hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

Presidenttiehdokkaat 2018 - Totuus ei pala tulessakaan

EU JA MITÄ SE MEILTÄ SUOMALAISILTA VAATI ja VAATII EDELLEEN?

Paavo Väyrynen höykytti nykyistä Tasavallan Presidentti Sauli Niinistöä aivan oikeasta asiasta - EU liitos ei todellakaan tapahtunut "by the book". Sen tietää jokainen 65 000 ryöstetystä yrittäjästä, jotka vielä ovat hengissä ja ne jotka edelleen v. 2017 taistelevat tai maksavat velkaa, jota ei todellisuudessa ollut. Sen tietää kirvelevästi, jokainen takaaja, joka edelleen maksaa - ulosoton kautta 90-luvun velkoja. Sen tietää jokainen suomalainen, joka menetti kotinsa ahneille pankkiireille 90-luvulla. Sen tietää jokainen velka-ahdinkoon ajettu tänäkin päivänä. Velallista kohdellaan Suomessa julmemmin, kuin ennen mieleltään sairaita Seilin saarella entisinä aikoina - kaikki alkoi 90-luvulta. Tuomioistuimista on tullut pankkien ja perintätoimistojen apureita, jossa mielikuvitukselliset velkavaatimukset menevät läpi, vaikka velkakirjoja tai asianmukaisia laskuja ei esitetä. 

Tasavallan Presidentti Niinistö ei mielellään puhu 90- luvusta - koska hän on itse ollut tekemässä päätöksiä, joiden seurauksista kärsivät kymmenet tuhannet entiset yrittäjät ja sadattuhannet kansalaiset Suomessa edelleen vuonna 2017. Mikä hulluinta, myös koko Suomen talous kärsii edelleen 90-luvun vääristä ratkaisuista, sillä luottotappiokupla muhii pankkien taseissa kasvaen 16% korkoa joka vuosi. Menetämme satojen miljoonien verotulot 90-luvun takia vuosittain. 

Sauli Niinistö tietää, 90- luvulla perustuslakivaliokunnassa istuneena, että tuolloin sekä Ihmisoikeudet että Perustuslaki heitettiin roskakoriin. Syynä oli EU:n jäsenyysehto, jossa Suomen liittymisen ehdoksi asetettiin pankkien vakavaraisuuden nostaminen 8% tasolle 1.1.1995 mennessä. Konkurssikypsät pankit pelastettiin Suomen kansan selkänahasta ja pahimmin kärsivät työllistävät, elinkelpoiset yritykset , joiden omaisuudet ryöstettiin pankeille pilkkahinnalla. 65 000 yritystä kaadettiin, jonka seurauksena 600 000 kansalaista joutui työttömäksi, josta seurauksena kymmeniätuhansia koteja pakkohuutokaupattiin pilkkahintaan.  Pantinhaltijan (pankin) velvollisuudesta säilyttää omaisuuden arvo kukaan ei välitä tänäkään päivänä, vaikka velallisella on oikeus edellyttää, että omaisuuden arvoksi luetaan sama, mikä se on ollut sopimusta tehtäessä. Ulosottovirastojen voudit nuijivat kavereille ja kaverin kaverille alihintaisia kauppoja liukuhihnalta.

On pakko kysyä, miksi Niinistö ei puhu kotimaassaan näiden ihmisten kärsimyksistä ja siitä, että näille ihmisille on maksettava korvaukset heidän menetyksistään, kuten hän CNN TV -kanavalle kertoi vuonna 2013. Sitä on ilmesti helpompi hurskastella maailmalla, kuin puhua rehellisesti kotimaassaan, mitä oikeasti 90-luvun uhreille tehtiin.

On pakko myös kysyä, onko Niinistö unohtanut olleensa vuonna 2000 talouspoliittisessa valiokunnassa, jonka päätöksellä 55 000 Arsenalin syliin ajautunutta 90-luvun uhria myytiin velkaorjiksi PRA Internationalin aputoiminimille; C&A Finlandille ja Aktiv Hansalle, jotka edelleen muuttivat nimensä Aktiv Kapitaliksi ja Aktiv Kapital Portfolioksi. Onko Niinistö tietoinen, että ko. uhrit edelleen maksavat - nyt PRA Suomi nimiselle yhtiölle - täysin lainvastaisesti. Lienee hyvä muistuttaa, että Yhdysvalloissa, jossa tunnetusti oikeuslaitos sentään näissä asioissa toimii, on langetettu 80 miljoonan dollarin sakko PRA Internationalille - laittomasta perinnästä ja kielletty heitä jatkamasta menettelyään. Miksi meillä tällaisen yhtiön annetaan mellastaa - täysin lain vastaisesti?

Milloin meillä Suomen kansalaisilla, yrittäjillä ja takaajilla on lupa odottaa saavamme oikeutta ja korvauksia miljoonien omaisuuksista, jotka meiltä laittomasti vietiin ja osalta viedään edelleen? Milloin Suomessa lopetetaan velkaorjuus? 

Juristina Niinistön täytyy tuntea lainsäädäntö, joten millä oikeudella, ilman velkakirjoja, ilman tilitystä ja asiakkaan suorituksia ylipäätään voidaan tehdä velkomustuomioita tuomioistuimissa? Arsenal uhrit myytiin juuri näin vuonna 2000. Millä oikeudellisella perusteella PRA Suomen edelleen annetaan kiskoa näiltä uhreilta lisää rahaa - millä oikeudella? 

Vielä suurempi kysymys koskee erästä suomalaista pankkiryhmää, joka pitää v. 2017 kirjanpidossaan tekaistuja velkoja 80 luvulta, joita ei koskaan ole ollut olemassakaan, kasvattaen niitä 16% koroilla. Mihin tämä pankki tarvitsee kirjanpidossaan - laittomasti - saatavia, joita ei ole? Tuomioistuimelle ei ole esitetty ainuttakaan velkakirjaa, mutta siitä huolimatta se toteaa velan olevan olemassa. Pelkkä väite siis riittää, velkakirjoja ei vaatimuksesta huolimatta esitetä, mitään tilityksiä asiakkaan suorituksista tai omaisuudesta ei tarvitse tehdä - näin meillä nuijitaan velallisia tuomioistuimissa.

Eikö tämä ole sama, kun minä lähettäisin utopistisen laskun vaikkapa kaikille Teille presidenttiehdokkaille ja  kansanedustajille ja sitkeästi väittäisin pelkällä laskelmalla, että velkaa olette?

 

Hilkka Laikko

Varapuheenjohtaja

Velallisten Tuki ry

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän KaukoRantala kuva
Kauko Rantala

Kaikenlainen laitomuus ja päättäjien salailu alkoi kun liityttiin eu :hun ---------ja päättäjien laittomat ryöstöt julistettiin 25---- vuodeksi salaisiksi 90 luvulla ja samoin on tehty 2000 luvulla .suomeksi sanottuna meillä on pien ryhmän diktatuuri hallinto --eli rosvot ja ryöstäjät istuu kaikilla johtaja paikoilla ja saavat rikollisen suuria palkkoja ja palkioita

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Hilkka kirjoittaa siitä, mistä vaietaan. Siitä todellisesta syystä, miksi Suomen talous sakkaa ja hyvinvointivaltiota ajetaan alas. Hilkka kysyy, että miksi tästä on vaiettu? Miksi Suomen talouden perusta on tuhottu? Nyt jälleen hehkutetaan, että Suomen talous nousee, mutta se ei nouse kuin hetken, joka ei riitä seuraavan taloustaantuman kuopasta nousemiseen. Silloin viedään lapsilta leipä ja vanhuksilta vaipat. Valtioiden synty on yksityisyrittäjyys, jotka ovat turvanneet työpaikat ja veronmaksun, niin kuninkaiden kirstuun kuin tasavaltojen verokassoihin. Kaikista ei ole yrittäjiksi, sillä yrittäjyys vaatii omistautumista kokoaikaiseen työhön. Siihen ei riitä kahdeksantuntiset päivät, arkipäivät eivät riitä ja vuorokauden mitta on liian lyhyt. Virkamiestyönä hoidetut monopoliaseman saavuttaneet yritykset ovat käyneet kalliiksi kuluttajille ja siksi maksamme Euroopan kalleinta hintaa peruselintarvikkeista ja kodeistamme. Luovuus on loppu, edistys on katkaistu ja pätkätöillä ei elä.

90-luku oli se taitekohta, kun 75-vuotta täyttäneen Suomen alamäki alkoi. Suomea ei voitu tuhota muutamassa vuodessa, sillä perusta oli vahva, mutta nyt 25-vuodessa perusta on alkanut murenemaan. On heitetty kaikki se hyvä, joka oli saavutettu, vahva talous ja yhteiseen hiileen puhaltaminen, koijareitten käsiin, jota rikollista toimintaa alkoivat tukemaan oikeusviranomaiset.

Tuntematta lähihistoriaa ei voi ymmärtää nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Se on huomattavasti tärkeämpää, kuin antiikin ajan ymmärtäminen, jolloin Platon olisi kirjoittanut samoin Suomen viimeisten vuosikymmenten virheistä.

Suomi on väestöltään pieni maa, jolla ei ole varaa vaihtaa nyt kansalaisia toisiin ja jättää maan rakentajat huonompaan asemaan maahan tuleviin verrattuina. Eihän perheiltäkään voida vaatia sitä, että elämää kokemattomat lapset alkaisivat huolehtimaan vanhemmistaan?

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Toimi Kankaanniemi
17.12.2017 02:08

Perussuomalaisten vastalauseeseen vuoden 2018 valtion talousarviota koskevassa valtiovarainvaliokunnan mietinnössä (VaVM 22/2017vp) sisältyy laatimani seuraava lausuma.

Vastalauseen lausumaehdotus 14
Eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy pikaisiin toimenpiteisiin 1990-luvun lamavelallisten vapauttamiseksi veloistaan.

Tästä lausumasta äänestettiin 15.12.2017. Keskustan, Kokoomuksen ja Sinisten äänin lausuma hylättiin. (Pöytäkirja, josta näkyy kunkin edustajan äänestyskäyttäytyminen, ei ole vielä valmis, joten en ole varma, mitkä ryhmät/kansanedustajat äänestivät puolesta kaikkien Perussuomalaisten lisäksi.)

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kiitos Toimi Kankaanniemi ja jälleen huomaamme, että tässä hallituksessa ei edes haluta ymmärtää, että Suomen valtion rahat hupenevat, koska pankit ja perintäyhtiöt kiertävät valtion veroja miljardeilla!

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kiitos Sinulle, Hilkka!

Emme anna periksi!

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Luin oikein ajatuksella. Kiitos hyvästä kirjoituksesta.
Paskamaisinta on, että ne oikein isot kalat eivät vaan jää koskaan kiinni. Mistään.

Juha Hämäläinen

Kiitos taas kerran Hilkalle tästä pysähdyttävästä kirjoituksesta.

Jos yksi pisafinni pysähtyy miettimään on voitto tästä roskasaksista askeleen lähempänä!

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Maailma muuttuu nyt sellaista vauhtia että nykyinen globalisaatiokehitys tulee tiensä päähän hyvin nopeasti. Sosiaalinen media aiheuttaa sen että tietokoneille tallennetut tiedot purkautuvat ja paljastuvat ennätysvauhtia. Oli sitten salaisiksi luokiteltuja tietoja tai ei, tai mitä tahansa. Lusmut ja rosvot paljastuvat ja joutuvat "jalkapuuhun" eli saavat kansalaisten tuomion. Tälle eivät nämä nykyiset mafian kaltaiset järjestelmät ja kannattajat mahda mitään! Otsikkoa mukaellen: "Totuus ei pala tulessakaan - VAIKKA VOISSA PAISTAS"!

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Kiitos Hilkka, että jaksatte pitää näitä oikaisemattomia vääryyksiä esillä.

Valitettavasti olemme jälleen saman kuilun partaalla, eikä sitä estetä kansaa vaihtamalla, kuten Pertti tuossa yllä totesi. Suomen lainsäädäntö nimittäin on yksi maailman edullisimpia siinä suhteessa, että tänne virtaa keskuspankkien suosiollisella avustuksella löysää rahaa, jolla spekulantit kiihdyttävät varallisuusarvojen nousua järjettömästi yli reaalisen ostovoiman kehitykssen.

Nyt eletään vielä 90-lukua pahemmassa valheessa, koska valtavan suuri osa tuotoista tälle "sijoitetulle pääomalle" maksetaan sosiaalisten tulonsiirtojen kautta, oli kyse sitten kiinteistöistä, terveydenhoidosta tai lähes mistä tahansa.

Pankit siis käytännössä "varastavat" negatiivisin koroin säästäjiltä rahaa spekulanteille, jotka vetävät välistä niin kauan kun velkakuplaa kyetään pitämään pystyssä. Kirjanpidolliset ja verotukselliset arvot ovat nytkin hillittömässä nousussa, vaikka reaalitalous natisee liitoksissaan ja monilla aloilla kulutuskysyntä on jo heikompaa kuin 90-luvun laman pahimpina vuosina.

Suomella ja suomalaisilla ei ole yhteisvaluutassa käsissään mitään välineitä omaehtoiseen pelastautumiseen, eikä apua muualta ole odotettavissa, kun, ei jos vaan kun seuraava talousrytinä alkaa.

Olemme parhaillaan noin 70-vuoden makrosykleissä kiertävän velkakuplan huipulla ja kaikki 90-luvun lamasta varoittaneet oireet leijuvat väkevinä ilmassa. Ainakaan Suomella ei ole varaa presidenttiin, joka on asiassa täysin näkemyksetön ja saamaton.

Käyttäjän LeoPatrikainen kuva
Leo Patrikainen

Kiitos Hilkka valaisevasta artikkelista.
Annoit rautalankaa asioita vääristäneille valtiomiehille, joten heidän kovanaamaisuutensa tulevat rehellisten kansalaisten tietoon.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari puhkaisi kuplan ilmoittamalla, että hän vaatii 90-luvun asiat selvitettäviksi. Pian nähdään rehellisten kansalaisten reagointi häpeälliseen ongelmaan.

Suomen tarvitsee perustaa erillinen jälkitarkastuskomissio hoitamaan ongelmat takautuvin valtuuksin. Norjassa tällainen komissio on pysyvä ja toimivaksi todettu. Suomen ongelma on presidentti Sauli Niinistö, jos hän nimittää komissionjäsenet, hän tekee sen itseään vastaan. Tämän vuoksi presidentti Sauli Niinistö luikertelee asian kanssa.

Täten näyttää siltä, oikeudenmukaisuuksiin pääsy edellyttää presidentin vaihtoa.
Kansan puolustajaksi on ilmoittautunut presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ja on mielenkiintoista odottaa onko muista ehdokkaista vastuun ottajia.
Presidentti Sauli Niinistö on vastuun kiertäjä ja häpäisee rehellisten kansalaisten kunnian.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kiitos Leo, Pertti, Timo ja muut. Velallisten Tuki ry vaatii tutkintakomission perustamista sekä Arsenal sopimuksen velkakirjoja jokaisesta 55 000 tapauksesta. Osa oli jo maksanut ja osalla ei edes ollut enää velkaa, mutta heidät sysättiin velkavankeuteen ja he maksavat edelleen nyt ties monennenko kerran saman yritysryppään yhtiölle - yhtä ja samaa väitettyä velkaa, josta tällä hetkellä PRA Suomi ei suostu tekemään tilitystä asiakkaan ja mahdollisesti samasta velasta vastuussa olevien suorituksista.

Tilitys asiakkaan/ asiakkaiden varoista on pakollinen tai muutoin syyllistytään törkeään kavallukseen ja velanperinnän jatkuessa myös kiskontaan.

Murhasta kärsitään keskimäärin n. 14 vuotta, mutta 7 vuodella pääsee vapauteen, kun käyttäytyy hyvin. Miettikää; aamupalat, lounaat, päivälliset ja iltapala, voit opiskella ja sinulla on lämmin katto pään päällä.

Velallisiksi virheellisesti, ilman velkakirjoja tuomitut, menettivät asunnon, toimeentulon, heiltä vietiin kaikki, niin, että ruokaakaan ei riitä rahat. 1 200 000 kansalaista elää alle köyhyysrajan v. 2017 Suomi nimisessä "hyvinvointivaltiossa", jossa leipäjonoihin liittyy yhä useampia syrjään tippuneita.

Oikeuslaitoksen pitäisi olla riippumaton instanssi valtionhallinnosta, mutta näin ei Suomessa ole, vaan oikeuslaitosta ohjattiin 90-luvulla ja ohjataan edelleen. Jos vertaamme Yhdysvaltoihin, siellä oikeuslaitos on mm. PRA Internationalin tapauksessa määrännyt yhtiön lopettamaan laittoman perintämenettelyn.

Suomessa tämän saman yhtiön porukka jatkaa laitonta perintää, veloista joista ei ole mitään selvitystä velan ja suoritusten välisestä suhteesta. Tämä hyväksytään oikeuslaitoksessamme, joka varjelee valtakunnan suurinta salaisuutta eli sitä, että EU:n liityttiin laittomasti.

Suomi on veronkiertäjien luvattu maa, kun on kyseessä pankki- ja perintätoimi

Pekka Iiskonmaki

''Hilkka kirjoittaa siitä, mistä vaietaan. Siitä todellisesta syystä, miksi Suomen talous sakkaa ja hyvinvointivaltiota ajetaan alas.''

Syy ja seuraus on helposti nähtävissä.

Moni entinen yrittäjä on tarkoituksellisesti aiheuttanut potut pottuina Suomelle suuria taloudellisia menetyksiä.

M. Koiviston hyytelömäinen venäjäpelko sai hänet ajamaan Suomen EU:hun.

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

"Onko Niinistö tietoinen, että ko. uhrit edelleen maksavat - nyt PRA Suomi nimiselle yhtiölle - täysin lainvastaisesti. Lienee hyvä muistuttaa, että Yhdysvalloissa, jossa tunnetusti oikeuslaitos sentään näissä asioissa toimii, on langetettu 80 miljoonan dollarin sakko PRA Internationalille - laittomasta perinnästä ja kielletty heitä jatkamasta menettelyään. Miksi meillä tällaisen yhtiön annetaan mellastaa - täysin lain vastaisesti?

Milloin meillä Suomen kansalaisilla, yrittäjillä ja takaajilla on lupa odottaa saavamme oikeutta ja korvauksia miljoonien omaisuuksista, jotka meiltä laittomasti vietiin ja osalta viedään edelleen?"

Selittäisitkö meille Hilkka, että miksi väität tämän olevan laitonta? Kiitos.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kerron tämän esimerkein ja verrataan sitä lainsäädäntöön:

Hinausyrityksen herra X takasi kahden muun henkilön kanssa, SYP:n ehdottamana "ei mitään riskiä takaajalle" vuonna 1991 erään tutun yrityksen lainaa. Vaikeudet ko. firmalla alkoivat lähes heti ja vuonna 1994 Käräjäoikeus tuomitsi kaikki 3 maksamaan yhteisvastuullisesti ko. lainan.

Herra X menetti välittömästi kaksi kuorma-autoa, jotka pakkohuutokaupattiin ja kaikesta, mistä hän sai rahaa, ulosmitattiin. Syp ei koskaan selvittänyt, miten velka lyheni.

3/2000 SYP:n perimä velka oli siirretty Arsenalin syliin ja valtio myi herra X:n ja 55 000 velallista C&A Finlandille ja Aktiv Hansalle 5%:lla velkojen arvosta. Kenellekään velallisista ei annettu mahdollisuutta maksaa tuota 5%:n osuutta velasta - vaan heidät myytiin velkaorjiksi, kuten jäljempänä selviää. Tässä kohtaa mentiin lain väärälle puolelle, sillä velallisten suorituksista ei kukaan tehnyt tilitystä suoritusten ja velan välille. Selvityksiä eikä velkakirjoja näytetty. Velan siirtoasiakirjoja ei annettu 55 000 kansalaisellemme.

Palataan herra X:n, hän ei pyynnöstään huolimatta saanut selvitystä, kuinka paljon 2 muuta olivat samaan velkaan maksaneet - hänellä on kuitenkin regressioikeus muihin samasta velasta vastuussa oleviin nähden (hän voi velkoa muilta sen, jonka hän on maksanut yli oman 1/3 velvollisuutensa). Hänellä on oikeus saada tilitys velan ja suoritusten välille velkojalta. Jos tilitystä velan ja suoritusten välille ei anneta, kyse on kavalluksesta.

6/2001 Herra x päätti hakeutua velkajärjestelyyn, jonka vastapuolena oli C&A Finland. Herra x maksoi ohjelmaa vuoteen 2006 ja huokasi helpotuksesta "Ohi on". Ei kulunut, kuin 2 kuukautta, kun "velka" oli siirretty Aktiv Hansalle ja tämä alkoi velkoa Herra X:ltä "lisäsuoritusvelvollisuutta" - vieläkään ei saada tietoa, paljonko muut saman velan vastuulliset ovat maksaneet. Asiakkaan suorituksista tilityksen tekemättä jättäminen on kavallus - tai törkeä, jos on kyse huomattavista suorituksista. Taas Herra X joutui maksuvelvolliseksi

8/2008 herra X sai kirjeen, että C&A Finland on nyt Aktiv Kapital Portfolio ja Aktiv Hansa on Aktiv Kapital...ja kuinkas sitten kävi? Aktiv Kapital alkoi vaatimaan Herra X:ltä Velkajärjestelyn "lisäsuoritusvelvollisuuden lisäsuoritusvelvollisuuden" perusteella lisää rahaa. Tällaista velvoitetta ei enää lakimme tunne. Edelleen ja vaatimuksesta huolimatta mitään selvitystä muiden, samasta velasta vastuussa olevan, suorituksista ei saada.

2014 Herra X saa kirjeen PRA Suomelta, "maksahan tämä velka, jonka summa on lähes 40000 euroa. Kun jälleen, nyt asianajan välityksellä vaaditaan tilitystä, vastaus kuuluu: "Ei me pystytä sellaista tekemään", koska tämä velka on kiertänyt usean eri yhtiön kautta, mutta Herra X voi aina hakeutua velkajärjestelyyn!!!

Aloimme selvittää em. firman taustaa ja yllätys - kaikki em. yhtiöt ovat saman firman aputoiminimiä tai sisaryhtiöitä.

Tämä on siis yksi esimerkki, miten laittomasti kohdellaan Arsenalin syliin päätyneitä 90-luvun uhreja. Pelkästään Herra X on nyt kärsinyt 23 vuotta - kun murhasta selviää - hyvällä käytöksellä jopa 7 vuodessa ja sentään on katto pään päällä, ruokaa, terveydenhuolto ja opiskelumahdollisuus.

Toinen esimerkki tulee vuodelta 1994, jossa valtion uo.virkamies myi, pankin vaatimuksesta, yrittäjän 1,2 miljoonan markan lainan vakuutena olleen 4 miljoonan omaisuuden puhtaalla 0 markalla pankille, joka välittömästi myi vakuutena olleen omaisuuden yli 3 miljoonalla eteenpäin. Pankin asiakkaalle ja takaajalle jätettiin vain velat.

Mitkä lait käveltiin yli?

Perustuslain ja Ihmisoikeussopimuksen omaisuudensuoja ja oikeudenmukainen oikeudenkäynti sekä yrittämisen vapaus

Suomen laista velkakirjalaki, rikoslaki; tilitystä, kiskontaa ja kavallusta koskien, takaajan vastuu, pantinhaltijan velvollisuudet Kappakaaresta jne jne jne

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva
Olli Toivo Olavi Puolitaival

Onko Niinistö tietoinen? Kyllä Niinistö on tietoinen kun nämä asiat ovat olleet julkisuudessa jo lähes parin vuoiskymmenen ja olisi erittäin outoa. ettei valtiohallinnon ylin taso eli Herra Presidentti olisi tietoinen asioista, jotka ovat koko yhteiskunnan ongelmana ja lähes jokainen valistunut on tietoinen siitä miten yritysryöstojen jälkeen lähes miljoona kansalöaista kärsii aivan konkreettisesti.

ossi laakko

LISÄYS………. joiden omaisuudet (tai liiketoiminta) ryöstettiin pankeille (ja suuryrityksille) pilkkahinnalla. 65 000 yritystä kaadettiin,…..

Tähän lisäisin, omakohtaisen kokemuksen; Olen Pk- yrittäjä jolta pyydettiin 1990 tekemään tuotekehitystä metsäteollisuudelle. Tein ja sijoitin varoja (velkaa) kehitystyöhön 3, 5 miljoonaa markkaa + usean vuoden ilmaisen työpanoksen. Vuonna 1993 Valmet havahtui, että jokin ulkopuolinen on tehnyt keksinnön, jota metsäteollisuus haluaa, ja ei kun rosvous käyntiin. Vuodesta 1993 lähtien metsäteollisuus on tehnyt varastetuilla tuotteilla n. 80 000 0000 tonnin edestä tuotantoa vuoden 2002 loppuun mennessä (mikä vastaa 500 paperikoneen vuosituotantoa) ilman investointeja tai maksamatta euroakaan, sille joka sen on mahdollistanut. Meitä ryöstettyjä tuotekehittäjiä Pk- yrittäjiä on paljon tuossa 65 000 yrittäjän ja heidän takaajiensa joukossa, on iso kansallinen strategia kun heistä on myös 13 500 tehnyt itsemurha, kun ei ole jaksanut kantaa aiheutettua häpeää ja tai puolustaa oikeuksiaan, tätä puolta asiasta ei myöskään ole syytä unohtaa.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Hyvä Ossi! 90-luvun pankkikriisissä ryöstettiin useita satoja keksintöjä, joiden oikeudenomistaja eli keksijä itse ajettiin ahdinkoon ja miljoonien jopa miljardien arvoiset keksinnöt haalittiin isojen yritysten hallintaan, vaikka keksintö oli patentoitu juuri tuolle keksijälle.

Olen vuosien varrella oppinut tuntemaan useita keksijöitä, joiden idearikkaus olisi tämän maan talouden pelastus edelleen tänä päivänä, mutta heidät tuhottiin ja tuhotaan edelleen -ei kiinalaisten, vaan oman maan ahneiden suuryritysten ja politiikkojen toimesta.

Suomen Mielenterveysseuran mukaan 11 000 suomalaista teki 90-luvun vuoksi itsemurhan ja Stakesin mukaan 14 500. Luku on järjetön ja politiikkojen vastuulla ovat kaikki nämä velkavankeuteen ajettujen elämät.

90-luvun uhrit ja heidän perheensä sekä velanperintävääristymän uhrit vaativat oikeutta ja korvaukset

Käyttäjän LeoPatrikainen kuva
Leo Patrikainen

Presidentti Niinistön uudelleen valinta lykkää ihmisoikeuksien toteutumista kuudella vuodella. Rautalangoista taivutetut mallit eivät kelpaa presidentille, koska hänellä ovat omat rikolliset johdannaiset sisällä yhteiskunnan vaikeuksissa. Niinistön lehmät ovat lihoneet kuusi vuotta, pian tulevat laihat lehmät ja syövät ne Niinistön lihavat lehmät.

ossi laakko

Onko Suomen viranomaiset (ministerit ja kansanedustajat mukaan lukien) vieläkään ymmärtäneet näitä EU maiden (suomi mukaan lukien) hyväksymiä pelisääntöjä, kun 90 luvulla ryöstettiin ja aiheutettiin koko PK- sektorin lamauttamat toimet, eikä niitä ole vieläkään haluta korjata.

EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSKIRJA (2000/C 364/01)

JOHDANTO
Euroopan kansat ovat luomalla välilleen yhä läheisemmän liiton päättäneet jakaa keskenään rauhanomaisen, yhteisiin arvoihin (mikä vitsi) perustuvan tulevaisuuden.
Nämä oikeudet (mitkä oikeudet ja kenen oikeudet) tuovat mukanaan vastuuta ja velvollisuuksia sekä muita ihmisiä, että koko ihmiskuntaa ja tulevia sukupolvia kohtaan (myös näitä ryöstettyjä kohtaanko ?).
Tämän vuoksi unioni tunnustaa (ja katsoo läpisormiensa Suomessa tapahtuvan ryöstön jatkumisen sallimisenko ?) jäljempänä esitetyt oikeudet, vapaudet ja periaatteet.
1 artikla
Ihmisarvo (alistaminen ulosoton asiakkaiksi)
Ihmisarvo on loukkaamaton. Sitä on kunnioitettava ja suojeltava. (laman uhrit pakotetaan tulemaan toimeen ilman rahaa vuosikymmenestä toiseen)
5 artikla
Orjuuden ja pakkotyön kielto (ilmaista työvoimaa ja työn teettämistä alle normihintojen)
1. Ketään ei saa pitää orjana tai maaorjana.
2. Ketään ei saa vaatia tekemään pakkotyötä tai muuta pakollista työtä. (Pk- yrittäjien tarjousten teettäminen ilmaiseksi)
17 artikla
Omistusoikeus (ei koske ulosotossa keinotekoisesti viranomaisten suostumuksella olevia yrittäjiä)
1. Jokaisella on oikeus nauttia laillisesti hankkimastaan omaisuudesta sekä käyttää, luovuttaa ja testamentata sitä. Keneltäkään ei saa riistää hänen omaisuuttaan paitsi yleisen edun sitä vaatiessa laissa säädetyissä tapauksissa ja laissa säädettyjen ehtojen mukaisesti ja siten, että hänelle suoritetaan kohtuullisessa ajassa oikeudenmukainen korvaus omaisuuden menetyksestä. Omaisuuden käyttöä voidaan säännellä lailla siinä määrin kuin se on yleisen edun mukaan välttämätöntä.

2. Teollis- ja tekijänoikeudet turvataan. (laki Suomessa jätetään ratifioimatta missä nämä oikeudet tähän omaisuuteen olisi)

Kun ”rosvo” on riittävän röyhkeä, niin siltä ja sen tekemisiltä voidaan silmät ummistaa, ilman omantunnon tuskia, kuten Suomessa viranomaiset tekevät ja ovat tehneet -90 luvulta lähtien.

ossi laakko

Onko Suomen viranomaiset (ministerit ja kansanedustajat mukaan lukien) vieläkään ymmärtäneet näitä EU maiden (suomi mukaan lukien) hyväksymiä pelisääntöjä, kun -90 luvulla ryöstettiin ja aiheutettiin PK- sektoria lamauttavat toimet, eikä niitä vieläkään haluta tunnustaa ja korjata.

EUROOPAN UNIONIN PERUSOIKEUSKIRJA (2000/C 364/01)

JOHDANTO
Euroopan kansat ovat luomalla välilleen yhä läheisemmän liiton päättäneet jakaa keskenään rauhanomaisen, yhteisiin arvoihin perustuvan tulevaisuuden.
Nämä oikeudet (mitkä oikeudet ja kenen oikeudet) tuovat mukanaan vastuuta ja velvollisuuksia sekä muita ihmisiä, että koko ihmiskuntaa ja tulevia sukupolvia kohtaan (myös näitä ryöstettyjä kohtaanko ?).
Tämän vuoksi unioni tunnustaa (ja katsoo läpi sormiensa Suomessa tapahtuvan ryöstön jatkumisen sallimisenkin ?) jäljempänä esitetyt oikeudet, vapaudet ja periaatteet.
1 artikla
Ihmisarvo (perusteettoman alistamisen ulosoton asiakkaaksi)
Ihmisarvo on loukkaamaton (voi veljet, kunpa olisikin). Sitä on kunnioitettava ja suojeltava. (laman uhrit pakotetaan tulemaan toimeen ilman rahaa vuosikymmenestä toiseen)
5 artikla
Orjuuden ja pakkotyön kielto (ilmaista työvoimaa ja työn teettämistä alle normihintojen)
2. Ketään ei saa vaatia tekemään pakkotyötä tai muuta pakollista työtä. (Pk- yrittäjien tarjousten teettäminen ilmaiseksi tämäkin suosii suuryrityksiä)
17 artikla
Omistusoikeus (ei koske ulosotossa keinotekoisesti viranomaisten suostumuksella pidettäviä yrittäjiä)
1. Jokaisella on oikeus nauttia laillisesti hankkimastaan omaisuudesta sekä käyttää, luovuttaa ja testamentata sitä. Keneltäkään (ei taida Suomen viranomaiset ymmärtää mitä sana merkitsee) ei saa riistää hänen omaisuuttaan (riisto tapahtuu vääristelemällä lain tulkintaa siitä kuka on tekijä ja asettamalla lakiin liittymättömiä ehtoja kuten teoskynnys tai itsenäinen ja omaperäinen) paitsi (ettei vaan markkinamekanismit häiriinny ja osakkeenomistajat menetä rosvoamiaan osuuksia) yleisen edun sitä vaatiessa laissa säädetyissä tapauksissa ja laissa säädettyjen ehtojen mukaisesti ja siten, että hänelle suoritetaan kohtuullisessa ajassa (jos ja kun se aika on alkanut -90 luvun aikana niin täyttyneekö jo vihdoinkin tämäkin ehto) oikeudenmukainen korvaus omaisuuden menetyksestä. Omaisuuden käyttöä voidaan säännellä lailla siinä määrin kuin se on yleisen edun mukaan välttämätöntä (ettei vaan markkinamekanismit häiriinny ja osakkeenomistajat menetä rosvoamiaan osuuksia)

2. Teollis- ja tekijänoikeudet turvataan. (laki Suomessa jätetään ratifioimatta missä nämä oikeudet tähän omaisuuteen olisi)

Eli kun ”rosvo” on riittävän röyhkeä, niin siltä ja sen tekemisiltä voidaan silmät ummistaa, ilman omantunnon tuskia, kuten Suomessa (verovaroilla elätettävä) viranomaiset tekevät ja ovat tehneet -90 luvulta lähtien.

Käyttäjän KaukoRantala kuva
Kauko Rantala

Aivan kohta on aika tullut laihojen lehmien syödä nuo lihavat rikolliset lehmät

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kiitos Hilkka,

Juuri näin tarkkaa ja selkeätä tietoa etsinkin netistä Niinistön osallisuudesta bankstereiden pelastusoperaatioon.

Olen itsekin samaisen ryöstöoperaation uhri, sillä erotuksella että multa irtisanottiin asuntolaina vaikka olin säntillisesti maksanut korot ja lyhennykset, siis ilman mitään perusteita. Menetin kotini. Penniäkään ei ole pankki saanut (saivat valtiolta tappionsa tukena, kehtaavat vieläkin minulta periä jo korvattua summaa, tuplasti) eikä tule ulosottokaan saamaan koskaan! Penniäkään en ole veroja maksanut enkä maksa ennenkuin koko härski huijaus on koko kansalle paljastettu.

Oikeastaan esittäisin sinulle Hilkka kysymyksen, onko sinulla tiedossa minkälaisessa roolissa Väyrynen oli 90-luvun pankkiriisissä? Jotakuta noista pressaehdokkaista pitäisi äänestää, niin mielestäni Väyrysellä olisi rohkeutta, röyhkeyttä ja sitkeyttä puskea läpi mitä vain, esimerkiksi rehabilitoida pankkikriisin uhrit ja käynnistää korvausprosessit, jos hänet saisi yhteistyökumppaniksi?

Toimituksen poiminnat