Presidenttiehdokkaat 2018 – Kysymykset, joita toimittajat eivät esitä?

 

HYVÄT PRESIDENTTIEHDOKKAAT – 

Muutama kysymys Teille, joihin velkavankeuteen ja köyhyyteen ajettu  kansa Suomessa haluaa vastauksia. Vp. 16.1.2018 mennessä

Tausta: Suomen sosiaalioikeudellisen seuran julkaisu 2016:

Nämä etuudet eivät täytä Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan vaatimuksia

  • Sosiaalinen peruskirja edellyttää, että minimimäärien tulee olla vähintään 50 % kansalaisten mediaanitulosta eli 970 euroa kuukaudessa vuonna 2013.
  • Vähimmäistaso ei saisi missään tapauksessa alittaa 40 % mediaanitulosta eli toissa vuonna 776 euroa kuukaudessa.
  • Sairauspäivä-, äitiyspäivä-, ja kuntoutusraha sekä takuueläke ja työttömyysturvan peruspäiväraha rikkoivat 40 prosentin säännöstä.
  • Työmarkkinatuki ja toimeentulotuen perusosa jäivät selvästi alle 50 prosenttia mediaanitulosta
  • Suomi on edelleen EU:n tarkkailulistalla – leikkausten myötä tilanne vain pahenee. Kyseessä kansallinen häpeä.
  • Eläkeläiset ovat opiskelijoiden ja työttömien jälkeen Suomen pienituloisimpia. Työttömien pienituloisuusaste vuonna 2014 oli 47,8 prosenttia, opiskelijoiden 34,6 prosenttia ja eläkeläisten 12,8 prosenttia. Yrittäjien pienituloisuusaste oli 10,3 prosenttia ja palkansaajien 3,6 prosenttia.
  • Tämän lisäksi ulosotossa olevien tulot jäävät huomattavasti alle EU vaatimuksen.

Kysymys 1: Miten Presidenttinä aiotte vaikuttaa köyhyyden poistamiseen Suomesta – olettehan valtakunnan tärkein mielipidevaikuttaja? (Sisäpolitiikkaan vaikuttamista presidentti-instituution taholta on harjoitettu kautta aikain) 

 

Tausta: Presidenttiehdokkaista vain Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen ovat ottaneet esille 90-luvun vääryydet -tähän mennessä. He ovat todenneet Totuuskomission tarpeellisuuden Norjan mallin mukaisesti.

– 90-luvulla pankit aliarvostivat vakuutena olleet omaisuudet, kun pankkitukipiikin auetessa huomasivat olevan heille edullista hankkia mahdollisimman paljon luottotappioita, jotta saavat kahta kautta rahaa pankille: Valtiolta eli veronmaksajilta pankki- ja pääomatuen kautta ja lisäksi pankin konkurssiin laittomasti ajettujen yrittäjien (65 000) kautta hankkimalla huomattavaan alihintaan yrittäjien ja kansalaisten ( 600 000 työtöntä) omaisuudet sekä kuittamaalla myyntivoitot näistä omaisuuksista itselleen ja jättämällä asiakkaalle vain velat. Pantinhaltijan huolellisuusvelvollisuudesta säilyttää omaisuuden arvo, ei kukaan välittänyt, puhumattakaan, että yksikään pankki olisi tehnyt tilitystä velan, asiakkaan ja takaajien suoritusten ja realisoiduista varallisuuksista saatujen varojen välille. Jos tilitystä ei ole tehty, Suomen lain mukaan – kyseessä on kavallus. 

Tämä johtaa myös veronkiertoon, koska pankin tai perintäyhtiön kirjanpidossa on luottotappio, jota todellisuudessa ei ole syntynyt. Tämä tilanne on edelleen vallitseva vuonna 2018. 

 European Convention on Human Rights määrittelee jokaisen EU:n jäsenvaltion kansalaisen omaisuuden suojatuksi, takaa oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja erityisesti seuraava artikla tekee Suomen entisen ja nykyisen käytännön omaisuuksien realisoinneissa laittomaksi Ihmisoikeuksien näkökulmasta:

17 ARTIKLA Oikeuksien väärinkäytön kielto: Minkään tässä yleissopimuksessa ei saa tulkita suovan millekään valtiolle, ryhmälle tai henkilölle oikeutta ryhtyä sellaiseen toimintaan tai tehdä sellaista tekoa, jonka tarkoituksena on tehdä tyhjäksi jokin tässä yleissopimuksessa tunnustettu oikeus tai vapaus tai rajoittaa niitä enemmän kuin tässä yleissopimuksessa on sallittu.

Kuitenkin 90-luvulla luotu käytäntö, jossa pantinhaltijalle ei aseteta vaatimusta myydä, vaikeuksissa olevan asiakkaan omaisuutta käypään hintaan, on meillä edelleenkin käytäntö. Suomen käytäntö omaisuuksien realisoinneissa ei täytä lainmukaista toimintaa YK:n Ihmisoikeusjulistuksen,  European Convention on Human Rights, Suomen Perustuslain eikä Suomen lain mukaan.

Velanperintäjärjestelmässä rehottaa törkeä veronkierto ja rakennekorruptio Suomessa

Tämän lisäksi oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin periaate ei myöskään Suomessa toteudu, koska pisimmät taistelut ovat jo yli 30 vuotta kestäneitä ja jopa lainvoimaisia päätöksiä yritetään vesittää myöhemmissä oikeudenkäynneissä.

 

Kysymys 2. Jos Teidät valitaan presidentiksi, oletteko valmis asettamaan puolueettoman Totuuskomission Norjan mallin mukaan selvittämään 90-luvun laittomia tapahtumia, jotta uhrit saavat oikeutta ja korvaukset kärsimyksistään?

 

Tausta: 31.3.2000 nk. Arsenal kauppakirjalla myytiin 55000 suomalaista yrittäjää ja kansalaista velkaorjiksi, joiden yhteisten velkojen määräksi määriteltiin 12 miljardia ja myyntihinnaksi 5% eli 600 miljoonaa markkaa. Velkojen väitettiin olevan peräisin 90 luvulta.

Kaikki asiakirjat  aiempi nk. SSP sopimus ja sittemmin Arsenal kauppakirja julistettiin salaisiksi entisten presidenttien toimesta.

Kukaan uhreista ei saanut velkakirjoja nähdäkseen, kukaan ei saanut aiemmin maksamien suoritusten, takaajien suoritusten ja realisointien välille tilitystä, paljonko todellista velkaa oli jäljellä vai oliko. Kenellekään ei annettu mahdollisuutta maksaa itse tuota 5%:n osuutta. 

Kansainvälisten sopimusten mukaan velkaorjuus on kaikkialla maailmassa kielletty – Suomessa näitä em. kansalaisiamme pidetään edelleen velkaorjuudessa, nyt kansainvälisen PRA Internationalin tytäryhtiön toimesta.

Näitä em. "velkoja" on kierrätetty nyt C&A Finlandin, Aktiv Hansan, Aktiv Kapital Portfolion, Aktiv Kapitalin ja nyt PRA Groupin kautta yhä uudelleen ja uudelleen – tekemättä suorituksista tai realisoinneista tilitystä – jälleen lainvastaisesti. Myöskään velkakirjoja ei saada nähtäväksi tai siirtoasiakirjoja – jälleen lain vastaisesti. Edelleen perintä jatkuu – jatkuu ja jatkuu

PRA International on saanut kotimaassaan Yhdysvalloissa 80 miljoonan dollarin sakot laittomasta perinnästä ja velkojen kierrätyksestä. Heitä kiellettiin jatkamasta laitonta velanperintäjärjestelmäänsä. Miksi siis tällainen yhtiö saa riehua Suomessa?

 

Kysymys 3.  Kun Teidät valitaan Suomen Tasavallan Presidentiksi, oletteko valmis purkamaan edeltäjienne asettamat SSP sopimuksen ja Arsenal – kauppakirjan salaiseksi julistukset, jotta näiden sopimusten uhrit voivat saada oikeutta ja nähdä heitä itseään koskevat asiakirjat?

 

Kysymys 4. Oletteko presidenttinä valmis kokoamaan virkamiestyöryhmän ja keskustelemaan yhdessä velkaongelmaan, köyhyyteen ja perintätoimeen erikoistuneiden kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa em.esiintyvistä ongelmista, jotka vaikuttavat koko Suomen talouteen?

 

Kysymys 5. Miten itse koette 90-luvun tapahtumat ja onko todellisia tapahtumia syytä salata? 

Kysymys 6. Voitteko allekirjoittaa moton: "Suomi on juuri niin vahva, kuin sen heikoin lenkki" ja miten presidenttinä näette voivanne vaikuttaa, jotta yhä useampi kansalaisemme voisi tuntea olevansa yhteiskunnan täysivaltainen jäsen.

 

Velallisten Tuki ry ja Velallisten Tuki -ryhmä kiittävät vastauksistanne ja toivottamme Teille kaikille onnea Presidentin vaaleissa. 

 

Hilkka Laikko

vpj ja tiedottaja

hilkkamlaikko@gmail.com

040-445 9688

 

 

 

hilkkamlaikko
Muut Uusikaupunki

Markkinointi -konsultti,Vertaistukea velallisille -ryhmän johtoryhmän jäsen, tiedottaja, asiakaspalvelukouluttaja, oikeustaistelija,jonka päätehtävä on saada 1990 -luvun yrittäjille, takaajille ja laittomasti velkavankeuteen alistetuille oikeutta. Motto: Suomen Lain kunnioitus on palautettava takaisin sille kuuluvaan arvoonsa. Suomen valtio ja tavallinen kansa ovat menettäneet rahansa valtion vahingoksi toimineiden 90-luvun pankinjohtajien ja valuuttakeinottelijoiden taskuihin. Kansan parhaaksi tarkoitetut verorahat, valuvat yli 26 vuotta myöhemmin edelleen vääriin taskuihin - Suomen lain vastaisesti. Uhreja kohdellaan täysin lain vastaisesti, sekä Perustuslain että European Convention on Human Rights näkökulmasta. Suomi ei ole oikeusvaltio ennen, kuin 90.luvun vääryydet korjataan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu