hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

Demokratia ja Sipilän pakkokeinohallitus

 

Demokraattinen päätöksenteko ei sovi Soinille - ei Sipilälle

Viimeiset kaksi vuotta Suomen kansa on kärvistellyt leikkausten viidakossa. Hallitus on leikannut niin tulevaisuuden tekijöidemme - opiskelijoiden, kuin vanhusten, sairaiden, pienipalkkaisten, työttömien jne elinoloja.

1,200 000 omaa kansalaistamme elää alle EU:n köyhyysrajan, yli 550 000 on ulosotossa ja lähes 400 000 maksuhäiriöistä. 5 500 000 miljoonaisen kansan selkärankaa kurjistaa hallituksen holtiton velanotto ulkomailta ja samaan aikaan kansalaiset mm. opiskelijat pakotetaan ottamaan lisää velkaa.

Valkokaulusrikollisuus on huipussaan, koska korruptoineet virkamiehet oikeusministeriössä, valtionvarainministeriössä, voudinvirastoissa sekä oikeuslaitoksessa eivät halua puuttua meneillään olevaan kansalaisten omaisuuksien laittomaan uudelleen jakoon, jota on harjoitettu täysin lain vastaisesti jo yli 25 vuotta. Poliisiylijohto toteaa, että tilanteeseen voidaan puuttua vasta, kun saadaan poliittisia päätöksiä - siis me tarvitsemme päätöksen, jossa todetaan, että Suomessa täytyy noudattaa lakia - myös pankinjohtajien.

Sipilän hallitus on tullut tietoiseksi, että pienen ihmisen puolella on kourallinen puolueita ja niiden edustajia, jotka yhä äänekkäämmin vaativat Suomen omille kansalaisille heidän laillisen oikeusturvansa palauttamista alkaen 90-luvulta saakka. 

Olikin todellinen shokki, kun Perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokouksen demokraattinen äänestystulos sivuutettiin, kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Onko Suomi todella ajautunut harvainvallan tielle? Pieni eliitti päättää, että perustetaan uusi ryhmä ja jatketaan, kuin Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-ahoa ei olisi olemassakaan.

Hyvinvointivaltiosta ei ole voitu enää aikoihin puhua, kun puhutaan Suomesta. Oikeusvaltion periaatteet romutettiin 1992 Esko Ahon hallituksen aikana ja Sipilän hallitus romutti demokratian ja demokraattisen päätöksenteon. 

Hallituksen väkisin pystyssä pitäminen -ei vastaa valtiosääntöä

Eduskunnassa on tapahtunut merkittävä muutos, kun 19 kansanedustajaa on irtaantunut Perussuomalaisista omaksi ryhmäkseen. Tässä ei sinänsä ole mitään uutta. Ritva (Kike) Elomaa toimi vastuullisesti palatessaan Perussuomalaisiin - liian moni ehti jo erota Soinin itsekkyyden ja itsevaltiuuden takia.

Sen sijaan siinä, että istuva, demokraattisesti vaaleilla valittu Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho sivuutetaan ja jatketaan hallituksen ministerien osalta entiseen tapaan -osoittaa täydellistä välinpitämättömyyttä demokraattisesta päätöksenteosta. Timo Soini tai Simon Elo eivät näytä nyt ymmärtävän, että millään perustettavalla puolueella ei ole vielä yhtään ääntä, jotka oikeuttaisivat istumaan eduskunnassa - ja vielä vähemmän istumaan ministerinä. 

Jokaisen perustettavan puolueen kannatus mitataan eduskuntavaaleissa - ei suhmuroiden hallituskumppanien kesken. Sipilän tehtävä tällaisessa tilanteessa olisi ilmoittaa hallituksen erosta ja joko muodostaa uusi hallitus ja tai todeta, että edellytyksiä ei ole. Virkamieshallitus jatkaisi, kunnes ennenaikaisilla Eduskuntavaaleilla saadaan uusi toimiva - demokraattisesti valittu hallitus kasaan. 

Itsepäinen vallassa roikkuminen ja sen motiivit

Hallintorekisterilakia ei pitänyt käsitellä tai hyväksyä. Näin kuitenkin tapahtui verottajan, asiantuntijoiden  ja poliisin vastustuksesta huolimatta. Nyt laittomasti kerätyt varat voidaan piilottaa ulkomaisiin osakerekistereihin, joista niitä on mahdoton jäljittää. Keiden eduksi?

Entäs sitten vapaakauppasopimus, jota Euroopassa vastustetaan, juuri sen sisältämien huimien valtiollisten riskien takia? Meillä Sipilän hallitus lobbaa voimakkaasti sopimuksen puolesta ja on sitä mieltä, että pohjoismaiden tulisi vaatia yhdessä sopimuksen hyväksymistä. Asia joka jo lähes haudattiin EU:ssa - onkin Sipilän hallituksen agendalla. Keiden eduksi?

Keskustan luulisi ajavan maanviljelijöiden asiaa - vaan toisin on. Esko Ahon hallituksen aikana tuhottiin 65 000 pk-yrittäjää ja aiheutettiin 600 000 kansalaisen työttömyys. Nyt Sipilän hallitus antaa tuhota ja ryöstää surutta elinkelpoisia, satoja vuosia samoilla asuinsijoilla olleita maanviljelys- ja karjatiloja. Ei auta marssit Helsinkiin -toki muutama tekokyynel saatiin silmänurkaan, mutta todellisia toimia maanviljelijöiden ahdinkoon ei ole näkynyt - ei kuulunut. Päinvastoin "hyvätveljet" nettoavat miljoonatiloja pilkkahintaan alkuperäisiltä omistajilta - mukana ostajissa mm MKT:n vaikuttajia. Keiden hyöty on jättää aiemmat omistajat maantielle? Kuka ja ketkä hyötyvät?

90-luvun ryöstöt jatkuvat edelleen ja vaikka koko järjestelmä alihintaisine kauppoineen on lain vastaista.

Politiikka on likaista peliä, mutta Suomessa siitä on tehty Sipilän ja Soinin toimesta taiteenlaji, jossa demokratialla, kansalaisten mielipiteillä ja oikeudenmukaisuudella ei ole jalan sijaa. 

Häpeän olla suomalainen tällä hetkellä. Isänmaamme päättäjät ovat selkärangattomia omanedun tavoittelijoita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Hallituksen pitäisi leikata oikeasta paikasta.

Julkisen sektorin palkat ja siellä oleva liika väki tuottaviin töihin.

Kepu ei sääliä tunne talonpoikaa kohtaan. Edes viiniä ei saa kyläkaupasta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Edes viiniä ei saa kyläkaupasta".
Juomallako tämä maa suosta nostetaan ?

Pekka Iiskonmaki

#3
Kannattaa syödä myös. Vain vasikka elää juomalla.

Ei Suomi siitä nouse vaikka viini olisi kaupoissa. Kansa on niin tyhmää.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

On toisaalta mielenkiintoista huomata että saat suosituksen kommentillesi vaikka avauksen tehnyt juuri kritisoi hallitusta siitä mitä sinä pyydät sitä tekemään.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-...
ja Sipilän hallitus jatkaa samalla linjalla haluten lahjoittaa pois Nesteen. Sen jälkeen varmaan menevät VR ja tieverkko. Vanhanen pyrkii Kemiran lahjoituksesta huolimatta presidentiksi. Edellisen hallituksen oikeusministeri oli RKP:stä. Irvokasta. Kas kun ei jostain mopojengistä. http://uusi.voima.fi/artikkeli/2011/muistio-kokoom...

Mitä tekee vallan puudeli ? On hiljaa tai selittelee ryöstöt parhain päin.
"Keskustan luulisi ajavan maanviljelijöiden asiaa - vaan toisin on...". Silti Kepu saa Kokoomuksen lisäksi paljon enemmän kannatusta kuin mitä saaliin jakavat ovat. Uhrit siis kiittävät ryöstäjiään. Onkohan tuossa kyse Tukholma-syndroomasta...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Nyt menee aivan ohi blogin, mutta kun olette Ukista :-): Sorry.

Edellisissä kuntavaaleissa Ukissa kaksi jostain puolueesta (PS) valittua loikkasi heti tulosjulkistusta seuraavana päivänä toiseen puolueeseen. Eivät voi siis syyttää edes linjaerimielisyyttä, vaan teko oli harkittu petos, mikä ilmeisesti jäi täysin ilman seuraamuksia.
Edes Oikeusministeriö ei kiinnostunut tapauksesta, vaan vähätteli temppua vastauksellaan ”Poliittinen vastuu toteutuu sitten seuraavissa vaaleissa”.

Mahtoiko toteutua. Kukaan ei ole Uudestakaupungista vastannut kysymykseeni.

Voitteko Te vastata ?

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

En seurannut tätä aihetta, joten laitas nimet, vaikka yv:nä Faceen.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Nimiä en edes tiedä enkä ole Facessa.
Mahdettiinko nimiä edes kertoa silloin runsaat 4 v. sitten. Ehkä vallan puudeli suojeli loikkareita pitämällä nimet piilossa.

Maijaliisa Hiekkanen

Hei Hilkka Laikko!

Asiaa, ikävää sellaista on aloituksesi sisältö.

Itsekin olen melkoisen suolaisia tekstejä täällä tuottanut muutaman viikon aikana.

Poliitikan Peli on - hm - ? - sille ei oikein löydy sopivaa ilmausta, enää?

Arkadianmäen- Amfiteatteria? http://mlhie2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238657-arka...

Mutta kun yli 20 vuotta on nähnyt oikeus-, hallinto- ja muita byrokratian takapihojen ja tunkioiden tuotevalikoimia, niin enää ei osaa itkeä eikä nauraa?

Haaksirikkoinen Suomi-paatti seilaa, ja sitten...

Olen suuressa osassa aloitustasi samaa mieltä, mutta en tässä lauseessa:

"Häpeän olla suomalainen tällä hetkellä."

Minä en häpeä kun katson peiliin? MIksi virkavallan väärinkäytösten uhrin, virkarikosten uhrin pitäisi hävetä?

Ei, ei taistelijan velvollisuus ole hävetä. Jokainen vastaa omistaan.
Jos ei ole suomalaista yhteiskuntaa turmellut, ei ole rutiköyhänä ja sorretun roolissa voinutkaan - on kaikki syy seisoa selkäranka suorana ja kirkkain otsin koettaa edes vähän auttaa kärsiviä ihmisveljiä?

Hävetä pitää niiden, jotka Valtaa Mielivalloin käyttäen ovat oikeusvatiossa (?) rosvokoplan konnakerholaisia.

Sinä Hilkka Laikko saat niinikään olla häpeämättä yhtään mitään!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Maija Liisa. Kiitos!
25 vuotta olen taistellut erään henkilön oikeusturvasta ja tulen taistelemaan, niin kauan, kuin henki pihisee, sillä meillä on Suomessa Laki ja niin kauan, kun 90-luvun uhrit eivät ole saaneet oikeutta tulen taistelemaan jokaisen puolesta, joka ryöstettiin 20-25 vuotta sitten. Syylliset ovat vapaalla ja uhrit vailla oikeutta.

Sitä en häpeä mutta vasta sitten voin olla ylpeä suomalainen, kun 90-luvun vääryydet korjataan-

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala

Perussuomalaisten uusi johto on avoimesti rasistinen. Sitä ei voi eikä saa hyväksyä. Osa perussuomalaisista ei voinut elää asian kanssa - ehkä, sillä tuota kyytä on pidetty povella jo pari eduskuntakautta. Motiivit voivat liittyä myös valtaan ja sen käyttöön.

Toinen asia on demokratian halveksuminen tilanteessa, jossa Suomen oikeusjärjestelmä on tilassa, jossa ylintä lainvalvojaa ei ole. Maassa pitäisi ehdottomasti olla perustuslakituomioistuin, sillä eduskunnan kyky valvoa perustuslain noudattamista on kyseenalainen. Vähintään se antaa väärän signaalin perustuslaista ja sen noudattamisen tärkeydestä. Suomesta tällä hetkellä ei voi puhua oikeusvaltiona.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Maahanmuuttokysymys on monitahoinen, jonka ratkaisut eivät ole helppoja yhdellekään Euroopan maalle, tämän Halla-aho on tuonut viimeaikoina selkeästi esiin. Jos katsotaan Euroopan maita, maahanmuuttajien ääriainekset ovat tehneet terroritekoja, joita yksikään maa ei voi hyväksyä. Jos aiomme kansakuntana välttää samat virheet, on syytä alkaa ottaa oppia niistä virheistä, joita mm. slummiuttamalla maahanmuuttajat samoille alueille mm. Ruotsissa on tehty. Nyt näille alueille eivät uskalla sen paremmin ambulanssi kuin poliisikaan.

Perussuomalaisten puoluekokous teki demokraattisen päätöksen ja jos jotkut eivät sitä tulosta kestäneet, normaali prosessi menee eromenettelyn kautta - ei niin, että pidetään vallasta kiinni suhmuroimalla uusi ryhmä pitäen itsestään selvyytenä, että omat äänestäjät, ilman mahdollisuutta äänestää, hyväksyvät tämän Perussuomalaisena eduskuntaan äänestetyn ratkaisun. Toinen ongelma on uuden puolueen perustaminen - sitä, kun kukaan äänestäjä ei ole Eduskuntaan valinnut - vielä. Pitämällä kiinni ministeripaikasta, nämä uuden ryhmän perustaneet, halveksivat demokraattista päätöksentekoa.

Jari-Jukka ja olet edelleen täysin oikeassa, että meillä ei ole oikeuslaitosta, joka toimisi, kuten laki edellyttää. Perustuslaki ja Ihmisoikeudet eivät enää toteudu - oikeusvaltio sanan käyttö Suomen yhteydessä ei vastaa enää todellisuutta.

Toimituksen poiminnat