisäävät todella rasvaisen osuuden velan päälle. Maksuaikaa on kyllä neuvoteltavissa, mutta järkyttävällä korolla. Perintä onkin tämän hetken tuottavin bisnes.

2. Mikäli perintäyhtiön tai valtion viranomaistahon kanssa ei päästä sopuun, siirretään velka ulosottoon ja lähtökohtaisesti asiakas on aina väärässä. Palkoista tai sosiaalietuuksista viedään päältä automaattisesti niin suuri osuus, että pääsääntöisesti velalliselle jää käteen suojaosuus, joka vastaa Kelan minimipäivärahaa, eli käteen jää alle 700 euroa kuukaudessa. Kun käytännössä velallisella on aina myös muita velkojia ja laskuttajia, on aivan selvää, ettei tuolla summalla selviä elinkustannuksistaan mitenkään ja kierre on valmis. Maksuhäiriötilastot ovatkin karmeaa luettavaa.

3. Tietooni on tullut, että taannoinen lakiuudistus, missä auton myyjän vastuulla ei ole ilmoittaa omistajan vaihdoksesta, vaan ostajalla, on poikinut tuhansittain ulosottoja vanhalle omistajalle. Rekisteri-ilmoitusta ei voi tehdä takautuvasti, vaan myyjän verovelvollisuus lakkaa vasta ilmoitusta seuraavana päivänä. Vastuuton uusi omistaja voi siis ajella huoletta siihen saakka, kunnes virkavalta vie kilvet, mutta sekään ei pysäytä vanhan omistajan verovelvollisuutta, ei edes auton romuttaminen, jos ilmoitusta ei ole tehty. Kaiken kruunuksi Trafi on todistettavasti ohjeistanut ulosottoa, ettei se ryhdy ulosmittaamaan veron kohteena olevaa autoromua (yleensä ne ovat juuri niitä). Näin pihteihin saatu velallinen itkee ja maksaa, kunnes suostuu ilmiantamaan itsensä teosta, johon ei ole syyllistynyt.

4. Tietosuoja. Sen nojalla on syntynyt tilanne, missä varsinkin uudistuneita järjestelmiä ja tietotekniikkaa ymmärtämättömiä vanhuksia vedätetään todella raskaasti, eikä kukaan voi hoitaa tilannettä heidän puolestaan ilman valtakirjaa. Olen joutunut useamman kerran tilanteeseen, missä velkoja tai perintäyhtiö kieltäytyy keskustelemasta kanssani, vaikka istun velallisen kanssa samassa huoneessa. Suullinen valtuutus ei riitä, vaan tarvitaan kirjallinen. Kun sellainen on sitten toimitettu, jatkavat velkojat edelleen valtuuttajan pommittamista, kunnes tämä luovuttaa tai hankkii juridista apua. Samaiset vanhukset ovat vielä tottuneet kulttuuriin, missä kaikki laskut maksettiin nitisemättä, olivat ne aiheellisia tai ei. Epäonnistumisen häpeä estää usein hankkimasta apua, eikä monella edes löydy auttajaa. Siksi vanhusten osuus maksuhäiriömerkinnöissä on kasvanut eniten.

Näitä kaikkia yhdistää vielä se, että perittävä summa saattaa olla lopulta moninkertainen alkuperäiseen laskuun nähden ja korjaaminen todella vaivalloista, ellei mahdotonta. Olemme esim. yrittäneet lähes kolme kuukautta saada oikaisua aivan järjettömään sähkölaskuun, joka kilahti vanhukselle sähkömittarin rikkoutumisen vuoksi. Tapahtuma on todennettu mittarin virallisella tarkastuksella. Tällä hetkellä perintä on keskeytetty, mutta vanha ihminen ei pääse stressistään eroon millään, kun automaattiset järjestelmät muistuttavat edelleen aiheettomasta laskusta viikon parin välein.

Ellei tähän kieroutuneisuuteen puututa välittömästi, meillä on kohta käsissä jopa suurempi loppulasku kuin 90-luvun lamasta. Se ei ole mikään ihme, että olemme olleet de facto lamassa vuodesta 2009 lähtien. Osaa tämä on koskenut jo paljon pidempään. Ilman Nokiaa emme olisi päässeet vieläkään irti edes 90-luvun lamasta.

Saatanallista vastuunpakoilua koko touhu! Näyttää vielä ikävästi siltä, ettei oikeusministeri ole tehtäviensä tasalla, vaikka onkin muuten mukava mies. Se nyt ei vain riitä."

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

1. "Niin yksityiset kuin julkiset yhteisöt ovat siirtyneet automatisoituihin laskutusjärjestelmiin, jotka eivät tunne minkäänlaista joustoa eräpäivissä. Samoin erääntyneet laskut myydään välittömästi perintäyhtiöille, jotka lisäävät todella rasvaisen osuuden velan päälle."

Yrityksille pitäisi saada vastaavat pykälät perintäkuluille kuin yksityisille, ja toisekseen jos yksityishenkilö on maksukyvyttömässä tilassa niin kaikki kulut ja korot pois, että maksaisi vaan sitä todellista velkaa.

Tämä maa ei hyödy siitä mitenkään, että ihmisen elämä tuhotaan niin että se ei voi itse enää vaurastua tai päästä elämässä eteenpäin. Velat pitää maksaa pois niin pitkälle kuin mahdollista mutta se pitäisi jossain kohtaa nollata että ihminen voi jatkaa elämäänsä.

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan."

Huonon hallinnon oikaisua karttaakseen julkisen vallan edustajat temppuilevat siten, etteivät kansalaiset pystyisi osoittamaan millä osuudella mikäkin hallinnon elin on osallistunut huonon hallinnon tuottamiseen ja/tai sitä ylläpitää.

Julkisen vallan edustajien olisi tullut vastuunpakoilun sijasta omavalvontana selvittää mitkä sen asianosaisena olleista elimistä ovat enemmän ja vähemmän epäonnistunut tuottamaan hyvää hallintoa ko. asiassa.

Tärkeintä olisi siis oikaista asiat vitkastelematta ja tuottaa kansalaisiin jatkossa parempaa hallintoa. Ikäv todeta, mutta tämä ei kiinnosta julkisen vallan edustajiamme, vaan he haluttomuudellaan osoittavat vaativansa EU komission puuttumista asioihinsa jotka voisivat itseoikaista. Tuo linja onkin juuri yhteneväinne yllämainittuun temppuiluun.

Suomen hallinto on myöntänyt valitun linjauksensa vuoksi alan kansalaisjärjestöille yleisen vetoamismahdollisuuden EU komissioon, ei ainoastaan vitkasteluksi, että kerkeävät kähmimään poliittisrakenteellisella korruptiollaan pidemmän ajan, vaan myös itsekriminointisuojakseen.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Mitä pitää tehdä Oikeusministeriössä ja todella pikaisesti, ennen kuin tilanne ryöstäytyy meidänkin maltillisen ryhmän käsistä. Jos vielä pitkitetään vääristyneeseen velanperintään puuttumista - seuraukset voivat olla todella pahat - silloin ei ole kellään hyvä olla:

1. 90-luvun velkojen perintä lopetettava heti

2. Uhreille järjestettävä puolueeton tutkintakomissio, joka alkaa järjestään tutkia ja purkaa vääriä tuomioita ja määrätä korvauksia. Mukana on mm. tapauksia, jossa valuuttavelkaa ei ollut, mutta sillä vedettiin miljoonayritys nurin ja omistajien omaisuus kavallettiin pankin omaisuudeksi. Tämä tapaus päätyy Oikeusministeri Lindströmin pöydälle ja asianomistaja vaatii valtionkonttorilta huomattavaa vahingonkorvausta, sillä nyt on riidattomasti näytetty toteen, että yrityksellä oli vain markkaluotto. Ehkä sen laskun jälkeen aletaan ymmärtämään, että anteeksipyynnöt eivät oikein nyt riitä - vaan laittomaan pankkitoimintaan on puututtava - se on myös Valtion oma etu, koska laiton luottotappioiden käyttäminen verovähennyksiin on maan tapa tällä pankilla.

3. Arsenal uhrien velanperintä lopetettava välittömästi ja sama em. tutkinta jokaiseen tapaukseen ja korvaukset uhreille. Nämä uhrit myytiin laittomasti toimivalle taholle velkaorjiksi - joka muuten on kielletty kaikkialla muualla, mutta Suomessa velkaorjuuttaminen on maan tapa.

4. Veroparatiiseissa kotipaikkaansa pitävät perintäyhtiöt vievät suomalaista rahaa mm. julkisoikeudellisten saataavien yhteyteen -ilman oikeuden päätöstä - liitettyjen huikeiden perintäkulujen kautta. Miten tämä on voitus sallia? Kyllä on täytynyt virkamiehillä olla kosteaa voitelua.....Perintäyhtiöt ja ulosotto ovat kaksi kiireellisintä asiaa, jotka on otettava suurennuslasin alle. Laiton perintä on saatava kuriin ja Oikeusministeriössä on siihen keinot!

5. PK-yrittäjän oikeusturva on palautettava ja kriminalisoitava velkojan laittomat toimet, kuten ne olivat laissa aiemmin eli velkojan epärehellisyys ja velkojan rikokset. PK- yrittäjälle on velkatilanteessakin taattava mahdollisuus jatkaa, eikä niin kuin nyt, että kuluihin varatutkin varat voidaan kuitata ulosoton toimesta tai uo. voi ilmoittaa asiakkaalle, että sille ei saa maksaa.

Yrittäjät ovat avainasemassa, jos tämä maa aiotaan todella nostaa suosta.

Kun PS oli oppositiossa - sanoitte, että ette voi vaikuttaa, kun oltiin oppositossa. Nyt olette hallituksessa ja kaiken huipuksi ministeri, ettekä voi muka vaikuttaa omaan hallinnonalaanne???

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

1. "1,5 miljoonan markan riidaton markkavelka vuodelta 1988 ei 5,5 miljoonan markan suorituksilla jätä velkavastuiksi vuonna 2017 yli 10 miljoonaa markkaa eli 1,6 miljoonaa euroa 16% koroilla - vaan kyse on rikollisuudesta!"

Suomessa velkojen pitäisi vanhentua 15v aikana, että kaikki mitä on vuoden 2003 jälkeen peritty ja realisoitu pitäisi maksaa takaisin. Jonkun järkevän koron kanssa toki. Suomessa taidetaan suosia 7-8% korkoa saataville.

2.

Enpä kommentoi

3. "Oletteko tietoisia, että olette valmistelleet lainsäädännön, jossa julkisoikeudellinen lasku, kuten terveyskeskuslasku on suoraan ulosottokelpoinen. Tässä ei ole mitään ongelmaa, mutta juridinen ongelma syntyy siinä vaiheessa, kun perintätyhtiö vie em. laskun ulosottoon, lisäten - ilman oikeudenpäätöstä! -omat kulunsa tuon julkisoikeudellisen laskun päälle. Yleensä nämä perintäyhtiöt ovat kansainvälisiä perintäyhtiöitä, jotka vievät tuon ulosoton kautta saadun "perintäkulu" -osuuden "konserniavustuksena" veroparatiisiin."

Ei tuossa oikein ole ongelmaa sillä jos on talous kuralla ja saa toimeentulotukea, sitä voi viedä tuollaiset laskut sosiaalitoimistoon maksettavaksi.

Ehkä noiden yhteiskunnan tukien käyttöön ja velkojen hoitoon tarvitsisi jotain opetusta. Hommassahan on seuraavat vaihtoehdot ja tässä järjestyksessä:

A) Maksa velat pois likvideistä varoista ja maksetaan kaikki pois erääntymisjärjestyksessä.

B) Realisoi kiinteä omaisuus ja maksa velat pois. Ensiksi maksetaan ulosotosta kaikki pois ja sitten kitkutellaan maksamalla erääntymisjärjestyksessä.

C) Jos ulosotto/velkakierre olisi ilman rahoitusta hoitamista edelleen väistämätön:
-Hae lainaa
-Realisoi kiinteä omaisuus
-Maksa ensiksi omat elämisen kulut 6kk eteenpäin
-Maksa ulosotto tyhjäksi ja kaikki saatavat erääntymisjärjestyksessä.
-Velkajärjestely

D) Kuin vaihtoehto C mutta jos ei ole töitä ja jää tukien varaan niin toimitaan samalla tavoin mutta jätetään verot maksamatta. Verot vanhenee viidessä vuodessa, muut saatavat 15v. Haetaan toimeentulotukea ja maksatetaan kaikki pakolliset laskut siellä sossuluukulla. Rahan ottaminen ulos käteisellä ja jemmaaminen esim. kukkapenkkiin on suotavaa, tehdään pimeätä työtä ja kitkutellaan tapauksesta riippuen 5-15v ja palataan sitten yhteiskuntaan.

Yhteiskuntaan palaaminen voi onnistua sen jälkeen kun verot ovat vanhenneet ja on saanut haalittua semmoisen summan rahaa millä voi kerralla taputella loput saatavat kerralla, tai sitten pitää vaan jatkaa elämistä enemmän tai vähemmän syrjäytyneenä kunnes kaikki velat ovat vanhenneet.

---

Jos tuossa logiikassa miten velka/ulosotto hoidetaan on jokin pielessä niin haluan kuulla vasta-argumenttia koska nähdäkseni suomessa mekanismi on rakennettu näin.

4. "Arvoisa oikeusministeri ja te virkamiehet, miten on mahdollista, että meillä toimii kansainvälisiä perintätoimistoja, jotka perivät "täysin olemattomia" laskuja. Kun Velallisten Tuki ry haluaa selvityksen velan perusteesta, ilmoittaa perintäyhtiö, joka ei pysty selvittämään velan olemassaoloa, että "tässä tapauksessa voimme joustaa ja merkitä saatavan luottotappioksi" !!!!! Anteeksi, mitä? Siis velka, jota ei ole olemassa, merkitään luottotappioksi! Tällaisesta toiminnasat on moni yrittäjä istunut tuomioita."

Perintätoimistolle voi sanoa, että saatava on riitainen jolloin se ei saa lain mukaan jatkaa perintää. Tietyissä tilanteissa kannattaa oikeasti kaivaa sellainen vittupää esiin, että maksaa ne saatavat jotka ovat oikeasti perusteltuja. Jos oikeasti on pykälien vastaista niin toimiva tapa on tehdä järkyttävän paljon ylimääräistä työtä heille ketkä yrittävät periä saatavia ilman perusteita.

5. "Toukola vahvistaa myös, että tuista tilille kertyneet säästöt voi ulosmitata."

Totta. Ensisijaisesti pitäisi päästä ulosotto & toimeentulotuki riesasta eroon mahdollisimman nopeasti koska se estää vaurastumisen.

6.

Enpä kommentoi

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Muutto ulkomaille voi olla myös toimiva ratkaisu, mikäli sellainen järjestely onnistuu ja kiinnostaa. Luottotietomerkinnät eikä ulosotto seuraa perässä, eli täydet kansalaisoikeudet saa hankituksi silläkin tavoin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kuulemma suunnittelevat tähän mekanismeja, että perintä onnistuisi ulkomailla.

Tämä nyt taitaa olla tässä tarkoituskin, että tehdään ihmisistä velallisia ja riippuvaisia rahasta jotta ihmisiä voidaan pompotella.

Samat epelit pyrkivät siksi kieltämään käteisin rahan, asentaa ihmisiin ja kulkuneuvoihin seurantajärjestelmät ja kieltää aseet.

Jonkinlaista velkaorjuus yhdyskuntaa tässä yritetään tehdä joten pakko kai kannustaa ihmisiä tekemään juurikin päinvastoin, eli siirtymään juurikin käteisen rahan käyttöön, hankkiutumalla eroon kaikista veloista, hankkimaan aseen, öljytä ja piilottaa johonkin jemmaan metsään ja kieltäytyä kaikesta kyttäämisestä ja myös kieltäytyä kaikesta mikä velkaannuttaa.

Sen sijaan kaikkiin päättäjiin voisi asentaa korruption ehkäisemiseen perustuen jonkun seurantalaitteen mistä kansalaiset voi seurata missä menee. Se pitää näkyä kenen saunassa niitä asioita nyt sovitaan.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari Vastaus kommenttiin #112

Aivan loistava idea asettaa seurantalaitteiden järkevyys oikeisiin mittasuhteisiin!

Toimituksen poiminnat