hilkkamlaikko Mustatalous kuriin - Suomen kansalle elinmahdollisuus

VELKAVANGIT SUOMESSA - LISÄÄ TULEE JOKA PÄIVÄ - SIPILÄ EI TEE MITÄÄN

 

 Suomiko hyvinvointivaltio?

 Jokainen vallassa oleva poliitikko selittää mediassa, kuinka hyvin meillä asiat "hyvinvointi- ja oikeusvaltiossa" on ja   tutkimuksia ja huipputapaamisia maksetaan kilvan, jotta saadaan kansainvälisesti näkyvyyttä, kuinka olemme   maailman tai ainakin Euroopan ytimessä maailman onnellisin kansa. Tätä harhaa tukee poliittisesti johdettu   media, joka on menettänyt jo ajat sitten uskottavuutensa - ainakin, jos katsoo irtisanottujen tai itse   irtisanoutuneiden kriittisten toimittajien määrää. Kunnioitan heitä, sillä valheessa voi elää hetken, mutta ei koko   elämäänsä. Velkakellon mukaan Suomen valtionvelka on n. 107 miljardia, joka tarkoittaa, että Sinä olet velkaa noin 20 tuhatta euroa, vauvasta vaariin. Itsemurhia tapahtuu joka päivä - päin rekkaa, kun kukaan ei enää auta - ei sosiaalitoimisto - ei Kela. 70-vuotias mamma aiotaan heittää asunnostaan kadulle Espoossa- Sipilä otatko tunnollesi uskovaisena ihmisenä ko tapauksen?

 1. Demokratia

13.6.2017 Perussuomalaisilla oli demokraattisten periaatteiden mukaan puheenjohtajavaalit, joiden lopputulos oli Timo Soinille pettymys, koska hänen ehdokkaansa Sampo Terho ei päässyt vallankahvaan. Vain vähän ennen PS puheenjohtajavaaleja Terhosta tehtiin Eurooppa- ja Kulttuuriministeri hallitukseen - huomio            Perussuomalaisena!  Muita PS -puolueen ministereitä ovat; Pirkko Mattila, Jari Lindström, Jussi Niinistö, ja Timo Soini. 

Kun äänestäjät demokraattisesti valitsivat , että Jussi Halla-aho on ylivoimaisesti puolueen uusi johtaja, mitä tapahtui? Hillotolppahillerit päättivät pitää ministeripaikkansa, vaikka hallituksen olisi pitänyt hajota valtiosääntömme mukaan, kuten jopa presidenttimme totesi "hallitukset voivat hajota, mutta se ei välttämättä tarkoita eduskunnan hajoamista  ja uusia vaaleja". Yllättäen "tyhjät tynnyrit kolisevat eniten Soini" perusti uuden ryhmän eduskuntaan, josta myöhemmin tuli "Siniset". Ritva "Kike" Elomaa meni hetkeksi "halpaan", mutta palasi takaisin Perussuomalaisiin, Kaj Turunen siirtyi Kokoomuksen riveihin. 

Julkisuudessa näimme episodin, jossa Sipilän virka-asunnolla kävi Soinin lähin avustaja palaten ulos auton takakontissa vain päivää ennen, kun kerrottiin, että Soinin ryhmä on perustanut uuden ryhmän eduskuntaan. Äänestäjänsä pettäneet "hillotolppalaiset" hyväksyttiin hallitukseen, vaikka heitä ei ollut kukaan äänestänyt eduskuntaan "Sinisinä", joksi he myöhemmin itsensä rekisteröivät.  Hallituksen olisi pitänyt hajota ja uuden hallituksenmuodostajan astua kehiin - se olisi ollut demokratiaa ja kansan tahto.

Nyt nämä samat demokratian murentajat ja lain vastaisesti toimivat tahot haluavat murentaa oikeusvaltion - ja hyvinvointivaltion perusteet sekä demokratian. 

Sipilän hallitus on vallassa sekä lain, valtiosäännön että demokratian vastaisesti. Ehkä olisi ollut parasta, että pääministeri Sipilän uhkaus 5.11.2015 " Jos ei Sote-sopua löydy, kävelen aamulla presidentin luokse" - olisi ollut ehkä parasta Suomen pienelle kansalle. Eipä näytä kovin hyvältä nämä nykyiset uhkailut, että tulee lisää kustannuksia, jos ei Sote ei toteudu " nimerkillä Päivi Nerg".

Sipilän hallitus ei nauti demokratian mukaista, äänestykseen perustuvaa luottamusta, vaan se perustaa valtansa uhkailuun, pelotteluun ...ja pelottelua kasvatetaan suosiollisen median avustuksella, mitä hirveää tapahtuu, jos Perussuomalaiset saavat vallan.

Väitän, että terve järkiajattelu palaa tämän maan asioiden hoitoon, kuten suurin osa kansalaisistamme haluaa, kun heille ensin kerrotaan totuudenmukaisesti, missä jamassa tämä maa todellisuudessa on ja tehdään yhdessä - koko kansa - töitä sen eteen, että jokainen "siipiveikko" maksaa takaisin, mitä on kansalta varastanut.

 

2. Hyvinvointivaltio ? Mistä kaikki alkoi?

Eletään vuotta 1991, jolloin Esko Aho (kesk,) ja Iiro Viinanen (kok.) hallitus oli vallassa ja presidenttinä oli Mauno Koivisto (Sdp). Devalvaatio jouduttiin tekemään, koska pankit olivat ottaneet ohi Suomen Pankin määräysten liikaa velkaa Suomeen. Syntipukiksi tehtiin SKOP, mutta...olivatko muut pankit yhtään parempia - eivät. Nykyisin jo Danske Bank ja Nordea ovat jääneet kiinni rahanpesusta, mutta eipä meidän "osuustoiminnallinen OP" ole yhtään parempi. Tuhottuja perheitä tulee koko ajan lisää, koska nämä pankit eivät noudata pantinhaltijan velvollisuutta säilyttää omaisuuden arvo ja ulosottojärjestelmää ei valvo tässä maassa kukaan - ei edes korruptoinut oikeuslaitos.

90-luvulla tuhottiin 65000 elinkelpoista yritystä ja sen seurauksena syntyi Aho-Viinanen (Kesk-Kok) hallituksen väärän talouspolitiikan kautta 600 000 työtöntä, joilla osalla asuntovelat kaatuivat niskaan - sama on odotettavissa nyt - vain 26 vuotta myöhemmin. 90-luvun lamauhrit eivät ole saaneet oikeutta vieläkään, joten nykylaman uhreille ei ole sitä luvassa, koska 90-luvulla alkanut lainvastainen käytäntö on edelleen vallalla.

3. Omaisuuden suoja ja oikeudenmukainen oikeudenkäynti

Pantinhaltijan velvollisuus on säilyttää omaisuuden arvo - näin lain mukaan. Se ei ole yhdenkään yritys-, asunto-, tai muunkaan velkavaikeuksiin joutuneen velallisen kohdalla toteutunut sitten 90-luvun - kiitos Esko Ahon hallituksen ja sillloisen presidentti Koiviston 6.5.1992 määräyksen, joka edelleen vaikuttaa mm. summaarisen menettelyn kautta "Instituutioiden pitää voittaa ja yksityisten ihmisten hävitä". Missä siis on oikeudenmukaisuus, kun tavallisia, rehellisiä tuomitaan oikeudessa häviämään omaisuutensa laittomasti toimivalle pankille tai perintäyhtiölle, vaikka velka on jo maksettu tai lähes maksettu ja yllättäen hänet tuomitaan maksamaan 10.kertaisesti alkuperäinen velkasumma kokonaan uudelleen? Tämä - hyvä lukija on faktaa.

 

1988 1,5 miljoonan markan ( nykyisin 252 281,89€) velka, josta oli maksettu jo 250 000 markkaa (42 034,33 €) vuoteen 1992 mennessä. Vakuutena oli 3 980 000 markan laiva ( 669 387,97 euroa) sekä kaksi mökkiä ja yksi ok - talo - yhteensä vakuudet takaajan lisäksi olivat siis nelinkertaisesti velan määrä. Vuonna 1994 pankki onnistui saamaan laittomasti omaisuudet haltuunsa tasan 0 - markalla, jonka jälkeen eri vaiheiden kautta, yrittäjä/ takaaja on yrittänyt saada oikeutta vuoteen 2018 ja jatkuu edelleen - saamatta oikeutta vieläkään, mutta periksi hän ei rikollisten edessä anna. Nykyisin tämä prosessipetoksilla operoiva OP pankki väittää, että yrittäjän velka on   1 762 368,00 € eli markkoina 10 478 564, 29 up to date. Se siitä ja oikeusvaltiosta. Yrittäjälle tuli erittäin tuhoisaksi ottaa yrityslaina OP leirin pankista 1988 ja työllistää 27 ihmistä vakituisesti ja muutama muu extra  1988-1993 välillä. Oma elämä ja työntekijöiden tulevaisuus tuhottiin hetkessä, koska yksi ainoa mies "kyll se siit" -Koivisto tuhosi Suomen oikeuslaitoksen oikeudenmukaisuuden. Yhtään paremmin eivät pärjää Nordea tai Danske, kuten olemme jo heidän "kuvioistaan" saaneet lukea julkisuudessa - rahanpesua. Milloin Suomessa herätään lopultakin perkaamaan laittomasti toimivien perintätoimistojen ja pankkien harjoittama veronkierto ja rahanpesu, jossa koko ajan viedään suomalaista rahaa ohi Suomen valtion verojärjestelmän kasvottomille veroparatiisiyhtiöille ja erityisesti niiden omistajille?

Yhteiskunnallisesti on kuitenkin paljon tärkeämpää jokaisen äänestäjän ymmärtää, mitä Sinä veronmaksajana menetät, kun yhteiskunnassamme toimii yhä enemmän veronkiertäjiä, jotka vievät Suomen valtion verotuloja veroparatiiseihin, julkisen valvonnan ulottumattomiin "hallintarekisterilain" varjossa. Viranomaisethan eivät meillä uskalla mennä pankkien tai perintäyhtiöiden konttoreihin tutkimaan katteettomia järjestelemättömiä luottoja, jotka ovat roikkuneet yli 26 vuotta mm.  yhden ja saman pankin tilinpäätöksissä. 

Konekersantti/ Olli Puolitaival, Katinkulta / Pertti Lindeman, Alavuuden Talotehdas/ Erkki Aho, Oy ST-Line Ltd, Tatu Hoikkala, Frykman, Tiainen, Haverinen, Vallamo, Niemelä jne jne lista on loputon yli 66 000 rehellisestä yrittäjästä, joilla oli omaa omaisuutta ja kova halu yrittää ja työllistää. Pankit viis välittivät Suomen valtiontaloudesta ja vielä vähemmän asiakkaistaan, kun ulkomaan valuutan rahahanat aukesivat. Keskuspankit ottivat lainaa täysin surutta ulkomailta ja sitä työnnettiin ulos jokaisesta pikkupankista keskuspankin määräyksestä "persaukisille kadunmiehille" ohi Suomen Pankin määräysten. 

Hallituksen - siis Esko Ahon ja Iiro Viinasen hallitus - päätöksellä laittomasti toimineet pankit pelastettiin pankkituella ja rehelliset yrittäjät tuomittiin Koiviston ohjeistuksella ja aiheutettiin 600 000 ihmisen työttömyys ja 14 500 ihmisen itsemurha- aalto, jolle jopa 1917 kansalaissota jää toiseksi. Nämä ihmiset maksavat edelleen ja heidät tuomitaan, vaikka jopa presidentti Niinistö on todennut - tosin CNN kanavalle 2015- että 90-luvulla Suomessa toimittiin väärin ja nämä ihmiset ovat ansainneet kompensaation eli korvauksen.

Minä vaadin yhtenä sijaiskärsijänä, että 90-luku tutkitaan ja todelliset rikolliset saatetaan vastuuseen - nyt en tarkoita poliittista vastuuta - vaan todellista taloudellista vastuuta sekä Suomen valtiolle että erityisesti näille jo lähes 30 vuotta kärsineille uhreille. Seuraavien vaalien ne ehdokkaat, jotka todella haluavat nykyisen velanperintähelvetin päättyvän rehellistä kansaamme kohtaan, sitoutuvat puhdistamaan tämän maan velanperintärikollisista - saavat nimensä julki, jokaisessa julkaisussa, jonka teen tästä päivästä vaaleihin asti.

Minulla on vain yksi pyyntö koko kansan puolesta - älkää valehdelko ennen vaaleja.

4. Perintäyhtiöiden ja pikavipifirmojen yhteydet rahanpesupankkeihin 

Mitä tapahtui seuraavien hallitusten aikana? Kukaan ei puuttunut 90-luvun uhrien tilanteeseen, ainoastaan Liisa Jaakonsaari huomasi joskus 97, että pankkituki -piikki on edelleen auki.....no Liisaseni...se on edelleen auki.

Tuli Lipposen hallitus ja kas kummaa Suvi Anne Siimes ja 8 muuta talouspoliittisen valiokunnan jäsentä , jotka itse päättivät, että 90-luvun uhreista pitää päästä eroon myymällä heidät 31.3.2000 velkaorjiksi C&A Finlandille ja Aktiv Hansalle. Osa 90-luvun uhreista jäi edelleen Arsenal Oy:n ikeeseen, joka edelleen velkoo 90-luvun perusteella ihmisiä, jotta saavat omille lakitoimistoilleen tuloja laittomien perintäoikeudenkäyntien kautta ja uhrit, jotka ovat jo ajat sitten maksaneet kaikki mahdolliset saatavat pankille, ovat edelleen saman määrän velkaa, kuin olivat 1980 - luvulla - suorituksista viis. Missä ovat siis tilitykset, jotka kertoisivat, missä ovat suorituksista kertyneet varat? Vrt Rikoslaki ja törkeä kiskonta/ kavallus.

Ostajat aloittivat Suomen historiassa uskomattoman kierrätystoiminnan, joissa erään oululaispolitiikon " Isokadun ihmisroskat" toteutuivat, jo ennen, kuin tuo potkut saanut nainen edes avasi suutaan. 

Laitilalainen takaaja takasi 90-luvulla erään yrittäjän lainan. Kun vaikeudet tulivat 1994, SYP sai tuomiolle sekä yrittäjän, että takaajat. Yrittäjä pääsi vapaaksi 2006 velkasaneerauksen kautta, mutta pettäen takaajan edes mainitsematta häntä velkasaneerauksessa mahdollisena regressioikeusvelkojana. 

Siimes-Lipponen myivät kylmästi, tutkimatta edes oliko väitetty velka jo maksettu, velkaorjiksi 57 000 suomalaista - em. takaaja mukana.

2001 ko. takaaja haki itse velkajärjestelyä, jossa vastustaja oli C&A Finland, mutta juuri, kun takaaja luuli päässeensä ikeestä 2006, velkojaksi muuttui toinen ostajista Aktiv Hansa ja kaikki alkoi alusta. 2008 molemmat em. yhtiöt ilmoittivat, että C&A Finlandista on tullut Aktiv Kapital Portfolio ja Aktiv Hansasta Aktiv Kapital, ja taas alkoi kaikki alusta.....No sitten 2013 vaihtui perijäksi PRA Suomi ja sittemmin PRA Group ja minä odotan, koska laittomasti toimiva emoyhteisö PRA International siirtyy tämän 90-luvulla tutun yrittäjän takauspaperiin nimensä vetäneen takaajan perijäksi. Kyse on rikollisuudesta, jossa ko emoyhtiö on saanut Yhdysvalloissa 80 miljoonan dollarin sakot laittomasta toiminnasta ja korvausvelvollisuuden uhreille - Suomessa kukaan ei puutu. Sipilä suojelee tätä laitonta järjestelmää, koska on kieltäytynyt ottamasta 90-luvun uhrien asiaa hallituksen käsittelyyn Toimi Kankaanniemen perustellusta esityksestä huolimatta.

 5. Nykytilanne

Velanperintähelvetti on jo lähes 600 000 tuhannen ulostotossa olevan ihmisen painajainen, vielä enemmän ihmisiä on ikeessä perintätoimistojen Lindorff, Lowell, Intrum, Alektum, OK- perintä jne. Aina, kun nämä jäävät kiinni laittomuuksista, ne vaihtavat nimeä tai omistajaa. Etelä Suomen Avi on täysin tehoton, vaikka joskus onnistumme jollekin perintätoimistolle saamaan perintäluvan menetyksen - samat ihmiset jatkavat perintää - eri yhtiönimellä. 

Suomen Lakia, Perustuslakia, European Convention on Human rights tai YK Ihmisoikeussopimusta Suomessa ei noudata oikeuslaitos, ulosottojärjestelmä, ei poliisi, ei viranomaiset eikä virkamiehet. 

Kysyn jokaiselta seuraavaan eduskuntaan aikovalta, kumpi on tärkeämpää: Oma etu - vai valtion ja kansalaisten etu? Oletko valmis palauttamaan omalla toiminnallasi oikeudenmukaisuuden ja kansainvälisen lain kunnioituksen tähän isänmaahamme? 

 

Mikä ei ole kohtuus älköön olko lakikaan - eikä oikeuskäytäntö!

 

Hilkka Laikko

Velallisten Tuki ry 

vpj ja tiedottaja

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Kiitos Hilkka näistä tärkeistä muistutuksista mikä Suomen tilanne on. On suuri häpeä ja kaksinaismoralismin huipentuma, miten Suomen ylintä poliittista johtoa myöten he kusettavat kansaa ja lyövät laillisuuden vessasta alas. Suomi ei todellakaan ole hyvinvointivaltio, vaan pahoinvointivaltio, mitä Suomen poliittinen johto ja johtavat virkamieskunnan edustajat ruokkivat.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Nyttenhän esim Banknorgevianit yms täysin estoitta luotottavat ihmisiä . Agressiivinen luottokortti markkinointi jyllää Suomessakin . Kun 22% lainankorko lähtee liikkeelle jostain 10k € jollain puoli työttömällä käestä suuhun eläjällä ...

Mutta no mitä on tehtävissä jottei ihmiset eläisi yli varojen??

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tänä päivänä ei kukaan ota kantaa siihen, miten voi elellä yli varojen.

Pienessä asunto-osakeyhtiössä eräät osakkaat ajelivat kahdella kalliilla autolla yhteisarvoltaan yli 100.000 euroa, mutta myöhemmässä vaiheessa eivät pystyneet maksamaan edes asuntolainaansa tai yhtiövastikkeitaan.

Näiden pösilöiden maksamattomat maksut jäivät lopulta muiden asukkaiden maksettaviksi.

Jani Kuusela

"Kysyn jokaiselta seuraavaan eduskuntaan aikovalta, kumpi on tärkeämpää: Oma etu - vai valtion ja kansalaisten etu?"

Helppo vastaus. Oma etu. Ja silti heitä äänestetään. En tiedä enkä ymmärrä miksi. Olen jopa epäillyt vaalivilppiä. Miten muutoin Sipilät, Kanervat, Orpot, Juhana Vartiaiset ja muut saavat vaalit toisensa jälkeen niin suuren äänisaaliin. En ymmärrä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Niin se vaan minutkin heitettiin pois Velallisten tuesta erään moderaattorin toimesta joku aika sitten.

Sellaista. Olikohan joku Nukkuvien postaus liikaa sille RKP moderaattoreille? Harvoin olen sinne laittanut ja AINA asia liittyy velallisen asiaan, miksei liittyisi kun asianomistaja olen.

Noh, se siitä sitten.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Minä en ole Petri Sinua pois heittänyt. Otas yhteyttä hilkkamlaikko@gmail.com

Käyttäjän 111111111111111111111111 kuva
Anu Huusko

Petri - Velallisten tuki -facebookryhmässä ei ole yhdenkään puolueen sallittua mainostaa itseään. Tämä tehtiin sinulle selväksi useita kertoja. Kerran siivosit julkaisuasi ja se sai sen jälkeen jäädä seinälle. Tämänkin jälkeen jatkoit poliittisia postauksiasi. Velallisten asia on kaikkien yhteinen asia, se on selvä. Nukkuvien puolue on ryhmässä silti samalla linjalla muiden puolueiden kanssa.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto

Niin paitsi Perussuomalaiset saavat mainostaa, tai no ainakin saivat. Minähän en tietenkään nykyistä tilannetta voi tietää, kun tätä kyseenalaistin tätä Perussuomalaisten siellä käymää vaalikamppanjaa, niin tehän heititte minut pihalle koko ryhmästä. Vai joko tämä ryhmä on avoimesti Perussuomalainen?

Käyttäjän 111111111111111111111111 kuva
Anu Huusko Vastaus kommenttiin #9

Yksikään puolue ei saa mainostaa ryhmässä eikä ilmoitella omista tapahtumistaan. Perussuomalaiset eivät käy vaalikampanjaa ryhmässä sen enempää kuin muutkaan puolueet. Ryhmässä on ollut esillä mm. Satu Taavitsaisen ja Hilkka Laikon yhteinen videotallenne Huomenta Suomi -lähetyksestä. Se, että videolla esiintyy kansanedustaja ei tee siitä "vaalivideota". Samoin, jos jotakuta kansanedustajaa kiitetään hyvästä työstä velallisten eteen, niin sekään ei ole kampanjointia, vaikka suomalainen voisi näin herkästi ajatella. Petrihän tuossa sanoikin jo, minkä puolueen listoilla itse olen. Enkä salli poliittista kampanjointia ryhmässä edes itseltäni.

Käyttäjän 111111111111111111111111 kuva
Anu Huusko Vastaus kommenttiin #9

Yksikään puolue ei saa mainostaa ryhmässä eikä ilmoitella omista tapahtumistaan. Perussuomalaiset eivät käy vaalikampanjaa ryhmässä sen enempää kuin muutkaan puolueet. Ryhmässä on ollut esillä mm. Satu Taavitsaisen ja Hilkka Laikon yhteinen videotallenne Huomenta Suomi -lähetyksestä. Se, että videolla esiintyy kansanedustaja ei tee siitä "vaalivideota". Samoin, jos jotakuta kansanedustajaa kiitetään hyvästä työstä velallisten eteen, niin sekään ei ole kampanjointia, vaikka suomalainen voisi näin herkästi ajatella. Petrihän tuossa sanoikin jo, minkä puolueen listoilla itse olen. Enkä salli poliittista kampanjointia ryhmässä edes itseltäni.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto Vastaus kommenttiin #12

Niin, niin. Tämä Kike Elomaan ruokapuhe ei tietenkään ollu vaalivideo sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta ihan puhdasta vaalityötä se kyllä oli.
Tokihan velallisetkin syövät, mutta tuolla logiikalla kaikki asiat kuuluu velallisten ryhmään. ☺

Käyttäjän 111111111111111111111111 kuva
Anu Huusko Vastaus kommenttiin #15

Elomaan video poistettiin, joten se siitä.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto Vastaus kommenttiin #25

Ja minut, ilmeisesti siitä syystä, että kritisoin tätä Velallisten Tuki ryhmän käyttöä Perussuomalaisten aiheeseen liittymättömien asioiden ajamiseen. Tämähän on toki minun päättelyn varassa, koska ulos heiton syytähän minulle ei kerrottu.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #27

Tuomas otas yhteyttä minuun. koska en löytänyt perusteltua syytä Sinun osaltasi. hilkkamlaikko@gmail.com

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Aivan selvää idiotismia ryhmän asian kannalta. Mainostaminen on suhteellista ja sinä katsot sitä vain omien RKP silmälasien läpi.

Jokaisessa harvassa postissa mitä ryhmässä laitoin oli aina velallisrelevanssi itse kirjoituksessa. Vähintäänkin niin että tilannekatsaus kaikille halukkaille missä Nukkuvat menee.

Puolue, joka on syntynyt pitkälti velalliset ryhmän mission omakohtaisesta kokemuksesta.

Ja vielä - kyllä siellä on enemmän kuin aistittavissa muidenkin puolueiden läsnäolo. Myös tässä Hilkan tekstissä. Mitä pahaa siinä on? Niinhän asioita laitetaan kuntoon lainsäädäntöön liittyen?

Väärä puolue?

Käyttäjän 111111111111111111111111 kuva
Anu Huusko Vastaus kommenttiin #17

Jos nyt tarkastellaan sitä, mitä olet ryhmään postannut 2016 jälkeen, niin postauksesi koostuivat vain ja ainoastaan oman puolueesi tapahtumailmoituksista. KUKAAN ei saa postata ryhmään sellaisia. Ryhmän perustaja/ylläpitäjä oli jo kertaalleen heittänyt sinut ulos ryhmästä ihan samasta syystä, joten voisitko jo lopettaa tämän nillityksesi?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #24

Voi voi. Nukkuvat on perustettu vasta vuosi sitten. Jos sillä on joku tapahtuma joskus ollut niin ehkä siinä on ollut ajatuksena että joku ryhmän jäsenistä voi halutessaan tulla keskustelemaan asioista.

Ai niin - meidän tapahtumat eivät olekaan missään eduskunnan pikkuparlamentissa ja siksi ne tietenkin ovat huonompia tapahtumia kuin eräiden?

Eikös niin, Anu?

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Velallisten tuki ry:n sivu ei ole yhdenkään puolueen - oli pieni tai iso- mainossivu vaan siellä autetaan hätää kärsiviä ihmisiä velkaongelmissa. Sinua on huomautettu useiden ylläpitäjien ja moderaattorien toimesta ja minulla Velallisten Tuki ry;n hallituksen varapuheenjohtajana ja tiedottajana on täysi luottamus face -ryhmän ylläpitäjiin että moderaattoreihin. Tutkittuani tapauksesi totean, että ryhmän säännöissä selkeästi todedetaan, että yhden huomautuksen jälkeen seuraavaa ei tule, vaan ryhmästä lentää ulos. Olet siis etuoikeutettu, koska olet saanut useamman huomautuksen, mutta liika on liikaa.

Käyttäjän tuomaslantto kuva
Tuomas Lantto

No ei siellä kaikkia huomauteta ennen kuin heitetään pihalle!

Tomppa Vaan

Kiitos tästä selkeästä kirjoituksesta. Voin näyttää tätä monelle tutulle jotka ihmettelevät mun tilannetta. Terv. takaaja vm-94

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomessa laman jälkihoito epäonnistui kyllä täysin, siitä on helppo olla samaa mieltä. Olennainen virhe se, että velkaa ei katkaistu missään kohtaan kun talous elpyi eikä tullut myöhemminkään mitään henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuutta.

Mutta.... Sen mitä lakikirjaa luin niin pantinhaltija on velvollinen säilyttämään panttia hyvin, mutta ei hoitamaan sitä. Pantinhaltijalla on oikeus, mutta ei velvollisuutta tehdä toimia pantin arvon säilyttämiseksi.

Eli se pantin arvo on käytännössä korkein tarjous kun sitä realisoidaan huutokaupalla.

Lähinnä tämä juttu huomioitavissa, että pantti kun realisoidaan niin sillä maksetaan velka. Ei ne ylimääräiset rahat velkojalle mene. Jos velkaa ei saada maksettua realisoinnin jälkeen niin ei se velka mihinkään katoa.

Pankilla on sitten "vakuusarvot" mitä revitään hihasta ja myönnetty laina on joku prosenttimäärä arvotusta vakuusarvosta mutta realisoinnissa se arvo sitten tulee, eli korkein tarjous.

Pankkien rooli sitten on kikkailla ne vakuusarvot mahdollisimman korkeiksi, että olisivat vakavaraisia mutta se reaaliarvo, eli korkein tarjous huutokaupassa, ratkaisee.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

On väärin sanoa, että laman jälkihoito epäonnistui täysin.

Nimittäin kaikki tehtiin valmiina olleiden suunnitelmien mukaan. EU:hun oli mentävä ja ehdot täytettävä keinoja kaihtamatta.

Nyt sama jatkuu. Kaikki euro-alueen pankit on sitoutettu yhteisvastuuseen EKP:n ja euron hyväksi.

Koko ajan ollut kyse suuremmista asioista kuin lamavelallisten asemasta. He ovat vain tapahtumien sijaiskärsijöitä.

Kysymys on Suomen valtiosäännön EU-mukauttamisesta. Suomella ei ole enää omaa valtiosääntöä, vaan EU-mukautettu valtiosääntö.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"On väärin sanoa, että laman jälkihoito epäonnistui täysin.

Nimittäin kaikki tehtiin valmiina olleiden suunnitelmien mukaan. EU:hun oli mentävä ja ehdot täytettävä keinoja kaihtamatta."

EU:n meno ei ollut jälkihoitoa. Sinne mentiin sveitsin tyylisellä suoralla kansanäänestyksellä vaikka sitä toki valmisteltiin.

Tarkoitan jälkihoidolla konkurssiin menneen yrittäjän, ulosottoelämää vähintään 5v tai enintään 15v pankkikriisin jälkeen kun talous oli elpynyt.

Kaiken järjen mukaan olisi pitänyt onnistua joku 5v velkajärjestely tai vaikka velkojen vanheneminen 15v kuluttua. Tuossa asiassa epäonnistuttiin ja ihmisiä jäi ikuiseen velkaan.

Siihen pankkikriisiin lähinnä reagointiin turhan hitaasti mutta toimet olivat kyllä nähdäkseni oikeita, että annettiin sen yhden pankin mennä nurin ja loput pidettiin pystyssä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #16

Ymmärrän, mitä jälkihoidolla tarkoitat, mutta tuon kaiken taustat pitää tuoda kansalaisten tietoon ennenkuin lamavelallisen kohtaloita voidaan oikaista.

Olen perinpohjin perehtynyt 1990-luvun laman ja pankkikriisin syihin, seurauksiin ja jälkihoitoon.

Missään ei todellakaan epäonnistuttu, vaan kaikki tehtiin juuri niinkuin oli suunniteltu.
Loppusilauksena Koiviston konklaavi 6.5.1992 oli tuomioistuinlaitoksen ratkaisujen ja vallitsevan käytännön vedenjakaja.

Onko Koiviston konklaaviin liittyvien muistioiden sisältämät asiat tuttuja?

Pankkien vakavaraisuuden nostamislait ja pankkikriisin jälkihoitolait oli oltava voimassa 1.5.1992 mennessä, sillä ETA-sopimuksen liitteisiin kirjoitettu mukautusmääräys edellytti sitä. ETA-sopimus allekirjoitettiin 2.5.1992 ja Koiviston konklaavi pidettiin 6.5.1992.

Tyhmempikin omaatuntoa vailla oleva pankinjohtaja ymmärsi, että nyt piikki on auki eli voit tehdä mitä vaan niin että et häviä oikeudessa.

Tulossa on vielä kylmempää kohtaloa velalliselle ja takaajalle, sillä löysin juuri tällaisen, Taloussanomat 16.5.2014:

Suomessa yritykset kantavat pankkien riskit

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001836893....

"Suomalaisista pankeista lainansa nostaneet yritykset ovat selkeästi heikommassa asemassa, kun tarkastellaan ehtoa, jolla pankki saa irtisanoa velkasopimuksen ja eräännyttää lainan yrityksen maksettavaksi pankin maksuvalmius- tai vakavaraisuusongelmien vuoksi.

Suomessa esimerkiksi Nordean ja OP-Pohjolan yritysten ja yhteisöjen velkasopimusten malliehdoissa on molemmissa pykälä, joka mahdollistaa velan irtisanomisen tilanteessa, jossa pankin maksuvalmius tai vakavaraisuus laskevat alle laissa säädettyjen rajojen. Kyseessä on niin sanottu massairtisanomistilanne, jossa velalliset joutuvat maksamaan lainan takaisin saman tien."

Muutosta Suomen käytäntöihin ei saada ennen kuin taustat on tuotu julki.

Uutisessa käsitellään Myös Ruotsin, Iso-Britannian ja Saksan pankkien ehtoja.

Ruotsilla ja Iso-Britannialla oma oma keskuspankki, jota ei ole alistettu EKP:lle.
Saksaan pitää perehtyä paremmalla ajalla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

"Onko Koiviston konklaaviin liittyvien muistioiden sisältämät asiat tuttuja?"

Enemmän kiinnitän huomoita siihen miten se lainpykälä menee.

"Suomessa esimerkiksi Nordean ja OP-Pohjolan yritysten ja yhteisöjen velkasopimusten malliehdoissa on molemmissa pykälä, joka mahdollistaa velan irtisanomisen tilanteessa, jossa pankin maksuvalmius tai vakavaraisuus laskevat alle laissa säädettyjen rajojen. Kyseessä on niin sanottu massairtisanomistilanne, jossa velalliset joutuvat maksamaan lainan takaisin saman tien."

Kyllä, näin se menee. Pitäis olla varoja maksaa velat pois.

Tässä lisäksi taustalla se konkurssilainsäädäntö, että konkurssitilanteessa siihen konkurssipesään pyritään kynimään kaikki varallisuus mitä saadaan. Pankin tapauksessa eräännytetään saatavat, tarvittaessa konkurssiuhkaisesti yrityksille ja yksityishenkilöille ulosottamalla ja ne saatavat mitä ei saada kynittyä myydään vaikka jollekin verenimijäperintäfirmalle. Sitten vasta voidaan taputella pois.

Tästä syystä se on aivan ilmeistä, että valtio puuttui asiaan ja tuli se pankkituki kun muuten olisi ollut koko suomi konkurssissa ja ulosotossa joten valtio lapioi lainaa pankeille, että saatiin pidettyä ne pahinta mätämunaa lukuunottamatta pystyssä.

Tämä vaihe meni siis ihan oikein, reagointi vähän turhan hidasta.

Minusta ne epäkohdat tapahtui vuosia sen konkurssiaallon jälkeen kun talous elpynyt mutta velkoja ei saatu vanhennettua. Se että realisoidaan vakuutena ollut omaisuus ja maksetaan vuosia velkoja on vielä ymmärrettävää mutta siinä ei ole mitään järkeä, että velkoja ei saa vanhenemaan. Se oli minusta väärin.

Onneksi nyt sentään päästiin sinne EU:n, että ei mennyt ihan penkin alle. Jälkiviisaana helppo sanoa että olisi pitänyt mennä Natoonkin kun oli tilaisuus mutta siihen aikaan jenkit törttöili niin paljon että jäi tuo sitten käyttämättä.

Eiköhän tässä velkasuomessa toistu samaa uudestaan ja joukosta velallisia tule taas toisen luokan kansalaisia. Tuosta asiasta olisi hyvä keskustella enemmän että älkää nyt hyvät ihmiset ottako velkaa enempää kuin on omaisuuden vakuusarvo + kaikki elämisen kulut 6kk eteenpäin. Eli jos ottaa 100000€ asuntolainan tuon hintaiseen tupaan, vakuusarvo 70000€ niin pitäisi olla 30000€ tilillä rahaa kauppojen jälkeen tai vaikka 60000€ osakesalkku, ja puolen vuoden elämisen kulut.

Tosiasiassa suomessa on eletty yli varojen vuosikausia ihmisten virittäessä henkilökohtaista taloutta järjettömällä velanotolla.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #16

Ei kannata kirjoitella musta-tuntuu-juttuja.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Hyvä pointti, mutta olisiko kohtuullista, että yrittäjä/ asuntolainaa ottava voisi edes teoreettisesti luottaa sopimusjuridiikkaan eli se pitää, mitä sovitaan?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Hilkka kirjoitti:

”22. Hyvinvointivaltio ? Mistä kaikki alkoi?
Eletään vuotta 1991, jolloin Esko Aho (kesk,) ja Iiro Viinanen (kok.) hallitus oli vallassa ja presidenttinä oli Mauno Koivisto (Sdp).”

Mistä kaikki alkoi?
Kaikki alkoi jo Koiviston tullessa presidentiksi.

Koivisto itse tunnustaa valtiosäännön uudistamisensa muistelmissaan Kaksi kautta, 1994, sivulla 436:

”Vuoden 1994 valtiopäivien avajaisissa 8. helmikuuta tarkastelin päättymässä olleiden kahden toimikauden aikana valtiosääntökysymyksissä tehtyä uudistustyötä. Tullessani valituksi presidentin tehtävään olin ilmoittanut pyrkiväni kehittämään valtiosääntömme parlamentaarisia piirteitä. Tämä olikin toteutunut.

Koivisto tuli paljastaneeksi toteutuneen tavoitteensa. Koivisto ohjasi taustalta kaikkea.

Koivisto järjesti Suomeen tarkoituksella laman, jotta Koiviston suunnittelema valtiosääntöuudistus saatiin hyväksyttyä tilapäiseksi tarkoitetuksi säästölaiksi.

Valtiosääntöuudistuksessa oli kysymys Suomen perustuslain EY-mukautuksesta jo etukäteen.

Markan revalvointi ja devalvointien pitkittämiset kuuluivat Koiviston suunnittelemaan valtiosääntöuudistusprojektiin. Samoin huippusalaisen Rohto-ryhmän tehtävä. Rohto-ryhmä esitteli työnsä Esko Aholle, kun Ahon hallitus (26.4.1991-13.4.1995) nimitettiin.
Rohto-ryhmän työnä oli keksiä keinot pankkien vakavaraisuuden nostamiseksi EY-direktiivin edellyttämälle 8%:n tasolle. Nimittäin lamasta oli tulossa liian syvä ja ETA-sopimuksen liitteisiin oli kirjoitettu Suomea koskeva EY-mukautusmääräys nostaa pankkien vakavaraisuus 8%:n tasolle 1.1.1995 mennessä. Aika siis oli käymässä vähiin ja pankeille oli löydyttävä puuttuvaa vakavaraisuutta.

Taustaa:

Markka oli revalvoitu 17.3.1989 (3.8 %) ja viisi päivää myöhemmin asetettiin valtiosääntökomitea:

”KOMITEANMIETINTÖ • KOMMITTEBETÄNKANDE 1990:7

Perustuslaki ja valtiontalous

Perustuslakien valtiontaloussäännösten uudistamiskomitean mietintö”

Sitaatti komiteamietinnön tiivistelmän alusta:

”TIIVISTELMÄ

Komitean tehtävä

Valtioneuvosto asetti 22 päivänä maaliskuuta 1989 oikeusministeriön esittelystä komitean laatimaan ehdotusta hallitusmuodon VI luvun, lähinnä sen tulo- ja menoarviota koskevien säännösten uudistamista varten.

Perustuslakien valtiontalous säännösten uudistamiskomitean tuli erityisesti turvaamalla eduskunnan budjettivalta selvittää, voitaisiinko hallitusmuodossa selkeyttää säädösten ja suunnittelujärjestelmien sekä tulo- ja menoarvion välistä suhdetta. Komitean tuli selvittää myös, onko olemassa tilanteita, joissa oikeutta päättää lailla valtion menoista tulisi rajoittaa ja onko tarvetta niin sanottujen säästölakiehdotusten käsittelyjärjestystä koskevien säännösten tarkistamiseen.”

Tarja Halosen paljastus:

Holkerin hallituksen oikeusministeri Tarja Halonen toi säästölakiesityksen helmikuussa 1991 eduskunnalle, joten hän tiesi komiteamietinnön lakiesityksen taustasta paljastaessaan eduskunnassa 27.10.1992, että ratkaisut on jo aikaisemmin tehty eli komiteoiden tehtäväksi jäi vain perustelujen laatiminen.

Sitaatti Halosen puheesta eduskunnan pöytäkirjan sivulta 4005:

”Me olemme nähneet aivan liian monta sellaista komiteaa, toimikuntaa ja työryhmää viimeisten parin vuoden aikana, joille on valmiiksi tavallaan annettu ratkaisu ja työryhmän tai komitean tehtävänä on ollut ainoastaan enää laatia perustelut sille jo valmiina olevalle ratkaisulle.”

Pekka Iiskonmaki

Virallinen Suomi kehuu olevansa rikas.

Kuitenkin Suomessa maksetaan 686 euron vanhuuseläkkeitä kymmenilletuhansille.

Mitään muuta tukea ei anneta.

Miten sillä voi sinnitellä kuukauden, kun asumisverot jo on niin korkeat?

Yrittäjät ovat kaikkein surkeimmassa asemassa ja Suomi menettää siinä valtavan voimavaran ulkomaille tai hautausmaille.

Pekka Iiskonmaki

''Velanperintähelvetti on jo lähes 600 000 tuhannen ulostotossa olevan ihmisen painajainen, vielä enemmän ihmisiä on ikeessä perintätoimistojen Lindorff, Lowell, Intrum, Alektum, OK- perintä jne.''

Suomen tolkuton verotus on tehnyt Suomesta elinkelvottoman.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Katsokaa Koiviston konklaavi
https://www.youtube.com/watch?v=jjWF2Bs5sUA

Pitää ihan itse mainostaa, sillä näyttökertoja on vasta 6535.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Oikein hyvä video.

Muutama asia tosin:

1. Poikkeuksellisissa oloissa mokia käy, ja poikkeuksellisena oli kiire.

Siinä pankkikriisissä esimerkiksi ei olisi ollut mahdollista muuttaa perustuslakia pidemmän kaavan kautta. Pankkikriisiin reagointi tapahtui muutenkin liian hitaasti.

2. Poikkeuksellisissa oloissa on muulloinkin pykälistä jouduttu tinkimään tai mokailtu. Viimeeksi tänä vuonna: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/260757-nyt-se-tap...

3. Silloinen lainsäädäntö ei tietääkseni mahdollistanut jonkun poikkeustilan julistamista koska mitään suuronnettumuutta ei ollut eikä aseellista uhkaa vaan kyseessä oli talousjärjestelmän hyvää vauhtia etenevä romahdus kun ilman rahaa mikään ei toimi.

4. Koivisto on kuollut joten eipä sitä oikeuden eteen saada. Lähinnä voidaan todeta, että mokailua on tehty.

---

Oleellista lähinnä olisi saada velat vanhenemaan järkevästi ja saada sitä tietoisuutta, että ihmiset maksaisi velkansa pois vielä nyt kun se onnistuu helposti, ei siinä seuraavassa kriisissä.

Jos rikosta ei ole tapahtunut niin yli 15v jatkuva perintä on todennäköisesti laiton.

Käyttäjän ArttuYlinen kuva
Arttu Ylinen Vastaus kommenttiin #29

Velkojen lopullinen vanheneminen on tullut myös, joka on 20 vuotta alkuperäisestä eräpäivästä. Vaikka olisi oikeuden tuomio. Astuu voimaan muistaakseni 2020. 90-luvun velat siis poistuu viimeistään silloin, oletettavasti ne on jo vanhentuneet ennen.

Toimituksen poiminnat