hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

Jokainen suomalainen maksaa - Tekin maksatte - YOU PAY,TOO!

 

KENEN ON VASTUU - YOU PAY, TOO!

- Suomen valtion velka kasvaa jokainen tunti yli 600 000,- euroa/tunti!

- Sinun - siis vauvasta vaariin - osuutesi siitä, on  tällä hetkellä 4.2.2018 klo 13.00 19 823,65 euroa!

- Suomen valtion kokonaisvelka em. ajankohtana on 108 534 604 854,39 euroa! 

- Suomessa on yli 2 000 000 eläkeläistä, yli 1 200 000 suomalaista elää alle köyhyysrajan. 165 000 alaikäistä elää köyhyydessä, viikottain leipäjonoista ruoka-apua joutuu hakemaan 20 000 ja vuositasolla tilapäistä ruoka-apua hakee 100 000 suomalaista ja 440 000 perhettä saa toimeentulotukea.

- 550 000 kansalaista on ulosotossa, 440 000 maksuhäiriömerkinnän saanutta. Osa ulosotossa olevista maksaa edelleen 90-luvulta olevia velkoja, joita todellisuudessa ei ole enää olemassakaan - kyse on velkavankeudesta ja lainvastaisesta toiminnasta.

Näillä luvuilla Aktiivimalli on susi  - koska, jos Sinulla ei ole varaa syödä, ei Sinulla ole varaa puheluihin tai tietokoneeseenkaan. Tiedän useita +50 vuotiaita työttömiä, joilla ei ole älykännyköitä eikä tietokonetta. Milläs osoitat aktiivisuuden?

- Kahtiajako on kärjistynyt todella köyhiin ja todella rikkaisiin. 

KOHTALOITA, JOITA EN SOISI KENENKÄÄN KOKEVAN V. 2018 SUOMESSA

A. Työtön pariskunta asuu pienessä mökissä, jossa kaksi pikku kamaria on visusti suljettu. Vain pieni olohuone ja keittiö ovat käytössä, koska ainoa lämmönlähde talossa on tällä hetkellä vain pieni hella keittiössä. Sähköt on katkaistu jo ajat sitten, koska heillä ei ollut varaa maksaa laskuja. Sähköjen katkaisu aiheutti vesiputkien halkeamisen ja ainoa keino, millä he saavat sähköt hetkeksi päälle, on agregaatti, johon hankitaan polttoainetta, jos pystytään. Naapurista noudetaan talousvesi ja lumesta keitetään pesuvettä.

Molemmat ovat pitkäaikaistyöttömiä ja siinä kunnossa, että oikea paikka olisi työkyvyttömyys- tai sairaseläkkeellä. Sille he eivät pääse, sosiaalitoimi tai Kela eivät auta. Ruoka-apu on tullut tutuksi pariskunnalle. Vaimo sai isän perinnön, mutta sekin meni pankille - 90-luvun velkoihin. Pankki ei ole tehnyt suorituksista tilitystä - vaan perii edelleen -aina, kun jostain rahaa pariskunnalle tulee. Nyt talo on uhan alla.....

B. Lapsiperhe - kaikkiaan 7 lasta, joista vielä 4 kotona. Molemmat rakennetyöttömänä jo 90-luvulta, perintätoimisto lähettelee, mitä kummallisempia 90-luvun laskuja, joissa ei ole laskuja mukana, mutta vaatimuslista on 3 x A4. Kun perintäyhtiöltä kysyy alkuperäisiä laskuja - ei niitä enää ole - ne on hävitetty. Mistä he voivat tarkastaa, että lasku on oikein - 26 vuotta myöhemmin - entäs vanhentuminen?  Ruoka-apu on välttämätön ja jokainen sentti on laskettava tarkkaan, jotta pystyy kouluttamaan lapset. 

C. 85 v. pariskunta, jossa vaimo makaa täysin vuoteenomana. Mies omaishoitajana ilman tukea. Eläkkeistä jää vuokran, laskujen ja lääkkeiden jälkeen ruokaan vajaa 10 euroa. Oma syykö? 

Näitä ihmiskohtaloita on yli 1,200 000 Suomessa - 440 000 perhettä.

En uskonut koskaan näkeväni tällaista puutetta Suomessa, sen jälkeen, mitä 60 luvulla näin: Kuinka monilapsisen perheen lapset kävivät maatalossa syömässä kuivattua ylijäämäleipää, joka oli tarkoitettu kanoille/ Kuinka 7 lapsisen perheen vanhin sai kansanhuollosta käytetyt sukset, jotka kiersivät koko lapsikatraan aina nuorimpaan asti/ Kuinka ilo syttyi pienen lapsen silmiin, kun hän koulukaverinsa luona sai meijeristä palautunutta kurria ja vastaleivottua leipää kotiin viemisiksi. 

Hallitukset ja kansanedustajat vuosien 1985 - 2018 väliltä - hävetkää, mihin tilaan olette Suomen valtion saattaneet. Olette unohtaneet omasta kansasta huolehtimisen - jättämässä sen heitteille - pääomapiirien armoille. 

MITÄ PITÄISI TEHDÄ? - TÄMÄ ON JOKAISEN ASIA - YOU PAY, TOO?

1. Hallitus/ TEM on 2.2.2018 antanut eduskunnalle lakiehdotuksen, että perintätoiminnalle ei enää vaadita varsinaista lupaa - vaan pelkkä rekisteröinti riittää. Kansanedustajat! Tätä ei pidä hyväksyä, koska valvonta on nykyiselläänkin täysin olematonta, koska Etelä Suomen AVI:lla ei ole resursseja riittävästi. Heillä ei ole resursseja tutkia perintätoiminnasta vastaavien henkilöiden taustoja, eikä niitä edes ole mahdollista saada, koska hallintarekisterilaki hyväksyttiin jo aiemmin ja kansainvälisiin perintätoiminnan harjoittajiin on näin mahdoton päästä käsiksi, vaikka taustalla olisi suomalaisia vaikuttajiakin. 

Tällaisen lakiehdotuksen taustalla lienee ihmisiä, jotka hyötyvät laittomasta perintätoimesta?

Perintätoimistojen valvontaan tarvitaan nopeasti lisää resursseja Etelä Suomen AVI:n, poliisin talousrikostutkintaan sekä verotarkastajille

2. Perintätoimistot ja tietyt pankit - joka ainoa - verottajan erityistilintarkastukseen ja SM:ltä sekä VM:ltä budjettiresursseja tähän.  Erityisinä kohteina kaikki laskut ja väitetyt velat 90-luvusta vuoteen 2018.  Tilijärjestelmissä ja kirjanpidoissa erityinen huomio väitettyihin luottotappioihin ja järjestelemättömiin luottoihin verrattuna niiden perusteella tehtyihin verovähennyksiin - väitän, että jokaisesta verotarkastajasta tulee tulospalkkion ansiosta melkoisen rikas tämän jälkeen - koska valtiolle palautuu miljardeja. 

3. KRP talousrikostutkintaan SM:n budjettiresursseja, sillä em. 2 kohdan veronkierto on mahdollista vain, koska perintätoimistot ja nuo tietyt pankit eivät suostu tekemään tilitystä, joka on RiL 28 luku 4§ ja 5§ vastaista toimintaa.  Kyse on siis törkeistä kavalluksista, jotka syövät koko Suomen Valtiontaloutta - asian pitäisi olla myös ykkösprioriteetti VM:n budjetissa. 

4. Oikeusministeriön lainsäädännön toimeenpiteet sen estämiseksi, että pantinhaltija ei enää ulosoton avustuksella voi tehdä alihintaisia kauppoja. Tällä taataan luotettava luototus pk - yrittäjille ja saadaan monin verroin työpaikkoja lisää Suomeen, kun pk- yrittäjien luottamus rahoittajiin palautetaan. 

5. Ulosottomenettelyn tulospalkkio - automaatti pois. Valtiolle syntyy jokaisesta alihintaisesta pakkohuutokaupasta kolminkertainen tappio, koska alihintaisessa kaupassa velalliselle jää velka, velkoja saa omaisuuden ja myy se kalliilla eteenpäin ts. saa velkoja vastaavan hinnan ja silti saa kuitata luottotappioita vuosikymmeniä Suomen valtiolta verotuksessa - jokaisen meidän vahingoksi - You Pay, too

6. Perintätoimistojen ajamat velkojamyönteiset lait uudelleen tarkasteluun velallisen näkökulmasta - esimerkiksi tilitysvelvollisuus on pakollinen - mutta mitä velallinen voi tehdä, kun sitä ei saada pyynnöistä huolimatta.

7. Tuomioistuimien ja ulosoton nykyinen käytöntö velan vanhentumisen toteamisesta muutettava niin, että tuomioistuimen ja ulosoton on viran puolesta itse todettava ja tutkittava velan vanhentuminen. Samoin heidän on selvitettävä, onko velkoja tehnyt tilityksen - jos ei -  kanne on hylättävä. 

8. Oikeusministeriössä ryhdyttävä pikaisiin lainvalmistelutöihin lainan antajien markkinointiin, jossa jopa korkein korko voi olla 56,6% tai lainaehdot kohtuuttomia, joiden ainoa tarkoitus on sitoa lainanottaja mahdottomaan lainasopimukseen, jolla voidaan myöhemmin alistaa hänet kohtuuttomien perintätoimien uhriksi - ikuisesti.

Missä Suomessa on sellainen määräys, että pankkien ja perintätoimistojen ei tarvitse noudattaa lakia?

Mihin lakipykälään on kirjoitettu, että ulosottomiehet ovat ainoastaan velkojaa varten ja puolustavat heidän oikeuksiaan? 

Jokainen vaatimus perustuu European Convention on Human Rights - sopimukseen

 

Hilkka Laikko

Velallisten Tuki ry

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän KaukoRantala kuva
Kauko Rantala

Hyvä ja asiallinen kirjoitus kumpa saisi nuo päättäjät Ymmärtämään että tämä nykyinen järjestelmä on kansantalouden alas ajoa --eli suohon mennään ja kuka meidät sieltä nostaa .---Kohtapuoliin ollaan pahemmassa tilassa kuin Kreikka

Juha Hämäläinen

Ollaan jo juoksuhiekassa syvällä. On minun mahdotonta nähdä miten tämä tilanne saadaan hallintaan tällaisilla otteilla. Tässä on useita aikapommeja tikittämässä samaan aikaan nimittäin.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Hyvä Hilkka että jaksat pitää näitä epäkohtia (rosvouksia) esillä. On edes joku joka ajaa kaltoin kohdeltujen asiaa.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Hei! Muutama tarkennus:

Kohta 2: ei voi takautuvasti edes tehdä näin pitkältä ajalta. Kirjanpitotositteita pitää säilyttää vain 5 vuotta. Sitä paitsi vaatisi rahaa aika lailla.

Kohta 4: vouti ei voi tehdä alihintaisia myyntejä, oli pantattu tai ei. Laki muuttui jo vuosia sitten Kouvolan tapauksen jälkeen.

Kohta 7: Tässä olet oikeassa. Vaatisi VanhL 18 §:n muutoksen.
Ulosotto seuraa ulosottoperusteen (tuomion) täytäntöönpanokelpoisuuden määräaikaa.

- Alussa nostettu valtion velka esille. Hyvin aiheellista.
On tehty kansalaisaloite valtion velkaantumisen lopettamisesta. Allekirjoittamalla sen voit tehdä edes jotain velan oton lopettamiseksi.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2890

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Esko Nurminen

Kohta 2: Jos peritään edelleen ja tilitystä ei ole tehty - jokainen tosite pitää löytyä ja takautuvasti mennään alkuun asti, mikäli siis edelleen peritään 16-18% koroilla. Raha tulee takaisin moninkertaisena, kun verotulot, joita on kierretty palaavat valtiolle ja uhrit pääsevät jatkamaan elämäänsä korvausten myötä.

Huom! Osa tapauksista on koko ajan olleet - siis 26 vuotta - oikeusprosesseissa ja ne eivät vanhene.

Myöskään omaisuuden suojaa rikottaessa, rikos ei vanhene, koska se on vastoin Ihmisoikeussopimuksia - sorry.

Kohta 4. Valitettavasti lakia ei noudateta. Tosiasia on edelleen, että omaisuutta myydään vastoin lakia - törkeään alihintaan. Katsohan Ulosoton nettisivua - niin saat käsityksen. Minä katson faktoja tuhansista tapauksista pöydälläni.

Kohta 7. Vanhentumisen osalta Perintätoimistot kiertävät lakia törkeästi kierrättämällä velkaa oman talon sisällä - sisaryritykseltä toiselle. Juuri tapaus, jossa 90-luvun velkaan ulosmitattiin veronpalautus - ilman, että tämä kuudes yhtiö suostuu tekemään velasta tilitystä. Velalla oli 3 yhteisvastuullista, mutta tämä yksi on maksanut itsensä kipeäksi. Ilman tilitystä hän ei pysty käyttämään regressioikeuttaan ja huomio tilitys on pakko tehdä tai muutoin kyseessä on RiL 28 luku 4§ 3mom. ja 5§.
Ko. perintäyhtiön emoyhtiö on saanut vastaavasta toiminnasta Yhdysvalloissa 80 miljoonan dollarin sakot laittomasta perinnästä. Meillä sama firma huseeraa, vaikka laki on tässäkin selvä.

Valtionvelka kasvaa, kunnes päättäjämme lopettavat olemasta tyhmiä. Allekirjoitan kansalaisaloitteen mielelläni - kiitos.

Käyttäjän eskotnurminen kuva
Esko Nurminen

Kiitos kansalaisaloitteen kannatuksesta!

Tiedossani ei ole toista konkreettista ehdotusta keinoista, joilla velkaantuminen lopetettaisiin. Vieläpä saattaisi onnistua ilman tuloveron korotusta.

Toimituksen poiminnat