hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

Hallitukselta puuttuu talousosaaminen - 90-luvun varjo tuhoaa Suomen talouden

 

Miksi Suomen talous ei nouse?

" Sellainen kansakunta, joka ei tunne ja tunnusta historiansa virheitä ja korjaa niitä - on tuhoon tuomittu", sanoi viisas italiainen 90-vuotias leipuri."

" 90-luvun uhreja kohdeltiin väärin ja heille on korvattava vahingot" totesi Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö tammikuussa 2015 CNN haastattelussa.

" Sinulla menee hyvin, kun kaikilla menee hyvin." totesi 2017 Uuden vuoden puheessaan Tasavallan Presidentti.

Hallituksen ministerit väittävät toinen toisensa jälkeen, että Suomen talous kasvaa ja vienti on alkanut vetämään. EK vedättää, että Suomeen tarvitaan lisää työvoimaa, vaikka samaan aikaan EU:n komission tietokannan mukaan Suomen vaihtosuhde on 15% huonompi kuin 1998!

Taloustieteijät toinen toisensa jälkeen, toteavat, että hallituksemme valehtelee talousluvuista - eipä ihme, kun pääministeri Sipilän korvaan kuiskuttaa E.Aho, jonka hallituksen jäljiltä maksettiin pankkitukea 90- luvulla pankeille, joiden johtajat aiheuttivat Suomen valtiolle ennen näkemättömän pankkikriisin. Toki Aho-Viinanen hallituksen puolustukseksi täytyy todeta, että silloisen presidentti Koiviston harjoittama vahvan markan politiikka johti suoraan pankkikriisiin. Markan lopulta vapauduttua, osa häikäilemättömistä pankinjohtajista näki mahdollisuuden "tienata ilman riskiä" valuutoilla omalle pankilleen tulosta. 

Kun pankkimies Koivisto lopulta tajusi, kuinka konkurssikypsäksi vastuuttomat pankinjohtajat olivat maan ajaneet - hän ei suinkaan laittanut syyllisiä vastuuseen - vaan ohjeisti 6.5.1992 oikeuslaitoksen pelastamaan pankit, jotka näin saivat luvan ryöstää rehelliset yrittäjät. Silloinen hallitus yritti saada pankit kuriin, jotta elinkelpoisia yrityksiä ei kaadeta, tekemällä sopimuksen kaikkien pankkien kanssa 3/1992 - mutta Koiviston ohjeistus teki hallituksen toimet tyhjiksi. Tuhottiin 65000 yrittäjää ja työttömyys hipoi 600 000. Lähes velaton, Kekkosen ajan Suomi, ajautui ylivelkaiseksi rupuvaltioksi. 

Miksi hallituksemme pitää palata 90-luvulle ja korjata pankkikriisin aiheuttamat vahingot palauttamalla uhrien oikeusturva? Vastaus on hyvin yksinkertainen - Suomen talous ei lähde nousuun  ja kansa ei voi hyvin  - ennen kuin koko 90-luvun aiheuttama vääristymä puretaan. 

Miten Suomen talous on vääristynyt 90-luvun jälkeen?

1. mm. osa Osuuspankeista siirsi ovelasti ja laittomasti, pelkän tarjouksen perusteella, oman konttorinsa valuuttavelat -asiakkaansa vastuulle. Tämä tapahtui pääosin asiakkaille, joilla oli markkavelkaa ennen 1990 vuotta. Heille sanottiin, että "vaihdetaan markkavelka valuuttavelkaan". Mitään todellista vaihtoa ei tapahtunut, koska tällainen olisi vaatinut Suomen Pankin luvan velanotolle, jokaisen erän nostolle ja myös takaisin maksulle. Teko oli pankin puolelta erittäin suunnitelmallista ja koski niitä yrittäjiä, joilla oli paljon omaa omaisuutta.

Kun devalvaatio tuli 1991, pankki vaati mm eräältä asiakkaaltaan heti maksuun devalvaatiokorotuksen 260 000 markkaa. Vaikka yritys todettiin elinkelpoiseksi ja sillä oli selvää riihikuivaa 1050 000 markkaa, pankin "devalvaatiosaatavalle"- pankki irtisanoi koko 1 500 000 markan lainan. Tästä alkoi yrittäjän omaisuuden ryöstö -yhteensä 5,5 miljoonaa markkaa! 27 työpaikkaa ja 4,5 miljoonan liikevaihtoa pyörittävä - todistettavasti elinkelpoinen yritys - kaadettiin surutta. Nyt tämä yrittäjä - muutaman muun 25 vuotta taistelleen kanssa, on saanut päätöksen, jossa lainvoimaisesti todetaan yrityksen velan olleen markkavelka. Laittomasti tehty ulosottotoimi teki kaikki päätökset pankin hyväksi - mutta samalla aiheuttaen yrittäjälle miljoonavahingon ja  Suomen valtiolle 1,4 miljoonan euron vahingon ja vain yhdessä tapauksessa - tähän menessä.

Vastaavia tapauksia löytyy useita.

2. Edellä kerrottuja rehellisten yrittäjien ryöstöjä tapahtui siis n 65 000 ja laittomasti toimineet pankinjohtajat pelastettiin, vaikka juuri heidän takiaan Suomen talous syöksyi ennen näkemättömällä tavalla. Edelleen Suomen talous sakkaa 90-luvun seurausten takia.

Mitä tapahtui näille muille uhreille esim SKOP-Säästöpankki asiakkaille? Näyttö on saatu myös aukottomasti siitä, että SKOP määräsi aluesäästöpankit ottamaan valuuttaa niin paljon, kuin vaan pystyvät Suomen Pankin määräyksistä välittämättä, vaikka vakavaraisten asiakkaidensa nimissä. Usein asiakkaille luvattiin provisio luoton järjestämisestä. Kun rahat tulivat Suomeen, ne hävisivät jäljettömiin ja samaan aikaan yrittäjä ajettiin nopeasti vaikeuksiin ja omaisuudet vietiin pilkkahintaan. 

Näin ryöstetyiksi tulleiden yrittäjien ja takaajien velkavankeutta jatkettiin Lipposen johdolla kokoontuneen talousvaliokunnan ja Suvi Anne Siimeksen allekirjoituksella 31.3.2000, kun heidät myytiin velkaorjiksi C&A Finlandille ja Aktiv Hansalle. Kyseiset "ostajat" muuttivat syyskuussa 2008 nimensä Aktiv Kapital Portfolioksi ja Aktiv Kapitaliksi, jotka taas ovat Pra Group aputoiminimiä. 

Velallisten Tuki ryhmän tutkijat ovat törmänneet tapauksiin, joissa jokainen em. yrityksistä on käyttänyt velkomuksen perusteena yhden ja saman 90-luvun uhrin "velkaa" eli saman yrityksen sisällä harjoitetaan "kierrätystoimintaa", joissa jokaisen aputoiminimen kautta voidaan hyötyä valtion verotuksessa miljoonia, kierrättämällä olemattomia luottotappioita. 

Pyydettäessä tilitystä asiakkaan/ asiakkaiden suorituksista, niitä ei saada, vaan selitys kuuluu, että heillä ei ole velkakirjoja, eikä tietoa, mitä muut velasta vastuussa olevat maksaneet 90-luvulta lähtien. Tämä selvitys on kuitenkin pakko tehdä. 

3. KOP/ SYP ja STS velat siirrettiin perintäyhtiöille, jotka edelleen 2017 perivät velkaa, ilman tilitystä tai ilman velkakirjoja. Perintäyhtiöt ovat laajentaneen käytännön jopa niin pitkälle, että nyt perintään olemattomia tai vanhentuneita laskuja - ilman todisteita tilauksista, alkuperäisiä laskuista ja niitä pyritään pelkillä väitteillä saamaan tuomioille käräjäoikeuksissa. 

Miltä Sinusta -hyvä ministeri- tuntuisi, jos lähettäisimme pelkällä väitteellä listan veloista, joista olet velkaa 90-luvulta? Pelkkästään pari -kolme A 4 liuskaa täynnä väitettyjä velkoja, joista ei ole mitään todisteita. 

Tällä tavalla pidetään ihmisiä ulkopuolella yhteiskunnan - ihmisiä jotka osaisivat työllistää muitakin, kuin itsensä.

Yhteiskunnan syöpäkasvain, joka on kitkettävä pois tämän hallituksen aikana

Osalla pankeista ja suurimmalle osalle perintäyhtiöistä on tärkeää lobata sekä Teitä ministerit, että erityisesti ministeriöiden virkamiehiä ja tietenkin kaikkia Teitä - hyvä kansanedustajat. 

Teitä kaikkia vedätetään, koska perintäyhtiöt ja nämä tietyt pankit haluavat saada lisää rahaa Suomen valtiolta ja kansalta - piikki on edelleen auki.

Luottotappioiden ja niiden korkojen vähennysoikeus tarjoaa valtavan tulospotentiaalin, joka voidaan siirtää konserniavustuksina veroparatiiseihin. Luottotappio saadaan - laittomasti -syntymään monella tavalla. Yksi suurimmista on alihintaiset kaupat, joita ulosottomiehet nuijivat täysin laista välittämättä. Jos omaisuus on riittänyt velkaa otettaessa pantiksi, on pantinhaltijalla myös velvollisuus säilyttää pantin arvo. Jos velkoja sallii alihintaisen pakkohuutokaupan, se olkoon hänen vahingonsa  - ei asiakkaan. Monesti tämä omaisuus on arvoltaan huomattavasti velkasummaa suurempi todellisuudessa. 

Ilman alkuperäistä velkakirjaa, tilauskaavaketta tai laskua sekä velan alusta alkaen tehtyä selvitystä asiakkaan ja muiden osallisten suorituksista - ei ole velkaakaan, vaan kyse on petoksesta/ kavalluksesta.

Kuntien ja kaupunkien kautta valuu ylisuurien perintäkulujen myötä samoin rahaa veroparatiiseihin - meidän yhteistä rahaa. Julkisiin maksuihin liittyvät perintäkulut on mahdollista suoraan laittaa ulosmittaukseen, mikä taas on ristiriidassa kuluttaja-asiamiehen kannanoton kanssa. 

Hyvä kuntavaaliehdokas - oletko valmis esittämään valtuustoaloitteen, jossa kaupunkisi tai kuntasi velvoitetaan etsimään kotimaisen (myös omistustaustaltaan) perintätoimiston velkomaan mahdollisia kunnan saatavia?

Oikeusministeriö on asettanut ulosoton kannustinloukkujen purkamiseksi työryhmän. Osa työryhmän jäsenistä eivät ole valmiita purkamaan alihintaisia kauppoja koskevaa käytäntöä - vaikka se on selkeästi myös KKO ennakkopäätösten vastainen että lainvastainen.  Tästä koko valtion vahingoksi tapahtuvasta järjettömyydestä maksetaan vielä kaiken lisäksi "tulospalkkaa" ulosotolle, vaikka se tuottaa miljarditappiot Suomen valtiolle. 

Ministeri Lindström, Te johdatte oikeusministeriötä.

Suomi on Pohjolan "Hölmöläisten maa", jossa hallitukset toisensa jälkeen kaivavat omaa talouden hautaansa, unohtamalla, että valtion hyvinvointi on yhtä kuin koko kansan hyvinvointi. Heikoimpia meillä on jo yli miljoona ja sitä ei Suomen talous tule kestämään.

Olisiko aika vaihtaa hallitus talousoppineiden virkamieshallitukseen?

 

Velallisten Tuki ry 

Hilkka Laikko, vpj ja tiedottaja

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Kyllä talousosaamista riittää, sitä vain käytetään ihan eri tavoitteisiin kuin kansalaiset haluaisivat.

Suunniteltuja juttuja, kuten ilmeisesti koko lamakin lopulta.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

"Hyvä kuntavaaliehdokas - oletko valmis esittämään valtuustoaloitteen, jossa kaupunkisi tai kuntasi velvoitetaan etsimään kotimaisen (myös omistustaustaltaan) perintätoimiston velkomaan mahdollisia kunnan saatavia?"

Kyllä olen,

Amos Ahola 1060, Liberaalipuolue, Helsinki

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

M.o.t. eli mikä on selvitettävä.

Tuomiopäivä se lähestyy vääryyslaitoksen nurkkiakin.

Kysymys kuuluu: miksei tätä lakia ole tähän mennessä lainkaan noudatettu?

"Jos tuomari ilmeisestä huolimattomuudesta tahi ymmärtämättömyydestä tekee väärän tuomion, menettäköön virkansa kokonaan tahi määräajaksi, tahi maksakoon rahasakon, kolmijakoon, aina asianhaarain mukaan, ja korvatkoon kaiken vahingon. Jos hän sen tahallansa tekee, vihasta ja ilkeydestä taikka ystävyyden, lahjain ja voiton tähden, menettäköön virkansa, saamatta sitä koskaan takaisin, korvatkoon myös vahingon, ja lahjat menkööt vaivaisille. Jos joku sellaisen väärän tuomion tähden menettää henkensä tahi kunniansa, menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa. – Oikeudenkäymiskaari (1.1.1734/4), 1 Luku 12§"

Miksi siis esim. Koiviston käskyttämiksi suostuneet ja pankkien hyväksi vääriä tuomioita tehtailleet tuomarit saivat rauhassa jatkaa virassaan? Kysymys ei ole ainoastaan yksittäisistä oikeusmurhista, vaan kansanmurhaan verrattavissa olevasta systemaattisesta toiminnasta tiettyä kansanosaa vastaan. Lisäksi näillä väärillä tuomioilla aiheutettiin Suomen kansalle ja taloudelle mittavat tappiot, joiden vaikutus tuntuu vielä tänäkin päivänä.

Jyrki Virolainen:

"Jolleivät saapuvilla olleet tuomarit ole todellakaan KOiviston todellista tarkoitusta ja sanomaa ymmärtäneet, niin en voi muuta kuin ihmetellä, millaisia "pölvästejä" meillä on voitu tuomarin virkaan nimittää!
Mutta ei huolta, kyllä nämä tuomarit ovat tajunneet asian oikean laidan, mutta Koivisto on saanut heidät - salaisessa neuvonpidossa kun "maan isän" kanssa oltiin - ikään kuin vihkiytyneiksi siihen, mitä presidentti piti "maan edun" kannalta oikeana linjana.
Tuomarit ymmärsivät, että Koiviston sanoma oli pidettävä visusti salassa ja julkisuudessa oli kiistettävä loppuun saakka konklaavin ja presidentin todellinen tarkoitus. Samalla heidän oli kuitenkin viisasta alkaa ymmärtää hieman myös raha- ja talouspolitiikkaa ja ottaa sen asettamat vaatimukset huomioon pankkioikeudenkäynneissä!"

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/…/770-koiviston-konklaav…

Pekka Iiskonmaki

Suomen talous on jo tuhottu.

Viimeinen niitti on ollut kulkea verotus edellä ja valtava lainanotto.

Virkamiehiä on puolet yli tarpeen.

Suomi köyhtyy kaikilla mittareilla.

Suuri ongelma on yrittäjien ja koulutettujen nuorien massamuutto Suomesta.

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

Professori Erkki Aurejärvi: "Kun rikos on tarpeeksi suuri, niin se suojelee itse itseään".

1990-luvun lamavelkaisten oikeudeton kohtelu ja nylkeminen on niin suuri rikos, ettei sitä saada ilmeisesti koskaan oikaistua.

Toimituksen poiminnat